Καρέ-καρέ η επίθεση με μπουκάλι στον Παγιέ που οδήγησε στη διακοπή του Λιόν-Μαρσέιγ

Καρέ-καρέ η επίθεση με μπουκάλι στον Παγιέ που οδήγησε στη διακοπή του Λιόν-Μαρσέιγ

Η διακοπή του αγώνα Λιόν-Μαρσέιγ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά το μπουκάλι που χτύπησε τον αρχηγό της Μαρσέιγ, ήταν μία ακόμη πληγή στο «σώμα» του γαλλικού ποδοσφαίρου που θα ήθελε να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας για άλλους λόγους

Paye1
Μόνο που τη φετινή χρονιά έχουν γίνει πλέον συνήθεια τα επεισόδια στα γήπεδα της Ligue 1 από την πρώτη κιόλας αγωνιστική με τον τελευταίο κρίκο σ' αυτή την (ανησυχητική) αλυσίδα να είναι το μπουκάλι που προσγειώθηκε στο κεφάλι του άτυχου Ντμίτρι Παγιέ.



Με την συμπλήρωση του 4ου λεπτού στο ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος ο άσος της Μαρσέιγ πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Λιόν.

Την ώρα που έστηνε τη μπάλα ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό τον χτύπησε στο πρόσωπο με τον έμπειρο άσο να σωριάζεται στο έδαφος.

Paye1
Paye2
Paye2b
Κλείσιμο


Οι συμπαίκτες του, οι οποίοι είχαν ζήσει κάτι ανάλογο και στον αγώνα της πρεμιέρας στο Μονπελιέ έτρεξαν κοντά του, ενώ άλλοι ζητούσαν από το ιατρικό τιμ να σπεύσει στο σημείο.

Paye3
Paye3b


Ο Παγιέ μετά από λίγα λεπτά σηκώθηκε κι αποχώρησε για τα αποδυτήρια, όπου μετά από διαβουλεύσεις δύο ωρών αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Paye4
Paye5


Στο μεσοδάστημα η ασφάλεια του γηπέδου είχε βρει τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς δέχθηκε μια μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα από τον επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της Λιόν.

Όσον αφορά τις συνέπειες των γεγονότων το βράδυ της Κυριακής η γαλλική Λίγκα ενημέρωσε τη Λιόν ότι το γήπεδο της θα παραμείνει κλειστό έως τις 8 Δεκεμβρίου (άρα με τη Ρεμς την 1η Δεκεμβρίου θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών), ενώ όπως ανακοίνωσε η Μαρσέιγ ο Ντμίτρι Παγέ κατέθεσε μήνυση εναντίον του φιλάθλου που εκτόξευσε το μπουκάλι.

Ανησυχία για την έξαρση των φαινομένων βίας
Όπως προαναφέραμε το χθεσινό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο περιστατικό που εμφανίζεται τη φετινή χρονιά στο «σαμπιονά».

Στις 8 Αυγούστου στην πρεμιέρα η Μονπελιέ υποδέχθηκε την Μαρσέιγ κι ο αγώνας διεκόπη δύο φορές για ρίψεις αντικειμένων στους παίκτες των φιλοεξνούμενων

Δύο εβδομάδες αργότερα πάλι σε εκτός έδρας αγώνα της Μαρσέιγ στη νότιο Γαλλία, με αντίπαλο τη Νις, είχαμε επεισόδια με τον Παγέ και πάλι να δέχεται αντικείμενο!

Στο 75ο λεπτό πήγε να εκτελέσει κόρνερ όταν χτυπήθηκε στην πλάτη και εκνευρισμένος το επέστρεψε στην κερκίδα με τους οπαδούς της Νις να μπαίνουν στο γήπεδο και να έχουμε συμπλοκή με τους παίκτες της Μαρσέιγ και τους άνδρες ασφαλείας, οι οποίες οδήγησαν στη διακοπή του ματς.

Στην 7η αγωνιστική είχαμε δπλό σκηνικό βίας με την εμπλοκή της Μαρσέιγ, όπου οι οπαδοί της ανταπέδωσαν τα αντικείμενα που έριχναν αυτή της Ανζέ και ακολούθησαν συμπλοκές μετά το τέλος του αγώνα.

Ενώ στο ντέρμπι του Βορρά, Λανς-Λιλ, στο ημίχρονο οι οπαδοί των γηπεδούχων θέλησαν στην ανάπαυλα να... καλωσορίσουν τους οπαδούς της Λιλ προκαλώντας ημίωρη καθυστέρηση στην επανέναρξη του αγώνα.

Επίσης τον Οκτώβριο ο αγώνας Σεντ Ετιέν-Ανζέ καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά μία ώρα καθώς λόγω των φωτοβολίδων που πέταξαν οι οπαδοί των γηπεδούχων κάηκαν τα... δίχτυα!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Λιόν προκάλεσαν τις αντιδράσεις
τη γαλλικής κυβέρνησης και της λίγκας αν και η τελευταία προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες αλλού.

«Οι ομάδες έχουν καλή διάθεση, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ελέγξουν στους σκληρπυρηνικούς τους οπαδούς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα, αλλά εμείς (η Λίγκα) δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Βινσέντ Λαμπρούν, αλλά η Υπουργός Αθλητισμού Ροξάνα Μαρασινεάνου είχε διαφορετική άποψη: «Μετά από όλα όσα έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν, σε συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης είμαστε αποφασισμένοι για άμεσες αποφάσεις και θεραπεία του προβλήματος. Η Λίγκα θα πρέπει να αποσαφηνίσει τους κανονισμούς της και μία τέτοια επιθετική ενέργεια εις βάρος ενός αθλητή πρέπει να οδηγεί στη διακοπή του. Αρκετά ως εδώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης