LIVE

Κορωνοϊός

Η συνταγή της ημέρας: Λουκανικοπιτάκια στριφτά με κεφτέ λουκάνικο

pitakia-1-430x575

Ένα πεντανόστιμο σνακ!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα

  • λίγο μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 300γρ. κεφτέ λουκάνικο

  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ

  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σκίζετε και αφαιρείτε το περίβλημα των λουκάνικων. Ρίχνετε το ψαχνό τους σε ένα μπολ και το κομματιάζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αδειάζετε τη γέμιση και με ένα κουτάλι την απλώνετε παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο από την περίμετρο.

Αλείφετε το περιθώριο με λίγο χτυπημένο αβγό και με προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό από τη φαρδιά πλευρά.

Αλείφετε όλο το ρολό με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρολάκια και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα λουκανικοπιτάκια για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως.

Tips: Η μουστάρδα και η κέτσαπ ταιριάζουν άψογα με το κρέας του λουκάνικου.

pitakia-1-430x575

Συνταγή: Ντίνα Νικολάου

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Άλμα με 2.147 τα νέα κρούσματα - 357 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι 

Μαρτυρία φοιτήτριας για Λιγνάδη: Τον έβλεπα να αυνανίζεται μέσα στην αίθουσα 

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: «Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης