Euroleague, Ολυμπιακός - Εφές 75-57: Επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ

Euroleague, Ολυμπιακός - Εφές 75-57: Επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 2η σερί νίκη στην έδρα του και έφτασε τις τρεις στην Euroleague

gos
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε κάθε σημείο του παιχνιδιού της Αναντολού Εφές και έφτασε σε μία εύκολη νίκη με 75-57. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν συγκλονιστική άμυνα και ψάχνοντας με θέρμη το εύκολο καλάθι δίνοντας γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση, βρήκαν πολλούς πόντους στη μπροστινή πλευρά του γηπέδου.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 3-2 και ετοιμάζονται για την επόμενη δύσκολη εβδομάδα η οποία περιλαμβάνει ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (30/10) και εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (02/11).

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα και να στερεί από τους περιφερειακούς των φιλοξενούμενων να βρουν ρυθμό, ωστόσο στην επίθεση σκόραρε μόνο από κοντινή απόσταση και έτσι το προβάδισμα ήταν μικρό (8-5, 6’). Η εναρκτήρια περίοδος τελείωσε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 17-14 με τους Παπανικολάου και Πλάις να προσφέρουν συνεχόμενους πόντους στις ομάδες τους.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν στον ίδιο υψηλό ρυθμό έντασης στα αμυντικά τους καθήκοντα κάτι που δυσκόλευε την Εφές να βρει το δρόμο για το καλάθι του. Στην άλλη πλευρά μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα ο Γουίλιαμς Γκος έδωσε καλύτερο ρυθμό και οι λύσεις ήρθαν πιο εύκολα με 4 διαδοχικούς πόντους από τον Λαρεντζάκη (30-18, 16’). Η επιστροφή του Κλάιμπερν στο παρκέ έφερε σκορ στην τουρκική ομάδα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» επέμεναν να τροφοδοτούν τον Φαλ. Η αστοχία του Γάλλου από τις βολές στέρησε μεγαλύτερο προβάδισμα στο ημίχρονο (33-25).

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενθουσιασμό στο τρίτο δεκάλεπτο και με δύο εύστοχα τρίποντα (Πίτερς, Κάνααν) βρέθηκε ξανά στο +12 (41-29, 23’). Η Εφές έμοιαζε να ψάχνει μονίμως την προσωπική φάση των Λάρκιν και Μπράιαντ μιας και οι Πειραιώτες τις είχαν κόψει όλες τις υπόλοιπες λύσεις ενώ στην άλλη πλευρά η ταχύτητα έφερνε διαδοχικές ασίστ. Ο Κάνααν με εύστοχο σουτ από τα 6.75 έκανε το 46-32 (25’), Ο Ολυμπιακός δεν είχε σταματημό, έτρεχε δαιμονισμένα το παρκέ και με τον Παπανικολάου να σκοράρει κατά ριπάς, τον Γουόκαπ να δίνει ασίστ και τον Μιλουτίνοφ να σκεπάζει το καλάθι το ταμπλό έγραψε 55-38 (28’).

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, η Εφές έμοιαζε να έχει ξεμείνει νωρίς από ενέργεια και το μόνο που ζητούσε ο Μπαρτζώκας ήταν συγκέντρωση και συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντα των παικτών του. Και αυτό συνέβη. Μπορεί να μην σκόραραν, αλλά δε δέχονταν κιόλας (63-46, 34’). Το μόνο που έμενε να μάθουμε είναι το τελικό σκορ με την απάντηση να έρχεται λίγο αργότερα και το 75-57.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ήταν η καλύτερη μητέρα» - Ραγίζει καρδιές ο αδερφός της 43χρονης που έπεσε από τον 4ο όροφο στην Καλαμάτα


Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη από το 2019, αναλύει οικονομολόγος του Oxford Economics

Πώς εκτιμούν οι Παλαιστίνιοι ότι θα διεισδύσει το Ισραήλ στα τούνελ της Χαμάς – «Θα χρησιμοποιήσουν χημικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης