Champions League: Η πρόκριση της Σερβέτ στα πέναλτι... έστειλε τη Γκενκ στον Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η πρόκριση της Σερβέτ στα πέναλτι... έστειλε τη Γκενκ στον Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Η Σερβέτ πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League και η Γκενκ θα εἰναι αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Collage_Maker-03-Aug-2023-12-30-AM-4175
Αν και η Σερβέτ έμεινε με δέκα παίκτες από το 5ο λεπτό και έμεινε πίσω στο σκορ, όχι απλά κατάφερε να μείνει... όρθια μέχρι το φινάλε (2-2) αλλά πήγε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Γκενκ. Εκεί ήταν καλύτερη (4-1) και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, στέλνοντας την Γκενκ στον δρόμο του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ύστερα από το 1-1 στην Ελβετία την προηγούμενη εβδομάδα, Γκενκ και Σερβέτ έδωσαν ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα στο Βέλγιο. Μόλις στο 3' ο Ενζό Κριβελί αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο. Στο 28', οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μάικ Τρεζόρ άνοιξε το σκορ. Ο Τιμοτέ Κορνιάτ ισοφάρισε έπειτα από οκτώ λεπτά, σε μία από τις σπάνιες επιθέσεις των Ελβετών. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Τολουαλάσε Αροκοντάρε ανέκτησε το προβάδισμα των Βέλγων, όμως ξανά η Σερβέτ δεν τους άφησε να ανασάνουν και ισοφάρισαν με τον Κριστιάν Μπεντιά στο 63'. Στον εξτρά χρόνο, η Γκενκ δεν εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και η Σερβέτ την… τιμώρησε με 4-1 στα πέναλτι εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (επόμενος αντίπαλος η Ρέιντζερς).

Genk vs Servette 2-2 (pen 1-4) - All Goals & Highlights - 2023


Κλείσιμο
Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Γκενκ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών κι αν την αποκλείσουν και προχωρήσουν στα playoffs, τότε εξασφαλίζουν στο χειρότερο σενάριο τους ομίλους του Europa Conference League.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό. Αιτία η διεξαγωγή του Super Cup Ευρώπης στο ίδιο γήπεδο στις 16 Αυγούστου, ήτοι μία ημέρα πριν από το δεύτερο παιχνίδι στην Σέγκεκα Αρένα" του Γκενκ στις 17 Αυγούστου.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη νίκη για το «Κίνημα της Πετσέτας» - Έβγαλαν τις ξαπλώστρες από μεγάλο μέρος της παραλίας Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο

Καναδάς: Διαζύγιο για τον πρωθυπουργό Τριντό μετά από 18 χρόνια γάμου

Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν έκανε πίσω για την Παναγία Σουμελά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης