Τσίπρας: Γεννηματά και Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον Μητσοτάκη για να μη γίνει το ντιμπέιτ

Τσίπρας: Γεννηματά και Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον Μητσοτάκη για να μη γίνει το ντιμπέιτ

«Κανείς δεν μπορεί να απειλεί σήμερα την Ελλάδα» είπε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρωθυπουργός - Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, αλλά και στο ΚΚΕ - Προσανατολίζεται σε διακαναλική, επαναλαμβάνοντας ότι τα κανάλια μπορούν να επιλέξουν όποιον δημοσιογράφο θέλουν

Screenshot_1
Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Καταλόγισε πρόθεση κινδυνολογίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι θα γίνουν εκλογές τον δεκαπενταύγουστο εφόσον δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στο ΚΚΕ όσο και στο ΚΙΝΑΛ για την ακύρωση του ντιμπέιτ, υποστηρίζοντας ότι "συνεννοήθηκαν για να μην αντιπαρατεθούν μαζί του". Ο κ.Τ σίπρας επιτέθηκε μάλιστα, στην κ.Γεννηματά, ισχυριζόμενος ότι "το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στηρίζει τη δεξιά". 

Ο Α. Τσίπρας στον STAR


Παράλληλα, κατηγόρησε για προσπάθεια να αποφύγει την αντιπαράθεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι αποκρουστικές ήταν οι πολιτικές που ακολούθησε ο κ.Μητσοτάκης. «Έχω ευθύνη να αναδεικνύω τους κινδύνους», είπε ο κ.Τσίπρας.

Ακολούθως ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την απευθείας αντιπαράθεση μαζί του, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ στοχεύει στην καταργηση των επιδομάτων και τη συρρίκνωση της ασφαλιστικής δαπάνης. 

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το ποιος φταίει για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε «ούτε δεμένος» στο ντιμπέιτ. «Ο ελληνικός λαός μας πιστώνει ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και μας πιστώνει ότι δεν το κάναμε γρήγορα. Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εκδοχές: είτε να πάμε πίσω στο '13- 14' είτε να πάμε μπροστά. Ο κ.Μητσοτάκης αρνείται το διάλογο γιατί έχει "προγραμματικούς σκελετούς".  Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να πάει ο κόσμος στις κάλπες σας υπνωτισμένος. Η κυρία Γεννηματά και ο κ.Κουτσούμπας συνεννοήθηκαν με τον κ.Μητσοτάκη. Είπα να έρθω άγρυπνος, το ΚΚΕ έβγαλε το φίδι από την τρύπα και έγινε για να αποφύγουν και οι τρεις την αντιπαράθεση με μένα».

Μετά το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ, τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε διακαναλική συνέντευξη. O τρόπος διεξαγωγής αυτού του ιδιότυπου μονολόγου ακόμη δεν είναι σαφής. Εάν δηλαδή ο κ. Τσίπρας επιλέξει συνέντευξη σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα γίνει συζήτηση με τους κεντρικούς παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών στην κρατική τηλεόραση.

Πάντως, έχει πει και επανέλαβε και στη συνέντευξή του στο Star ότι μπορούν να επιλέξουν τα κανάλια όποιον δημοσιογράφο επιθυμούν.

Για τις αναρτήσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου: Εκανα αναρτήσεις λόγω της επετείου. Μιλώ με απόλυτη ειλικρίνεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου και είπα ότι αυτή η μεγάλη μορφή είχε μια σχέση αγάπης και μίσους με την Αριστερά. Υπενθύμισα ότι στο σήμερα, απευθυνόμενος στον δημοκρατικό κόσμο, δεν μπορεί να υπάρχει ένα κακέκτυπο της δημοκρατικής παράταξης, το ΚΙΝΑΛ. Υπενθύμισα τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου και ότι δεν μπορεί σήμερα ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχος του ΠΑΣΟΚ να δουλεύει για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη σημερινή μορφή του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να προσδιορισθεί στον πολιτικό χάρτη. Εγώ πηγαίνω στις συνόδους των ευρωπαίων σοσιαλιστών, θέλω να γίνουμε πλήρες μελος, οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη αγκαλιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ,  η κυρία Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ.Μητσοτάκη. Σηκώνω τα χέρια ψηλά με την κυρία Γεννηματά. Λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ψήφος ανοχής στον κ.Μητσοτάκη. Είναι αυτοκαταστροφική η σύγκρουση της Γεννηματά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα διευκολύνει τον κ.Μητσοτάκη να καταργήσει την απλή αναλογική. Θέλω να δω αν η κυρία Γεννηματά, ένα κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα το κάνει στήριγμα για τον κ.Μητσοτάκη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει μνημείο του εαυτού του, δεν κλειστήκαμε, προχωράμε σε μεγάλη εκλογική συνεργασία με τους Οικολόγους- Πράσινους. 

Για την πιθανή επιστροφή του Γιάνη Βαρουφάκη στη βουλή: Το κόμμα του πήρε στις ευρωεκλογές 2,8- 2,9% . Ηταν φυσιολογικό, δεν εξεπλάγην με το ποσοστό του. Γίνεται συστημικό πουσάρισμα στον κ.Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει αντίστοιχη προβολή στον κ.Βελόπουλο που «κόβει» από τη ΝΔ.  Όλοι όσοι κατηγορούσαν τον Βαρουφάκη, τώρα τον παρουσιάζουν ως πολιτικό αστέρα. Ο Βαρουφάκης είναι αλαζονικός.  Η πιθανότητα ανατροπής είναι απολύτως εφικτή. Οι νέοι θα κάνουν την ανατροπή. Τί νόημα έχει να κλείσει η ψαλίδα; Σ' αυτή την αναμέτρηση με βάση τις 50 έδρες μπόνους, μπορεί να γίνει η ανατροπή. Πάμε στη μάχη για να κερδίσουμε. Οι αντίπαλοί μας θέλουν να πάνε οι πολίτες στις κάλπες σε συνθήκες υπνηλίας. Στις κάλπες διακυβεύεται η πορεία της χώρας. 

Για τα εθνικά: Ο κ.Αποστολάκης είπε ότι αν υπάρξει θερμό επεισόδιο -δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα- είπε ότι υπάρχουν δυνάμεις που δουλεύουν έχοντας μπροστά τους το χειρότερο σενάριο, πάνω σ' αυτό το πλαίσιο δουλεύουν οι ένοπλες δυνάμεις. Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα εξαιτίας της στρατηγικής της, του ρόλου που έχει πλέον στα Βαλκάνια και μετά την ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας στην επίλυση του ονοματολογικού- ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι το μόνο που θα κάνει θα είναι να επιβλέπει την πιστή εφαρμογή της- χάρη στη συμφωνία η χώρα απέκτησε κύρος.  Όλα αυτά που κάναμε έδωσαν τη δυνατότητα η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη και ισχυρή. Κανείς δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα. 

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στον αγωγό East med που όπως είπε αλλάζει τις ισορροπίες, ενώ υποστήριξε ότι το θέμα του Γιαβούζ και της Κύπρου είναι τέταρτο- πέμπτο θέμα στην Τουρκία, γιατί έχουν πολλά προβλήματα.  «Είναι σπασμωδικές κινήσεις και ένδειξη αδυναμίας αυτά που κάνει η Τουρκία». Ο κ.Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν του είπε ότι είναι διαθέσιμος να στηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο σε στρατιωτικό επίπεδο για την κυπριακή ΑΟΖκαι την TOTAL. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ κάτι τέτοιο, είπε, και πρόσθεσε: Δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο γιατί δεν αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο κίνδυνο. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ και κανείς δεν θα επιχειρήσει να παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης