Champions League: Το φιάσκο του τελικού στο Παρίσι οφείλεται στα λάθη των γαλλικών αρχών

Champions League: Το φιάσκο του τελικού στο Παρίσι οφείλεται στα λάθη των γαλλικών αρχών

Έρευνα της γαλλικής γερουσίας διαπίστωσε ότι τα σοβαρα προβλήματα στον τελικό του Champions League οφείλονται σε μια σειρά λαθών και αστοχιών των διοργανωτών

Champions_League_22_06_2022
Το βράδυ της 28ης Μαΐου τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο Παρίσι και στο Σταντ Ντε Φρανς που φιλοξένησε τον μεγάλο τελικό του φετινού Champions League.

Ωστόσο η γιορτή δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν όλοι (και πολύ περισσότερο η UEFA) καθώς τα προβλήματα που άρχισαν να παρουσιάζονται από νωρίς το απόγευμα με την άφιξη του μεγάλου όγκου των οπαδών της Λίβερπουλ, όχι απλά δεν ξεπεράστηκαν, αλλά διογκώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα, επεισόδια στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και πολλούς κατόχους εισιτηρίων να μένουν εκτός!

Η γαλλική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε ρίξει την αποκλειστική ευθύνη στους Άγγλους οπαδούς και στο γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει πολλά πλαστά εισιτήρια, ωστόσο σήμερα αυτή η εκδοχή... κατέρρευσε.

Κι η κατάρρευση της προήλθε από δύο επιτροπές που συστάθηκαν από τη γαλλική Γερουσία προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια πίσω από το φιάσκο που απείλησε να τινάξει τη διοργάνωση στον αέρα.

Τα μέλη των επιτροπών συγκέντρωσαν στοιχεία από τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας, εκπροσώπους του συλλόγου καθώς και Γάλλους αξιωματούχους που είχαν εμπλοκή στα του τελικού.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ επέμεναν ότι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (εδώ έχει ευθύνη και η UEFA) τα οποία δεν αναγνώριζαν τα τουρνικέ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές και την κατάσταση να επιδεινώνεται σταδιακά...

Κλείσιμο
Επίσης πέρα από την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων οι Άγγλοι κατήγγειλαν ότι πολλοί εξ αυτών δέχονταν επιθέσεις κοντά στο γήπεδο από ντόπιους χωρίς η αστυνομία να κάνει το παραμικρό, ενώ το εξωφρενικό στοιχείο που προέκυψε ήταν ότι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης διαγράφηκε (!!!) γιατί καμία υπηρεσία δεν είχε ζητήσει την αξιοποίηση του.

«Δυστυχώς απόδειχθηκε ότι δεν υπήρχε κεντρικός συντονισμός και η κάθε υπηρεσία ακολουθούσε έναν αυτόνομο δρόμο για να φτάσουμε σ' αυτό το χάος», δήλωσε ο Λοράν Λαφόν, ο ένας εκ των δύο προέδρων της Επιτροπής, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους Άγγλους οπαδούς, ενώ ο έτερος πρόεδρος Νοέλ Μπουφέ επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανίν λέγοντας: «Από την αρχή έλεγε ψέμματα κατηγορώντας τους Άγγλους οπαδούς. Αν είχε παραδεχθεί τα λάθη και ζητούσε συγνώμη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης