Φερνάντο Σάντος: Επίσημα στην Εθνική Πολωνίας - Διαφωνεί ο Γκμοχ

Φερνάντο Σάντος: Επίσημα στην Εθνική Πολωνίας - Διαφωνεί ο Γκμοχ

«Από σήμερα είμαι Πολωνός, είμαι ένας από σας» είπε ο Σάντος με τον Γκμοχ να δηλώνει ότι ήθελε συμπατριώτη του στον πάγκο της Εθνικής

26520134
Προπονητής της Εθνικής Πολωνίας και με τη βούλα έως το 2026 είναι ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ του 2026 και να διακριθεί στο Euro 2026. «Από σήμερα είμαι Πολωνός, είμαι ένας από σας. Θα κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε χαρά στους Πολωνούς. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνω στην Πολωνία αυτό που έκανα και στο παρελθόν. Θέλω να αφήσω κληρονομιά, κάτι για το μέλλον. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αλλάζει και θέλω να βάλω τα θεμέλια για ένα νέο μέλλον για την εθνική Πολωνίας.



Κλείσιμο
Θέλω να κερδίσω τα πάντα. Δεν ήρθα εδώ για να χάνω. Δεν μου αρέσει η λέξη ήττα, δεν τη δέχομαι. Η φιλοδοξία μου είναι να κερδίζω κάθε παιχνίδι» είπε αρχικά και συνέχισε: «Αυτοί που γνωρίζουν την καριέρα μου ξέρουν ότι έχω προωθήσει πολλούς νεαρούς παίκτες στις ομάδες μου, αλλά η ηλικία δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα για μένα. Το βασικό είναι η ποιότητα. Η τεχνική, η τακτική προσήλωση, η νοοτροπία. Με τους παίκτες θα επικοινωνώ στα Αγγλικά.

Στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στις συναντήσεις μας. Έμαθα ήδη μερικές πολωνικές λέξεις, ελπίζω σε λίγο καιρό να έχω μάθει περισσότερα. Σε πρώτη φάση θέλω να μιλήσω με τους παίκτες για το δικό τους όραμα σε σχέση με το παιχνίδι της ομάδας, πού νιώθουν περισσότερο άνετοι».

Διαφωνεί ο Γκμοχ

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ που έχει δουλέψει για δεκαετίες με επιτυχία σε ελληνικές ομάδες διαφώνησε με την επιλογή της ομοσπονδίας της Πολωνίας να προσλάβει ξένο προπονητή.

«Λυπάμαι που ένας Πολωνός δεν είναι προπονητής της εθνικής ομάδας και δεν προπονεί τους συμπατριώτες του» είπε μεταξύ άλλων αλλά ξεκαθάρισε ότι ο Σάντος είναι αναγνωρισμένος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Eμπλεξαν με τα SMS του Παππά προς Καλογρίτσα και τους «φακέλους»

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Market Pass: Ποια είναι η διαδικασία και τα εισοδηματικά κριτήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης