Astana Open, Ρούμπλεφ - Τσιτσιπάς 1-2: Αντροπή και πρόκριση στον τελικό

Astana Open, Ρούμπλεφ - Τσιτσιπάς 1-2: Αντροπή και πρόκριση στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ  και προκρίθηκε στον τελικό του Astana Open - Με αντίπαλο έναν εκ των Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για τον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Tsitsipas_Astana
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, όχι όμως και το μυαλό του, με τον 24χρονο να φθάνει στην ανατροπή με 4-6, 6-4, 6-3 και να περνά στον τελικό του Αστάνα Όπεν, της Κυριακής (9/10).

Αντίπαλός του θα είναι ένας από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ, που αναμετρώνται στο δεύτερο ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και 3ο μέσα στο 2-2022, μετά το Masters του Μόντε Κάρλο και τη Μαγιόρκα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cngjqq3olevl)



Η χαμένη ευκαιρία στο 1ο σετ

Κλείσιμο
Aν και ο Ρούμπλεφ, όντας καλύτερος πήρε το 1ο σετ, ο Τσιτσιπάς έδεξε υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, φθάνοντας πανάξια στην ανατροπή και στην πρόκριση στον τελικό του τουρνουά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.


Ο Ρώσος πετυχαίνοντας break στο εναρκτήριο game, προηγήθηκε 2-0 και κράτησε αυτή την απόσταση των δύο games, μέχρι και το 8ο game (5-3). Ο Τσιτσιπάς με love game μείωσε 5-4 και μετά έχασε την ευκαιρία να φέρει το σετ στην ισοπαλία. Προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Ρούμπλεφ με συνεχόμενους winners και τέσσερις σερί πόντους έκλεισε το game και το σετ με 6-4.


Ισοφάριση με break

Ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 1ο σερβίς, ισορρόπησε απόλυτα την κατάσταση, τη στιγμή που ο Ρούμπλεφ έβγαζε εκνευρισμό. Με love game ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3, διατηρώντας με άνεση το σερβίς του, πήγε στο 5-4 και στο κρίσιμο σημείο πέτυχε το break για το 6-4 και οδηγώντας τον ημιτελικό σε 3ο σετ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cngjbenyt2y9)



Εκεί ο Ρούμπλεφ είχε απάντηση στο 0-30 του 4ου game (2-2), o Τσιτσιπάς απέφυγε διπλό συνεχόμενο break, κάνοντας το 3-2, επέστρεψε από το 0-30 για το 4-3, αμέσως μετά πέτυχε το καθοριστικό break για το 5-3 και σερβίροντας για την πρόκριση, την πέτυχε στο 2ο match point που δημιούργησε, για να πανηγυρίσει τη νίκη έπειτα από δύο ώρες και επτά λεπτά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cngjemqplos1)


Πηγή:www.gazetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ρώσοι είχαν ελέγξει το φορτηγό λίγο πριν την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία – Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης