Απολογήθηκε ο Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ

Απολογήθηκε ο Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ

Η πειθαρχική επιτροπή της FIBA άκουσε τις θέσεις του 27χρονου άσου για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία ενεπλάκη και η απόφασή της αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου - Κινδυνεύει με αποκλεισμό από 2 έως 4 χρόνια, έχοντας δικαίωμα έφεσης

Mitoglou
Ακριβώς 9 μήνες διήρκεσε η αναμονή του Ντίνου Μήτογλου, που στις 4 του περασμένου Μαρτίου, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και έκτοτε απέχει από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Αρμάνι Μιλάνου, με την οποία έχει συμβόλαιο.

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η απολογία του ολοκληρώθηκε (όπως αποκάλυψε η ΕΡΑ Σπορ) την προηγούμενη εβδομάδα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πειθαρχική επιτροπή της FIBA αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της ποινής του, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν νομικές γνώσεις και γνωρίζουν καλά την υπόθεση, ανέφεραν ότι η εκκίνηση της τιμωρίας του θα είναι στα τέσσερα χρόνια αποκλεισμό, αν οι δικαστές του καταλογίσουν δόλο και αντίστοιχα στα δύο χρόνια, αν θεωρήσουν ότι παραπλανήθηκε και ότι δεν ήξερε ότι η ουσία της οποίας έκανε χρήση, ήταν απαγορευμένη.

Πάντως, ανεξάρτητα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Ντίνος Μήτογλου έχει δικαίωμα έφεσης σε πρώτο βαθμό και προσφυγής στο CAS σε δεύτερο βαθμό.

Στην περίπτωση που οι δικαστές δεν του καταλογίσουν δόλο και τιμωρηθεί με 2 χρόνια, τότε αυτομάτως ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή ακόμη και προς το τέλος της τρέχουσας σεζόν, καθώς η έφεση και το CAS, είναι πιθανό να ρίξουν την ποινή ακόμη και στον έναν χρόνο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες: «Την έχω μπροστά μου την εικόνα, ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» - Συγκλονίζει ο δάσκαλος αυτόπτης μάρτυρας

Ο Κλέων Γρηγοριάδης γδύθηκε εν μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή - Δείτε βίντεο

Καλάθι του νοικοκυριού: Με μειωμένες τιμές βασιλόπιτες, σοκολάτες, τσουρέκια - «Έξω» τα μελομακάρονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης