«Όταν ανεξαρτητοποιηθήκαμε από την ΕΣΣΔ έπρεπε να κάνουμε ουρές για ψωμί και ρύζι», δήλωσε ο Γιασικεβίτσιους

«Όταν ανεξαρτητοποιηθήκαμε από την ΕΣΣΔ έπρεπε να κάνουμε ουρές για ψωμί και ρύζι», δήλωσε ο Γιασικεβίτσιους

Ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που βίωσε όταν η χώρα του απέκτησε την ανεξαρτησία της από τον Σοβιετική Ένωση - Πήρε θέση για τον Πούτιν, τις ομάδες της Ρωσίας αλλά και για το ΝΑΤΟ

5554378
Από την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει "ξεσηκωθεί" κατά της Μόσχας. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής στην Μπαρτσελόνα μίλησε στο Catalunya Radio για τις δυσκολίες που βίωσε όταν η Λιθουανία ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΕΣΣΔ.

Η Λιθουανία ήταν η πρώτη Σοβιετική Δημοκρατία που διακήρυξε την ανεξαρτησία της, τον Μάρτιο του 1990 και ο Σάρας δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την περίοδο της ζωής του.

«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, γιατί όταν γίνεσαι ανεξάρτητη χώρα, σου κόβουν (η ΕΣΣΔ) την πρόσβασή σου σε ό,τι ήταν πολύ εύκολο μέχρι τότε: φαγητό, ποτό, αέριο. Σχηματίζαμε ουρές για ψωμί, ρύζι και χαρτί υγείας», θα πει αρχικά ο Σάρας.



Εν συνεχεία δηλώνει υπερήφανος για την πρόοδο της Λιθουανίας: «Είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε ανεξάρτητοι, έχουμε δημοκρατία και επιλέγουμε λίγο τη μοίρα μας».

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας θα πει: «Τις πρώτες εβδομάδες ήμασταν όλοι κολλημένοι στην τηλεόραση. Τώρα έχει περάσει καιρός αλλά συνεχίζω να νιώθω άσχημα. Είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών, σκεφτόμαστε να κάνουμε πράγματα για να βοηθήσουμε».

Μιλώντας για τον λαό της Ρωσίας και τον Πούτιν σημείωσε: «Ίσως οι πολίτες της Ρωσίας να τον υποστηρίζουν, γιατί δεν ξέρουν πόσο έχουν προοδεύσει οι χώρες μας. Δυστυχώς, δεν ήταν τόσο τυχεροί σ' αυτό αλλά είναι το πρόβλημά τους».

Στην ίδια συνέντευξη θα εκφράσει και την ικανοποίηση που η Λιθουανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για την επανένταξη των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, ο Γιασικεβίτσιους δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για αυτό. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αυτές τις ομάδες αλλά ο πόλεμος τα άλλαξε όλα. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει όταν τελειώσει».

Θυμίζουμε ότι η Euroleague προχώρησε στην αποβολή των τριών ρωσικών ομάδων για το υπόλοιπο της σεζόν 2021-22.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης