Super League 1, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 3-2: Τον έβγαλε νοκ-άουτ με επική ανατροπή! - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 3-2: Τον έβγαλε νοκ-άουτ με επική ανατροπή! - Δείτε τα γκολ

Απίστευτο κάζο για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, καθώς προηγήθηκε 2 φορές αλλά τελικά έχασε με 3-2 από τον εκπληκτικό Ατρόμητο με γκολ του Νάτσου σε... νεκρό χρόνο - Δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή της Super League 1 - ο Δικέφαλος του βορρά - Επιστροφή με γκολ για Ουάρντα

kazopaok
Ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι είδαμε στο Περιστέρι! Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κι έδειχνε πως θα έπαιρνε μια σχετικά εύκολη νίκη, ωστόσο δύο λάθη του Γιαννούλη, πολλά λάθη του Γκαρσία από τον πάγκο και οι... χρυσές αλλαγές του Κάναντι τον έκαναν να φύγει με ήττα 3-2 και κατεβασμένο κεφάλι από την έδρα του Ατρόμητου! Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ, ο Μουνίθ ισοφάρισε προσωρινά, ο Ουάρντα στην επιστροφή του έκανε το 1-2 στο 82', με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει εκ νέου με τον Χαρίση και να παίρνει σπουδαίο τρίποντο στο 94' με τέρμα του Νάτσου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d7ff8gip09-sf)


Έτσι έπαιξαν
Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με 3-4-3. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, με τους Γκάλο, Γκαλβάο και Γούτα τριάδα στα στόπερ. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Κιβρακίδη, αριστερό ο Νάτσος, με τους Σάλομον Χαρίση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση βρέθηκε ο Κωτσόπουλος στη κορυφή, έχοντας τους Μανούσο, Νταβιώτη στο πλάι του.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Πασχαλάκης, με τους Ίνγκασον, Μιχαηλίδης στο κέντρο της άμυνας, τον Βιεϊρίνια δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντούγκλας και Σβαμπ, με τον Μουργκ δεκάρι. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ζίβκοβιτς, αριστερό ο Τζόλης και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σφιντέρσκι.

Από μία ευκαιρία στο πεντάλεπτο
Το παιχνίδι άρχισε με αρκετά καλό ρυθμό και δύο φάσεις, μία για κάθε ομάδα, στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Πρώτα, στο 3', ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε με τακουνάκι να κερδίσει τον Γιαννιώτη για να κάνει το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία του ματς.

Συγκεκριμένα, ο Νάτσος, έκανε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά στον Σάλομον που ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Από εκεί και πέρα κι αφού το σουτ του Μανούσου στο 13' έφυγε άουτ, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε κι απείλησε αρκετά την αντίπαλη εστία...

Απείλησε με Σφιντέρσκι, έχασε πέναλτι ο Τζόλης

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d4b8e8q4qh-sf)

Κλείσιμο
Ο «δικέφαλος» του βορρά λοιπόν, πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και βρισκόταν συνεχώς στο αντίπαλο μισό. Κάπως έτσι, έφτασε κοντά στο 0-1, με τον Σφιντέρσκι στο 14' να βλέπει την μπάλα να σταματάει σε σώματα μετά από ασίστ του Γιαννούλη. Από το κόρνερ που κέρδισε ο φορ του ΠΑΟΚ, ήρθε και το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Ο Κωτσόπουλος έκανε χέρι, με τον Διαμαντόπουλο σωστά να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζόλης, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα άουτ στο 16', με τον Γιαννιώτη να πέφτει σωστά και ουσιαστικά εκεί να επιβαρύνει τον τραυματισμό που έχει στον δεξί ώμο με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να αντικατασταθεί. Στο 19', οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Σβαμπ που έβγαλε ο Έλληνας γκολκίπερ και τρία λεπτά μετά ήρθε το 0-1...

Τζόλης πασάρει, Σφιντέρσκι σκοράρει!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d4eu29mtrl-sf)

Οι πρωταγωνιστές στο χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ, ήταν εκείνοι που έκαναν το 0-1. Ο Τζόλης έκανε την σέντρα στον Σφιντέρσκι, η άμυνα του Ατρόμητου τον έχασε κι εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 22'. Μετά το γκολ ο Ατρόμητος, το μόνο που κατάφερε να κάνει μέχρι το ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Γούτα που έφυγε άουτ.

Αντίθετα, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, Σφιντέρσκι, έφτασε κοντά και στο 0-2 στο 40'. Τότε, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρόμητου πήρε την κεφαλιά, με τον Μανδά να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση κρατώντας την ομάδα του με ένα γκολ πίσω στο ημίχρονο.

Σωτήρας Μανδάς, ανώτερος ο Ατρόμητος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με χαμηλότερο ρυθμό, αλλά και τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 54', με τον Μανδά όμως να δηλώνει και πάλι «παρών»! Συγκεκριμένα, ο Γιαννούλης έκανε την σέντρα, ο Γούτας δεν μπόρεσε να κόψει, η μπάλα έφτασε στον Σφιντέρσκι που την βρήκε στη κίνηση, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου με νέα σπουδαία επέμβαση έσωσε.

Από την φάση αυτή κι έπειτα, ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι αναζήτησε την ισοφάριση. Έτσι, για λίγα λεπτά η μπάλα ήταν γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Μουνίθ να απειλεί στο 62' με απευθείας φάουλ και τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει εύκολα.

Τραγικό λάθος του Γιαννούλη, γκολάρα ο Μουνίθ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d5ncnfe9dt-sf)

Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Κάναντι έφεραν αποτέλεσμα στο 64'. Μετά από τραγικό λάθος του Γιαννούλη, ο οποίος έδωσε την μπάλα πάσα στον Μουνίθ, ο Ισπανός έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, ο Ατρόμητος δεν σταμάτησε να βρίσκεται στην επίθεση αναζητώντας την απόλυτη ανατροπή. Κάπως έτσι, απείλησε και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο να καταλήγει άουτ. Κάπου εκεί ο Ουάρντα μπήκε στο ματς και παραλίγο να γίνει ο ήρωας για τον ΠΑΟΚ στην επιστροφή του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d5zyfsi45t-sf)


Τρελό δεκάλεπτο με προβάδισμα ΠΑΟΚ και απόλυτη ανατροπή με Χαρίση και Νάτσο στο 94'!
Το παιχνίδι στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν πραγματικά εκπληκτικό και... παρανοϊκό! Όλα άρχισαν στο 82', με τον Ουάρντα μετά από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά να κάνει το 1-2 και να δίνει προβάδισμα νίκης με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, μιας και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων. Όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν... ασόβαροι και το πλήρωσαν!

Δύο λεπτά μετά το 2-1, βρήκαν και πάλι απάντηση από νέο λάθος του Γιαννούλη! Ο Λάζαρος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά κι αν και αρχικά κόπηκε, πάλεψε κρατώντας την μπάλα κι έκανε νέο γύρισμα. Ο Μάτιτς δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, αλλά αυτή έφτασα στον Χαρίση που με σουτάρα στο 84' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d65tdefsw1-sf)


Οι Περιστεριώτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και προειδοποίησαν γι' αυτό στο 88' με την εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου να σταματάει στα χέρια του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν λογικό βγήκε στη συνέχεια ολόκληρος μπροστά για να βρει το γκολ της νίκης.

Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι! Στην τελευταία φάση του αγώνα στην ουσία, βγήκαν στη κόντρα, ο Μάτιτς πέρασε τρομερή μπαλιά στον Νάτσο, που με τελείωμα... σπουδαίου φορ αν και αμυντικός μέσος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Αρχικά ο επόπτης Δημόπουλος, σήκωσε το σημαιάκι λανθασμένα για οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε την απόφαση και έδωσε ένα σπουδαίο τρίποντο στον Ατρόμητο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8d6gciru1tt-sf)


MVP: Χαρίσης. Ο χαφ του Ατρόμητου έκανε ματσάρα! Ήταν συγκλονιστικός στον άξονα, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του «αστεριού» σε όλη την αναμέτρηση και εκείνος που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει στο 84' και δίνει ελπίδες στην ομάδα του μέχρι τέλους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γιαννούλης. Ο μπακ του ΠΑΟΚ έκανε ένα κακό παιχνίδι κι έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα της ομάδας του. Κάνει τραγικό λάθος στη φάση της ισοφάρισης, ενώ από δικό του λάθος πάλι ο Λάζαρος πήρε την μπάλα στην αρχή του 2-2.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εδώ μπαίνουν πολλοί! Μουνίθ, Μανδάς, Λάζαρος, Μάτιτς, Νάτσος! Όλοι έκαναν κάτι για να έρθει αυτό το σπουδαίο τρίποντο. Ο πρώτος μπήκε αλλαγή και ισοφάρισε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο δεύτερος κράτησε με δύο σπουδαίες επεμβάσεις το σκορ στο 0-1, ο τρίτος μπήκε κι έδωσε φρεσκάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή του Ατρόμητου με αποκορύφωμα τη φάση του 2-2, ο τέταρτος έβγαλε τρομερή μπαλιά στον πέμπτο, ο οποίος με απίθανο πλασέ έκανε το 3-2 κι έδωσε την νίκη στην ομάδα του Κάναντι.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Γιαννούλης στη φάση του 1-1, όταν δίνει στην ουσία πάσα στον αντίπαλο ο οποίος στη συνέχεια σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πάρα πολύ δουλειά είχε ο Διαμαντόπουλος, αλλά και ο πρώτος βοηθός Δημόπουλος! Οι Περιστεριώτες φώναξαν στις φάσεις των δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ζητώντας στην πρώτη φάουλ στο ξεκίνημα και στη δεύτερη πως η μπάλα έχει βγει πριν την βρει ποδοσφαιριστής της ομάδας και δοθεί κόρνερ. Τελικά, οι φάσεις εξετάστηκαν κι από το VAR και σωστά τα γκολ μέτρησαν, όπως επίσης στη φάση του πέναλτι που έχασε ο Τζόλης, με τον Κωτσόπουλο να έχει κάνει χέρι. Η φάση που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και είναι από εκείνες που λέμε «καλά που υπάρχει και το VAR», είναι η τελευταία της αναμέτρησης. Ο Νάτσος έφυγε από κανονική θέση και σκόραρε, με τον πρώτο βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του για οφσάιντ και όλο τον πάγκο των γηπεδούχων να πέφτει πάνω του! Τελικά το VAR διόρθωσε το μεγάλο του λάθος κι έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο. Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς VAR σήμερα στο Πειστέρι...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος έκλεψε το παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ! Αυτός μπορεί να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την αναμέτρηση! Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν ό,τι μα ό,τι μπορούσαν για να χάσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν! Από την άλλη ο Κάναντι, είδε τις αλλαγές του να του φωνάζουν πως ίσως να πρέπει να ξεκινούν σε κάποια παιχνίδια... Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο που απομακρύνεται όλο και περισσότερο, ενώ ο Ατρόμητος έχει βαλθεί να τρελάνει με αυτά που κάνει τον κόσμο του, παίρνοντας μια τεράστια νίκη με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Με αυτή τη νίκη, έμεινε... ζωντανός στο κυνήγι της εξάδας.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης (32' Μανδάς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Κιβρακίδης, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης, Νταβιώτης (60' Μουνίθ), Μανούσος (76' Μάτιτς), Κωτσόπουλος (75' Χριστοδουλόπουλος)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ντούγκλας, Σβαμπ (71' Ελ Καντουρί), Μουργκ (71' Ουάρντα), Ζίβκοβιτς (78' Νινούα), Τζόλης (65' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (78' Κρέμτσικ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Οι εισβολείς του Καπιτωλίου: Ο κερασφόρος, ο hater της Πελόζι και ο... γελαστός κλέφτης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 52χρονος δραπέτης φυλακών

Ρωσία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από κατάρρευση πάγου σε καταρράκτη στην Καμτσάτκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης