Δημοσκόπηση Marc: Πάει για αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
galop_arthro

Στο 10,9% η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στη δημοσκόπηση της Marc για το ΘΕΜΑ - Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί την υψηλή συσπείρωση των οπαδών της (82,6%) - Ο ΣΥΡΙΖΑ με αξιοσημείωτη επανασυσπείρωση ανεβαίνει στο 19% (+2,8% από τον Μάιο)

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση παρά την κάμψη του σαφούς προβαδίσματος που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό που διαμορφώνεται, ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, δείχνει να παγιώνεται και εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης προεξοφλεί την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Η διψήφια διαφορά την οποία διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση -προπορεύεται κατά 10,9% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων-, σε συνδυασμό με τη συνολικά αρνητική προαίρεση που, όπως προκύπτει από την έρευνα της Marc για το «ΘΕΜΑ», έχει η κοινή γνώμη για τις βασικότερες επιλογές της κυβέρνησης («έξοδος από το μνημόνιο», Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι, ανασχηματισμός) καθιστούν μάλλον μη αναστρέψιμη τη σειρά κατάταξης των κομμάτων.

Η αξιοσημείωτη επανασυσπείρωση σχεδόν κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί σύνηθες εύρημα σε περιόδους που συμπίπτουν με το τέλος του καλοκαιριού και τη θετική διάθεση που επικρατεί μετά τις διακοπές, δεν μοιάζει ικανή να οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων τα οποία έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με το σταθερό και άνετο προβάδισμα που διατηρούν η Ν.Δ., αλλά και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οπως είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο του 2017, που είχε ακολουθήσει την καταβύθιση την οποία είχε υποστεί τον Μάιο του ίδιου χρόνου, έτσι και τώρα, στην πρώτη μεταθερινή μέτρηση που ακολουθεί την κάμψη του περασμένου Ιουνίου, το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα ενισχύει τη θέση του. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα ευρήματα της Marc, τα κέρδη για το κυβερνητικό στρατόπεδο μετριάζονται από τη συρρίκνωση της δύναμης του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου, που πέφτει στο 1%, καθώς φαίνεται να πλαγιοκοπείται από τη νεοσύστατη Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανακλαστικά και συσπειρώσεις

Στην πρόθεση ψήφου, ειδικότερα, η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 26,5% (+0,1% από τον Μάιο), που είναι η υψηλότερη επίδοσή της εντός του τρέχοντος έτους. Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί την πολύ υψηλή συσπείρωση των οπαδών της (82,6%), καθώς ακόμη και οι μικρές απώλειες που παρουσίαζε προς τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιστρέφουν. Δυσκολεύεται, ωστόσο, να προσελκύσει όσους εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα, κυρίως λόγω των κεντρώων και παραδοσιακά αντιδεξιών ανακλαστικών που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά παλιών οπαδών του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, με συσπείρωση της τάξης του 46,5%, ανεβαίνει στο 16,9% (+2,9% από τον Μάιο), ενώ στις αρχές του χρόνου είχε βρεθεί στο 17%. Η πόλωση του τελευταίου διαστήματος και η ένταση της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να είναι ο βασικός λόγος της επανασυσπείρωσης μέρους των παλιών Συριζαίων. Με δεδομένο, όμως, ότι ένας στους τέσσερις παλιούς ψηφοφόρους του έχουν ήδη μετακινηθεί (25,5%), το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί, υπό κανονικές συνθήκες, να προσδοκά ανατροπή ακόμη και αν πετύχει επαναπατρισμό και όσων παίρνουν αποστάσεις δηλώνοντας αναποφάσιστοι (16,1%) ή τάση για αποχή, άκυρο και λευκό (11,9%).

Στην τρίτη θέση περνά η Χρυσή Αυγή με 6,1% (-0,2% από τον Μάιο) εξαιτίας της μεγαλύτερης κάμψης (0,8%) που παρουσιάζει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο υποχωρεί στο 5,7%, λόγω προφανώς της αποχώρησης του Ποταμιού, που, ως αυτόνομος πλέον σχηματισμός, καταγράφει το ισχνό 1,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% (-0,2%) και το κλαμπ των κομμάτων που πιθανολογείται ότι θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή συμπληρώνει η Ενωση Κεντρώων με 2,2% (-0,2%). Από τους υπόλοιπους σχηματισμούς, ανοδική τάση παρουσιάζει η Ελληνική Λύση, που ανεβαίνει στο 1,8% (+0,3%) και μπορεί να έχει αξιώσεις για να κάνει την έκπληξη της εισόδου στην επόμενη Βουλή.

Εξακομματική Βουλή

Τα στοιχεία της μέτρησης δείχνουν εξακομματική Βουλή και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «ΘΕΜΑτος» που έγιναν με τη μέθοδο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων (που κινούνται σταθερά στην περιοχή του 16%), με τις συγκεκριμένες επιδόσεις η Ν.Δ. θα είχε 156 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 67, η Χ.Α. 24, το ΚΙΝ.ΑΛ. 23, το ΚΚΕ 21 και η Ενωση Κεντρώων θα εξέλεγε οριακά 9 βουλευτές.

Οπως και να έχει, οι οριακές μεταβολές που παρατηρούνται στην αυξομείωση της δύναμης των περισσότερων κομματικών σχηματισμών στη διάρκεια της τελευταίας διετίας δεν δείχνουν διάθεση της κοινής γνώμης για αλλαγή πλεύσης. Αντιθέτως, όλα τα ευρήματα της συγκεκριμένης μέτρησης, όπως και αρκετών προγενέστερων που κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό παιχνίδι έχει εν πολλοίς κριθεί και μόνο λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν στην πορεία προς τις κάλπες.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι επτά στους δέκα πολίτες (69,5%) βλέπουν νίκη της Ν.Δ. είναι ενδεικτικό για τις τάσεις που επικρατούν στην κοινή γνώμη. Επίσης, αξιοπρόσεκτο δείκτη αποτελεί και το σταθερά υψηλό προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (38,4% έναντι 25% του κ. Τσίπρα σε αυτή την έρευνα), καθώς δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο να υπολείπεται ο εν ενεργεία πρωθυπουργός από τον διεκδικητή του αξιώματος.


pinakas1
pinakas2
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (195)

Dijctstra

Το ΜέΡΑ25 (DiEM25) του Βαρουφάκη που ειναι?

Πρώην ευρωβουλευτής ΧΑ

"Η ΧΑ είναι ένας στενός κύκλος άεργων καφενόβιων με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας τα τελευταία 4 χρόνια.". Προφανώς ο στρατηγός αναφερόταν στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αντιπολιτευτική στάση της ΧΑ κατά του συριζα από τότε που τους αποφυλάκισαν και διέκοψαν την δίκη οι αναρχοκατσαπλιάδες καθιστώντας τους γιουσουφάκια της Αριστεράς.

@17:32

Ποιον Σαμαρά λες... αυτόν τον αποστάτη κιαρατά που το 1992 άνοιξε τα σύνορα και μπούκαραν χιλιάδες παράνομοι Αλβανοί στην Ελλάδα και το 1992 έριξε τον Μητσοτάκη και μας κατσικώθηκε το κλεφτοπασοκ για 11 χρόνια στο σβέρκο; (1993-2004)

Αα...ψεματα ποτε !

Αα... εγω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο τον συγκατοικο του ΓΑΠ στην Βοστωνη ! Πιστεψα στο 25% μαξιμουμ οικογενειακη φορολογηση που υποσχεθηκε πριν πιασει την κουταλα , και ξαφνικα βρεθηκα στο 75% ατομικη φορολογηση με τον προσθετικο ΕΝΦΙΑ των σαμαροβενιζελων στο 45% φορου εισοδηματος συν 8% αλληλεγγυης ! Αααα... οι αποφητοι του χαρβαντ δεν λεει ποτε ψεμματα ! Ουχαχαχαχα..! Η συνεχεια επι της οθονης με τους φιλελεφτ του κολεγιου....

οπότε

θα ψηφίσεις Μητσοτάκη τώρα. μην σε δω όμως αβγοκέφαλε να προπαγανδίζεις για τα εθνοκομμούνια της ΧΑ.

Theopar

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνανε τραγικά λάθη, όμως δε παύουν τα 40 αυτά χρόνια που κυβέρνησαν να είναι τα καλύτερα της σύγχρονης Ελλάδας. Τώρα όποιος και να διαδεχτεί τον σημερινό θίασο, αποκλείεται να μας πάει χειρότερα από την απόλυτη παρακμή που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Ισα-ίσα με μια κανονική/Ευρωπαίκή κυβέρνηση μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες χώρες με τα δικά μας προβλήματα!

....

οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις παιρναν μιζες σαν τον Τσουκατο του πασοκ?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ληστεψαν τις περιουσιες του κοσμακη με τις απατες του χρηματηστηρίου??? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν παρτυ μιζων εξοπλιστκών?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν βατοπεδια κουμπαρους και νταβατζηδες?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν τους κομιστες μαυρου χρηματος στο εξωτερικο?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις στελναν greek statistics? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις καταληστεψαν ετσι τις χωρες τους στελνοντας τες στην οικονομική αβυσσο και ενω ο κοσμος εψαχνε στα σκουπιδια φαγητό συνεχιζαν να κλεβουν και στην υγεια με τις νοβαρτες τα κεελπνο με βαλιτσες πολυχρωμων χαρτονομισματων??? Είμαι βεβαιος οτι για αν επιθυμείς αυτό να συμβαίνει στη χώρα στο σπιτι σου ομοιως συμβαίνει του σκοινιού και του παλουκιού!!! Ετσι δεν είναι???

Τώρα τον ήπιαμε

Δεν σας άρεσε ο Σαμαράς λαμάκες.Θελατε επανάσταση τρομάρα σας.

Στρ. Ιωάνvης

@17:32: Ρε γαλάζιε μιζαδόρε, ξέχασες τι σου έκανε αυτός ο αλήτης; Αυτός ο Σαμαράς που λες... αυτόν τον αποστάτη κιαρατά που το 1992 άνοιξε τα σύνορα και μπούκαραν χιλιάδες παράνομοι Αλβανοί στην Ελλάδα και το 1993 έριξε τον Μητσοτάκη και μας κατσικώθηκε το κλεφτοπασοκ για 11 χρόνια στο σβέρκο; (1993-2004) Ξέχασες ρε [...] τι ζημιά έκανε στην χώρα;;;

ΕΜΕΤΟΣ

Χθες έγιναν εκλογές στη ''αριστερόστροφη'' Σουηδία. Τα αποτελέσματα ήταν, κεντροδεξιά 143 έδρες, κεντροαριστερά 143 έδρες, άκρα δεξιά 63 έδρες, αναλογία δεξιάς=αριστεράς 60ο/ο με 40ο/ο. Οι λαοί της ευρώπης άρχισαν να ξυπνάνε και να αντιτιθενται στον εξισλαμισμό των χωρών τους. Αυστρία, Σουηδία και τέλος του μήνα Βαυαρία,που θα σημάνει και το τέλος της Μέρκελ. Μετά έρχεται η σειρά του Τσιπρόφσκι. Αριστερά σύνολο 35ο/ο maximum. Δεξιά 50ο/ο +, κέντρο 15ο/ο Ερχεται ένα νέο 1949, η τελευταία ελπίδα όπως τότε, για τη σωτηρία της χώρας.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟ. ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΥΣ. 1. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΨΕΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΩΝ-ΛΕΣΧΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 2. ΤΗΝ ΑΥΘΩΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ,ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ,ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ. 3. ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΟΥΝ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ.

....

που'σαι...πες του αμα δεν βρισκει ταξι να παει να φωναξει το βλακαηδώνη να τον παει καβαλα στο γαϊδαρό του το Μπεκερελ....

Καλά κρασιά πατριώτες

Τα αφεντικά έβγαλαν ένα πλάνο για την Ελλάδα,το οποίο έπρεπε πάση θυσία να υλοποιηθεί.Ο Γιωργάκης, μας το έφερε,αλλά δεν μπόρεσε να το "τρέξει",ο Αντώνης,αν και το έτρεξε λίγο, ήτανε ο κακός δεξιός,άνοιγε το στόμα του και καιγόταν η χώρα,οπότε τα αφεντικά βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη τον ιδανικό μ@λ@κα που έψαχναν:Νέος πολιτικός,άρα και άφθαρτος,συνάμα όμως και άπειρος και άσχετος.Αρα και εύπλαστος.Επανάσταση από τη μία,στα τέσσερα από την άλλη.Θα-θα-θα στο λαό,ναί-ναί-ναί κεκλεισμένων των θυρών.Αφού τους έδωσε όλα αυτά που ήθελαν και άλλα τόσα που δεν φαντάζονταν(μια κατάσταση είδα φως και μπήκα)χωρίς την παραμικρή αντίδραση,ουτε κάν μια διαδηλωσούλα,τώρα πια δεν υπάρχει κάτι άλλο.Ελλάδα Game over!Ο Αλέξης με τον Σύριζα την έκλεισε τη χώρα.Αυτό θα έκαναν βέβαια και ο Γιωργάκης και ο Σαμαράς,αλλά δεν μπόρεσαν.Ή δεν τους αφήσαμε.Ο Αλέξης πιάστηκε κορόιδο των αφεντάδων και "μπόρεσε".Τον αφήσαμε να μπορέσει.Γιατί ήτανε πρώτη φορά αριστερά.Κάπου εδώ όμως η πολιτική του πορεία,οπως και του Σύριζα,τελείωσαν.Οχι γιατί ξύπνησε ο λαουτζίκος,αλλά γιατι δεν υπάρχει πια κάτι άλλο να τους δώσουν.Η χώρα τελείωσε.Γι'αυτό απο δω και πέρα μην περιμένετε τίποτα και από κανέναν.Οποιος πιστεύει οτι μπορεί κάποιος να αλλάξει κάτι, είναι απλά βλ@κας.Ο πρωθυπουργός μας-είτε δεξιός/είτε πασόκος/είτε αριστερός- για τα επόμενα 50χρόνια(τουλάχιστον) θα είναι μια μαριονέτα.

Η ΝΔ

είναι ένας light ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να λύσει ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα που δημιούργησε ή βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από καμιά μπούρδα του στυλ: αλλαγή συστήματος πανελληνίων κτλ

Ναι μωρε...

Ο Σύριζα σας κορίδεψε και διέλυσε τη χώρα.Τώρα πια τι περιμένεις να σου λύσει ο Κούλης ή ο όποιος Κούλης ρε κατακαημένε?Δεν υπάρχει τίποτα πια.Ο Σύριζα διέλυσε την Ελλάδα.Χωνέψτε το.Δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Αριστερός

O κουμπαράς του Πινοσέτ καταδίκασε οριστικά την ΝΔ. Υ.Γ Νεοφιλελέρες τα λέμε τον Οκτώβριο του 2023...

Προφανώς

δεν έχεις πάει ποτέ στην Χιλή, δεν θα μιλήσω για δείκτες γιατί απαιτούν και κριτική σκέψη απλά να αναφέρω ότι το 1981 είχε πληθυσμό 11 εκατ. και τώρα έχει 18 εκατ. με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα $15.000

Γιώργος 45

Το γεγονός ότι ο Πινοσετ ήταν ένας στυγνός δικτάτορας δεν σημαίνει ότι οι βασικές αρχές του ασφαλιστικού συστήματος που εφάρμοσε δεν ήταν σωστό. Απόδειξη ότι το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σήμερα από όλα σχεδόν τα προηγμένα κράτη της Δύσης. Αλλά είπαμε, οι αριστεροί είναι μανούλες στην διαστρέβλωση και την αρνητική προπαγάνδα.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Φαινεται οτι τα μουσλιμια, μπουργκες και μαντιλες που ανεμαζεψατε στο Συριζανελικο κομμα σας, σας πιπιλησαν το μυαλο και δεν καταλαβαινετε ουτε μια δημοσκοπηση να διαβασετε, Και τι ηθελες να σου πει παραπανω η δημοσκοπηση δηλαδη; Οτι και καλα ο Μητσοτακης σας ειναι σιγουρος και με ανετη αυτοδυναμια, μονο πεσετε και κοιμηθειτε του καλου καιρου οι Νεοδημοκρατες, και ο αγωνας τελειωσε;;Αυτο και αν θα ηταν προβοκατσια εις βαρος της ΝΔ! Θα ηταν σαν το γνωστο παραμυθι του λαγου με τη χελωνα.! Οχι, ο Μητσοτακης δε θα συμβιβαστει ,πιστευω, ουτε με την αυτοδυναμια του, αλλα μονο εαν οδηγησει με την ψηφο των πολιτών το Συριζανελ εκτος Βουλης!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης