Ο Σέρβος πρόεδρος ζητά τη μεταφορά του Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο

Ο Σέρβος πρόεδρος ζητά τη μεταφορά του Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα τόνισε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε από την Αυστραλία να επιτρέψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς να «μετακομίσει» στο σπίτι που έχει νοικιάσει

vucic
Νέα παρέμβαση από τον πρόεδρο της σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος εξασφάλισε προσωρινή διαταγή, αποφεύγοντας την απέλαση από την Αυστραλία, αλλά διαμένει σε ξενοδοχείο που προορίζεται για μετανάστες στη Μελβούρνη.

«Έχουμε κάνει ότι ήταν δυνατόν. Μίλησα μαζί του χθες για πρώτη φορά και το ίδιο έκανα και σήμερα. Η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον πρέσβη της Αυστραλίας να του επιτραπεί να μετακομίσει στο σπίτι που έχει νοικιάσει και να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται μαζί με άλλους μετανάστες για να μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για το τουρνουά.», είπε ο Βούτσιτς και συμπλήρωσε με επιθετικό ύφος προς τις αρχές της Αυστραλίας:

«Κάναμε ότι ακριβώς ζήτησε ο Νόβακ από τη χώρα του και εξακολουθούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό που δεν είναι δίκαιο είναι η πολιτική καταδίωξη που επιχειρίται με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί και δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου γιατί δουλειά μου είναι να προστατέψω τους πολίτες της Σερβίας και την αλήθεια.
Οι περισσότεροι τενίστες είναι ελεύθεροι με τις ίδιες συνθήκες και ο Νόβακ όχι.
Μίλησα επίσης με τον πατέρα του Νόβακ, αλλά δεν σας κρύβω ότι αυτού του είδους η πολιτική προβοκάτσια θα συνεχιστεί γιατί δεν μπορούν να τον νικήσουν αλλιώς».

Την ίδια ώρα έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται υπό περιορισμό ο Τζόκοβιτς έχουν βρεθεί αρκετοί Σέρβοι ομογενείς που ζητούν την «απελευθέρωση» του αλλά και να του επιτραπεί η συμμετοχή του στο Australian Open.

Κλείσιμο
Μάλιστα κυκλοφόρησε και το πρώτο βίντεο που δείχνει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις να χαιρετά από το παράθυρο του δωματίου τους υποστηρικτές του.




Επίσης έξω από το ξενοδοχείο βρίσκοναι και Αυστραλοί ακτιβιστές οι οποίοι απαιτούν την απελευθέρωση των υπολοίπων μεταναστών (για τους οποίους αναφέρουν ότι κάποιοι συμπληρώνουν 9 χρόνια κράτησης στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο!).




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης