Κλασική μουσταλευριά

Κλασική μουσταλευριά

Στη Σάμο λέγεται «κουρκούτα» ή «κέρασμα του τρύγου», αφού γίνεται με το μούστο από τα πρώτα σταφύλια.

Αυτή η δροσερή, διαυγής κρέμα από το χυμό σταφυλιών μας γλυκαίνει χιλιάδες χρόνια τώρα. Ο Αριστοφάνης στον Πλούτο την αναφέρει ως «οινούτα». «Οινούτα» όμως λεγόταν και στο Βυζάντιο, αλλά και «πάστελλος» ή «μουστόπιτα». Αναφέρεται δε ότι συνήθιζαν να την τρώνε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την οποία ονόμαζαν «Παστίλλη».

Απο την Σιμόνη Καφίρη

Διαβάστε ολόκληρη την συνταγή στο olivemagazine.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

food_metabolism

Όσο μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται. Κι όμως μπορούμε να τον επιταχύνουμε με τον πιο απλό τρόπο και να χάσουμε εκείνα τα τελευταία 2-3 κιλάκια που μάς ταλαιπωρούν εδώ και μήνες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μια από τις παρακάτω τροφές στα γεύματά μας.

20181112155414_memvrani-1

Σού έχει τύχει κι εσένα να θέλεις να καλύψεις ένα μπολ με πλαστική μεμβράνη για να το βάλεις στο ψυγείο και τελικά να βγαίνεις εξαγριωμένη από την κουζίνα, γιατί έχεις χαλάσει ένα ολόκληρο ρολό προσπαθώντας να κάνεις τη μεμβράνη να μην κολλά στον… εαυτό της, καθώς κόβεις κομμάτι; Αν ναι, τότε το παρακάτω tip θα σού λύσει τα χέρια!