Ντανιέλ Πασαρέλα: Πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ντανιέλ Πασαρέλα: Πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ο μοναδικός Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε 2 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει έντονα κινητικά προβλήματα αλλά και απώλεια μνήμης

pasalera
Θλίψη προκαλεί η εικόνα του Ντανιέλ Πασαρέλα στα 69 του χρόνια. 

Ο σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι ο μοναδικός που συμμετείχε στις εθνικές ομάδες της Αργεντινής το 1978 και το 1986 και κέρδισε 2 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως αποκάλυψε η "Ole" πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια, η οποία είναι κάτι ανάμεσα στη  νόσο  του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.



Υποφέρει από μια διαδικασία γνωστικής επιδείνωσης, παρόμοια με αυτή που βίωσε ο πατέρας του. «Δεν είναι πια ο Πασαρέλα που ξέραμε. Τώρα είναι ένας άλλος Ντάνιελ», είπε στην εφημερίδα ένας φίλος του. 

Ο Πασαρέλα έχει έντονα κινητικά προβλήματα αλλά και απώλεια μνήμης. Δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο σπίτι του αλλά και να βγει από αυτό αφού χάνει τον προσανατολισμό του. 
Κλείσιμο

Οι οικείοι του διαβεβαιώνουν ότι σπάνια φεύγει μόνος του από το σπίτι του και ότι οι μόνες δραστηριότητές του προς το παρόν είναι μερικές βόλτες με τη Mercedes Benz του γύρω από τη γειτονιά του σπιτιού στο Lomas de San Isidro φυσικά σε θέση συνοδηγού. 

Το περιοδικό World Soccer συμπεριέλαβε τον Πασαρέλα στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές του 20ού αιώνα. Υπηρέτησε  την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής και πρόεδρος. 






Ειδήσεις σήμερα:

Σίφνος: 23χρονος φοιτητής πήγε για διακοπές στο νησί και πέθανε ξαφνικά στην παραλία

«Τουρισμός για όλους»: Βγήκαν τα αποτελέσματα, δείτε αν είστε δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μάνα του, επειδή του ζήτησε νερό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης