Stoiximan Basket League, ΑΕΚ-Προμηθέας 113-101: Μυθικές σαραντάρες από Μέικον, Κλαβέλ και 1-1!

Stoiximan Basket League, ΑΕΚ-Προμηθέας 113-101: Μυθικές σαραντάρες από Μέικον, Κλαβέλ και 1-1!

Ένας απίθανος μικρός τελικός στη Stoiximan Basket League με μία μυθική μονομαχία: 42 πόντους ο Ντάριλ Μέικον, 45 ο Τζιάν Κλαβέλ, με την ΑΕΚ να ισοφαριζει τη σειρά σε 1-1

1-1aekpromi
Ποιος είπε ότι οι μικροί τελικοί είναι αγγαρεία; Όσοι παρακολούθησαν το Game 2 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα αντίκρισαν μία επική μονομαχία. Με τίτλο, αυτό που κάνεις εσύ, εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα!

Ο Ντάριλ Μέικον σταμάτησε στους 42 πόντους με 9/11 τρίποντα και ο Τζιάν Κλαβέλ στους 45 με 6/11! Μία αναμέτρηση μυθικών προδιαγραφών! Με νικήτρια την ΑΕΚ και τη σειρά των μικρών τελικών να είναι πλέον στο 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbuzo21x5bwp-sf)


Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε μεγάλο σκορ, πολλά ενυπωσιακά καλάθια και μία αναμέτρηση δύο μεγάλων σκόρερ: Ο Ντάριλ Μέικον είχε 18 πόντους και ο Τζίαν Κλαβέλ 13 στο πρώτο ημίχρονο.

Και οι δύο ομάδες έφτασαν πάνω από τους 50 πόντους, με τις άμυνες να είναι περισσότερο χαλαρές από το επιτρεπόμενο.

Κλείσιμο
Στην αρχή του αγώνα, αμφότεροι είχαν από ένα σερί. Ο Προμηθέας έκανε ένα 6-0 για να περάσει μπροστά με 12-6, η ΑΕΚ απάντησε με 9-0 για το 15-12.

Ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να... πατάει καλύτερα στο παρκέ, αφού έφτασε να πάρει διαφορά 9 πόντων (39-30 και 45-36). Ο Προμηθέας βρήκε πόντους από την περιφέρεια, εκμεταλλεύτηκε και ένα αντιαθλητικό και την τεχνική ποινή που δέχτηκες ο Βαγγέλης Αγγέλου και μείωσε μέχρι τον πόντο (49-48).

Το φινάλε του ημιχρόνου άνηκε στον Μέικον, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό lay up, buzzer beater διαμόρφωσε το 56-51.

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στην ΑΕΚ. Μετά το 56-53 του Προμηθέα, έκανε ένα σερί 12-0 που έφερε το σκορ στο 68-53!

Και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Βαγγέλου Αγγέλου διατήρησε τον έλεγχο. Ακόμη και όταν ο Προμηθέας με τον Κλαβέλ να σκοράρει 4 σερί πόντους, μείωσε στους 8, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να πάει τη διαφορά στους 10 με το δεύτερο buzzer beater της, αυτή τη φορά από τον Χρυσικόπουλο.

Στη συνέχεια... μίλησαν οι Μέικον και Κλαβέλ! Απανωτά καλάθια, συνεχόμενα τρίποντα και οι δύο παίκτες τραβούσαν το σκορ!

Η ΑΕΚ είχε περισσότερες λύσεις, κράτησε τη διαφορά, έφτασε στους 100 πόντους και ισοφάρισε τη σειρά, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ για το Game 4.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: H ΑΕΚ είχε έναν απίθανο Μέικον και ποσοστό που άγγιξε το 50% στα τρίποντα. Βάλτε σε αυτό και τις 20 ασίστ με 12 λάθη και το... γλυκό έδεσε.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φυσικά ο Ντάριλ Μέικον. Δεν συμβαίνει να πετυχαίνει κάποιος συχνά 42 πόντους. Αν και ο Τζιάν Κλαβέλ μέτρησε 45!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: O Kωστής Γόντικας έκανε ακόμα ένα καλο ματς στη σειρά (12π., 6 ριμπ.), σημαντική προφορά του Μορέιρα (14π.7 ριμπ.).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κουίνσι Φορντ έμεινε άποντος σε ένα ματς που οι άμυνες είχαν πάει... περίπατο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 12-0 της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, που την έφερε στο 68-53.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γιανίκ Μορέιρα έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τελείωσε τη φάση με ένα δυνατό κάρφωμε με το ένα χέρι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Κανονικά δεν πρέπει να πετάξουν τίποτα. Έγινε ματσάρα. Ίσως μόνο οι άμυνες που μετά από ένα σημείο δεν υπήρχαν.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 56-51, 75-64, 113-101

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης