Σήμερα η νέα συνεδρίαση στο δικαστικό μέγαρο Βόλου για το αίτημα άδειας στον Κουφοντίνα

Σήμερα η νέα συνεδρίαση στο δικαστικό μέγαρο Βόλου για το αίτημα άδειας στον Κουφοντίνα

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες Αρχές - Ο καταδικασθείς για την δράση της «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου

Koufontinas is out of prison for the second time (VIDEO-PHOTOS)
Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο του Βόλου νέα συνεδρίαση των αρμόδιων Αρχών επί του αιτήματος χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από εφτά ημέρες διαμαρτυρόμενος για την μη χορήγηση αδείας από τις φυλακές, λόγω άρνησης του εισαγγελέα Βόλου, που έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά όχι τα ουσιαστικά στοιχεία.Το βράδυ της Δευτέρας ο κρατούμενος ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και μερικές μέρες υπάρχει διακριτική μεν, αλλά πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου. Ο χώρος φρουρείται επί 24ωρης βάσης, με αφορμή τις απειλές από στελέχη του «Ρουβικώνα» κατά δικαστικών λειτουργών, για την άρνησή τους να χορηγήσουν εκ νέου άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κασσαβετείας του Βόλου. Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας είναι εμφανή περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και στις εισόδους του κτιρίου όπου ελέγχονται οι εισερχόμενοι σε αυτό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης