Συνταγή: Σπαγγέτι με λούζα και κάππαρη Τήνου

makaron_louza

Εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 45 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας

  • 300γρ. λούζα Τήνου, σε λεπτές φέτες

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 250γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη

  • 250γρ. χυμό ντομάτας

  • 150γρ. κάππαρη Τήνου

  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • 3 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Κόβετε τη λούζα σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε την κάππαρη.

Τοποθετείτε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Προσθέτετε τη λούζα μαζί με την ψιλοκομμένη κάππαρη και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά επιπλέον, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Όταν η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύετε καλά.

Στο μεταξύ έχετε βράσει τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε.

Συνταγές – Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Παπανδρέου


Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό παράκρουσης σε σχολεία και νοσοκομεία: «Βροχή» μηνύσεων και εκταφές από τους αρνητές

Σχολεία: Πάνω από 6.000 κρούσματα σε παιδιά τις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας

Μείωση της ποινής του ζητάει ο «Κάρλος το Τσακάλι» - Αμετανόητος στο δικαστήριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης