Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι

amyras-pota

Με αφορμή τη διαφωνία του στη Συμφωνία των Πρεσπών - Παύει να υφίσταται ως κοινοβουλευτική ομάδα το Ποτάμι - Τι αναφέρει στη δήλωσή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής - Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει και έλεγε «εγώ δεν είμαι Δανέλλης

Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αμυράς σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει από το Σάββατο όταν είχε δηλώσει ότι «θα το δούμε το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν» για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα η κοινή δήλωσή του με τον Γρηγόρη Ψαριανό με μήνυμα «εμείς δεν παραπλέουμε με τους Τσιπρο-Πολάκηδες». 

Άμεση συνέπεια από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά είναι ότι το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε βουλευτές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.

Παράλληλα το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομελείας.

Επισης δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο να πρέπει να απολυθούν.

Ερώτημα τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στο Ποτάμι και κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης . Η λύση αναμένεται να δοθεί από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αφ'ης στιγμής εκλεγεί κάποιος σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Πάντως μετά την εξέλιξη αυτή δεν έχει νόημα η ανεξαρτητοποίηση Ψαριανού γιατί πλέον λογίζεται και αυτός ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Στη δήλωσή του ο κ. Αμυράς αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει και έλεγε «εγώ δεν είμαι Δανέλλης

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολίασε το Ποτάμι την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ορκιζόταν μέχρι την Πέμπτη ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι.

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι. Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ. Δανέλλης ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα», τονίζει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Και συνεχίζει: «Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

ΣΧΟΛΙΑ (99)

Πόσαααα??????

Αλήθεια με πόσα (?) ανεξαρτητοποιείται κάθε "πρόθυμος" Βουλευτής πολιτικού αποκόμματος?? Γιατί φυσικά και ακολουθείται πιστά το ΣΧΕΔΙΟ των ΤσυριζοΠροδοτών για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Μακεδονίας μας...που για να είναι 100% σίγουροι ότι θα "πετύχει"....περιλαμβάνει και μερικές τέτοιου τύπου "ανεξαρτητοποιήσεις"......

Μπράβο Γιώργαρε !

Δεν συμβιβάστηκες με τις σειρήνες της συναλλαγής ! Η πιο έντιμη απόφαση ! Δεν είσαι ίδιος ούτε με τον ...Πίπη τον μυστακοφόρο της πλάκας , ούτε με το... τρελό μαλλί , ούτε με τη ...μοντέλα που χασκογελάει χωρίς λόγο !

Δεν χρειάστηκε....

Δεν χρειάστηκε να συμβιβαστεί....!!!!! Απλά "ανεξαρτητοποιήθηκε" ...όπως προέβλεπε το ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της Μακεδονίας μας.......

@

Μπραβο του. Κάποιοι στο ποτάμι ΔΕΝ ειναι τελικά όπου φυσάει ο άνεμος, ούτε λειτουργούν βάσει προσωπικών φιλοδοξιών ενάντια στο λαικό αίσθημα, Μπράβο, και πάλι μπράβο.

Χαχαχα

Σου γιαλυσε η ΝΔ καράφλα εμ βέβαια με το ποτάμι δεν είχες μέλλον και την κοπανησες με μικρά βηματακια.Ολα για τη μάσα.

Χάχα ε χάχα !

Καλά έκανε και έφυγε από τους ΤΙΠΟΤΑδες ! Δηλαδή πού ήθελε να πάει με τους άπλυτους ? Εκεί που ανήκει θα πάει !

Όχι θα πήγαινε...

στους αριστερούς γερμανοτσολιάδες, Μερκελιστές και αμερικανόδουλους ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, τα νέα τσιράκια του Γιωργάκη Παπανδρέου.

@Συριζοπουλο

για την Παπακώστα καί την άλλη την μορφονια από τόν Λεβέντη κάποιο σχόλιο για μέλλον και γιαλαδα.

έετσιιι

Μπράβο Αμυρά αγόρι μου. Γι'αυτό σε ψήφισε ο κόσμος, για να τον εκπροσωπείς και όχι για να κάνεις ότι σε συμφέρει και για την τσεπούλα σου μόλις τρυπώσεις στη βουλή, όπως ο σταύρακας. Σταύρο πιες μια νταμιτζάνα ξύδι προδοτάκο. Αρχηγέ του τίποτα.

....................

Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Ο,τι αλλο κανετε, πωλησεις,αγορες,υποσχεσεις,μυρασμα απο τα 50 μυρια καντε τα, ετσι κανουν οι ψιλοκατουνοι και ετσι δικαιωνεται ο Γαρκακος (πουστοποιηση της κοινωνιας)

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Χ.

Ερωτώ τους φίλους του site ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Εχετε δει πιο ανίκανο πολιτικό απο τον Στ. Θεοδωράκη; Τα είχε όλα στα πόδια του και τα έχασε. Συγχαρητήρια !!!

ΡΧ

Κυριε ανεβηκατε πολλα σκαλια στην υποληψη μας, δεν θα σε ξεχασουμε. Για τον Αρχηγο μηδεν σχολιο. Πουλημενος ηταν, πουλημενος θα μεινει. Οσο γι αυτη την καμπια τον Μαυρο... απο τα χρηματα της προδοσιας ισως βγαλει μαλλια.

Κρίτων

Αγαπητέ κύριε ΔΕΝ ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει τα πολιτικά Πιστεύω του καθένα ΑΛΛΑ επειδή αναφέρατε Ότι Ο Γιώργος μαυρωτας Χρημάτιστικε ΓΙΑ να βάλει Μπερουκινο ΣΑΣ πληροφορώ ΟΤΙ θα θα μπορούσε Να το κάνει το 1988 Όταν ο πρόεδρος ΤΟΥ Ολυμπιακού ΚΟΣΚΟΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 100.000.000 ΔΡΧ. ΝΑ ΠΆΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΎΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ -ΔΙΟΥΣΗ -ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΡΊΝΟΝΤΕΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 6.000.000 ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ 1991 Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΑΡΆΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΜΑΥΡΩΤΑ

LOL

ΜΠΡΑΒΟ !

Ναντια

Εξαιρετικός ο Αμυράς. Ήταν πάντα διαφορετικός από τους ηλίθιους ανθέλληνες του Ποταμιού. Ο λόγος που αρχικά συμπαθούσα το Ποτάμι ήταν ακριβώς χάρη του Αμυρά, μέχρι που κατάλαβα ότι δεν είχαν καμια σχέση μεταξύ τους. Κόμματα σαν το ποταμι που πληρώνονται για να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος δεν πρέπει να υπάρχουν και αν υπάρχουν δεν πρέπει να μπαινουν στην βουλή.

XAXAXAXAXAXA!!!!

Eδώ πραγματικά ΓΕΛΑΜΕΕΕΕΕΕ!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης