Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 3-2: Θεματοφύλακες της Ευρώπης!

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 3-2: Θεματοφύλακες της Ευρώπης!

Το... τρένο του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει στάση στη Super League 1 - Σε ένα απίθανο ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή στους Ζωσιμάδες, ο «Άγιαξ» αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, νίκησε με 3-2 τον Βόλο και συνεχίζει από την 3η θέση να σκέφτεται Ευρωπαϊκά!

5228961
Σε ένα ματς - θρίλερ και εξαιρετικό στο να το βλέπει κανείς ο ΠΑΣ επεβλήθη με σκορ 3-2 του Βόλου ενώ βρέθηκε να χάνει. Πρωταγωνιστής ξανά με γκολ με πέναλτι ο Εραμούσπε.

Σε σχέση με τον βασικό σχηματισμό των δύο ομάδων ο ΠΑΣ ξεκίνησε με 4-4-2 με Μορεϊρα - Περέα μπροστά και Μπρένερ, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ και Σνάιντερ στο κέντρο. Ο Βόλος από την άλλη είχε σχήμα 4-2-3-1 με Φαν Βέερτ φορ και πίσω του τριάδα τους Ορόζ, Ροσέρο και Ρεγκατέν.

Γκολ... ποίημα ο Νίνης, 1-2 ο Βόλος στο α' μέρος
Στο πρώτο μέρος ο Βόλος μπήκε πιο καλά στο ματς, είχε 2 γκολ και ένα δοκάρι και θα μπορούσε να έχει δώσει ακόμα πιο μεγάλη έκταση στο σκορ. Στο 00.40 του αγώνα ο Ορόζ έκανε εξαιρετικά το 1-2 (σε μία φάση όπου ο ΠΑΣ φωνάζει για χέρι του σκόρερ Ορόζ) και τελείωσε ιδανικά για το 0-1.

Κλείσιμο
Ο Λοντίγκιν στο 7ο λεπτό είχε μεγάλη επέμβαση σε δύο σουτ ενώ ο ΠΑΣ έψαχνε αντίδραση. Στο 12' ο Μορεϊρα απείλησε με σουτ ενώ στο 12' ο Κάργας νίκησε στον αέρα τον Γκρίλο, ο Κλέιμαν βρήκε τη μπάλα με τα χέρια αλλά δεν την έδιωξε και η κεφαλιά του αρχηγού του ΠΑΣ έκανε το 1-1. Το πρέσινγκ του Βόλου έφερε νέα αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΣ.

Ο Εραμούσπε αντί να διώξει μπροστά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Νίνη που γύρισε το κορμί του και με ένα τρομερό σουτ (σαν ψαλιδάκι) στον αέρα έκανε το 1-2. Πιθανώς το πιο ωραίο γκολ του Νίνη στην καριέρα του. Στο 45+ ο Σοάρες είχε μία σουτάρα με φάλτσο στο δοκάρι.

Μοιραίος ξανά ο Γκρίλο και 5/5 πέναλτι ο Εραμούσπε για το 3-2
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Στο 57' ο Περέα έκανε με το στήθος του το 2-2 μετά από μπαλιά - σέντρα του Σάλιακα. Μία σέντρα που πήγε να διώξει ο Γκρίλο αλλά έπιασε... αέρα και του έφυγε η μπάλα για να πάει στον Περέα. Ο Γκρίλο που ήταν μέσα στις 2 από τις 3 φάσεις των γκολ του ΠΑΣ. Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε και 3ο γκολ αφότου επιβεβαιώθηκε και μέσω VAR πως ο Ροσέρο πάτησε τον Πίρσμαν. Ο Εραμούσπε έκανε το 5/5 στα πέναλτι φέτος και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πίρσμαν έδιωξε τη μπάλα πριν μπει γκολ με τον Βόλο να θεωρεί πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή αλλά υπήρξε VAR Check για τη φάση.

MVP: Θα μπορούσαν να μπουν εδώ πάνω από 2-3 παίκτες. Ωστόσο μπαίνει ο Πίρσμαν που πήρε το πέναλτι από το οποίο σκόραρε ο Εραμούσπε για το σκορ 3-2 αλλά και για το διώξιμό του στην τελευταία φάση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Περέα είναι παίκτης - κλειδί για τον ΠΑΣ που κάνει το 2-2 σε καίριο χρονικό σημείο. Ο Νίνης έχει βάλει γκολάρα που δυστυχώς για τον Βόλο πήγε χαμένη σε αυτόν τον αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκρίλο είναι μέσα στις φάσεις των γκολ του ΠΑΣ. Έχει μερίδιο ευθύνης δηλαδή στις 2 από τις 3, όπως και ο γκολκίπερ Κλέιμαν (ο Κλέιμαν τουλάχιστον στη μία). Μοιραίος ο Ροσέρο για το πέναλτι που έκανε.

Η ΓΚΑΦΑ: Σίγουρα η φάση του πέναλτι που πήρε ο ΠΑΣ. Το λάθος του Ροσέρο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλή... δουλειά είχε το VAR στο παιχνίδι αυτό και υπάρχουν ορισμένες φάσεις που σηκώνουν συζήτηση. Ο Βόλος διαμαρτύρεται για χέρι του Περέα στο 2-2 όπου έγινε έλεγχος VAR και για οφσάιντ και για χέρι. Μέσω VAR δόθηκε σωστά το πέναλτι υπέρ του Πίρσμαν. Ο ΠΑΣ από την άλλη διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ του Βόλου και για ότι ο Ορόζ έκανε στοπάρισμα με το χέρι στο ξεκίνημα της φάσης. Υπάρχει και η φάση στο τέλος όπου ο Βόλος θεωρεί ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και επίσης ελέγχθηκε στο VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ματσάρα από κάθε άποψη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το 3-2 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πήρε οριακά ο ΠΑΣ αλλά θα μπορούσε να νικήσει και ο Βόλος. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ παραμένει ψηλά και στην 3η θέση.

ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62' Λώλης, 95' Παντελάκης), Σνάιντερ, Μορέϊρα (87' Λιάσος) και Περέα.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορόζ (77' Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89' Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (90' Τερεζίου) και Φαν Βεέρτ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης