Δημοσκόπηση Marc: Πάει για αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
galop_arthro

Στο 10,9% η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα στη δημοσκόπηση της Marc για το ΘΕΜΑ - Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί την υψηλή συσπείρωση των οπαδών της (82,6%) - Ο ΣΥΡΙΖΑ με αξιοσημείωτη επανασυσπείρωση ανεβαίνει στο 19% (+2,8% από τον Μάιο)

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση παρά την κάμψη του σαφούς προβαδίσματος που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό που διαμορφώνεται, ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, δείχνει να παγιώνεται και εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης προεξοφλεί την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Η διψήφια διαφορά την οποία διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση -προπορεύεται κατά 10,9% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων-, σε συνδυασμό με τη συνολικά αρνητική προαίρεση που, όπως προκύπτει από την έρευνα της Marc για το «ΘΕΜΑ», έχει η κοινή γνώμη για τις βασικότερες επιλογές της κυβέρνησης («έξοδος από το μνημόνιο», Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι, ανασχηματισμός) καθιστούν μάλλον μη αναστρέψιμη τη σειρά κατάταξης των κομμάτων.

Η αξιοσημείωτη επανασυσπείρωση σχεδόν κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί σύνηθες εύρημα σε περιόδους που συμπίπτουν με το τέλος του καλοκαιριού και τη θετική διάθεση που επικρατεί μετά τις διακοπές, δεν μοιάζει ικανή να οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων τα οποία έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με το σταθερό και άνετο προβάδισμα που διατηρούν η Ν.Δ., αλλά και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οπως είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο του 2017, που είχε ακολουθήσει την καταβύθιση την οποία είχε υποστεί τον Μάιο του ίδιου χρόνου, έτσι και τώρα, στην πρώτη μεταθερινή μέτρηση που ακολουθεί την κάμψη του περασμένου Ιουνίου, το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα ενισχύει τη θέση του. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα ευρήματα της Marc, τα κέρδη για το κυβερνητικό στρατόπεδο μετριάζονται από τη συρρίκνωση της δύναμης του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου, που πέφτει στο 1%, καθώς φαίνεται να πλαγιοκοπείται από τη νεοσύστατη Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανακλαστικά και συσπειρώσεις

Στην πρόθεση ψήφου, ειδικότερα, η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 26,5% (+0,1% από τον Μάιο), που είναι η υψηλότερη επίδοσή της εντός του τρέχοντος έτους. Η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί την πολύ υψηλή συσπείρωση των οπαδών της (82,6%), καθώς ακόμη και οι μικρές απώλειες που παρουσίαζε προς τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιστρέφουν. Δυσκολεύεται, ωστόσο, να προσελκύσει όσους εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα, κυρίως λόγω των κεντρώων και παραδοσιακά αντιδεξιών ανακλαστικών που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά παλιών οπαδών του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, με συσπείρωση της τάξης του 46,5%, ανεβαίνει στο 16,9% (+2,9% από τον Μάιο), ενώ στις αρχές του χρόνου είχε βρεθεί στο 17%. Η πόλωση του τελευταίου διαστήματος και η ένταση της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να είναι ο βασικός λόγος της επανασυσπείρωσης μέρους των παλιών Συριζαίων. Με δεδομένο, όμως, ότι ένας στους τέσσερις παλιούς ψηφοφόρους του έχουν ήδη μετακινηθεί (25,5%), το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί, υπό κανονικές συνθήκες, να προσδοκά ανατροπή ακόμη και αν πετύχει επαναπατρισμό και όσων παίρνουν αποστάσεις δηλώνοντας αναποφάσιστοι (16,1%) ή τάση για αποχή, άκυρο και λευκό (11,9%).

Στην τρίτη θέση περνά η Χρυσή Αυγή με 6,1% (-0,2% από τον Μάιο) εξαιτίας της μεγαλύτερης κάμψης (0,8%) που παρουσιάζει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο υποχωρεί στο 5,7%, λόγω προφανώς της αποχώρησης του Ποταμιού, που, ως αυτόνομος πλέον σχηματισμός, καταγράφει το ισχνό 1,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% (-0,2%) και το κλαμπ των κομμάτων που πιθανολογείται ότι θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή συμπληρώνει η Ενωση Κεντρώων με 2,2% (-0,2%). Από τους υπόλοιπους σχηματισμούς, ανοδική τάση παρουσιάζει η Ελληνική Λύση, που ανεβαίνει στο 1,8% (+0,3%) και μπορεί να έχει αξιώσεις για να κάνει την έκπληξη της εισόδου στην επόμενη Βουλή.

Εξακομματική Βουλή

Τα στοιχεία της μέτρησης δείχνουν εξακομματική Βουλή και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «ΘΕΜΑτος» που έγιναν με τη μέθοδο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων (που κινούνται σταθερά στην περιοχή του 16%), με τις συγκεκριμένες επιδόσεις η Ν.Δ. θα είχε 156 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 67, η Χ.Α. 24, το ΚΙΝ.ΑΛ. 23, το ΚΚΕ 21 και η Ενωση Κεντρώων θα εξέλεγε οριακά 9 βουλευτές.

Οπως και να έχει, οι οριακές μεταβολές που παρατηρούνται στην αυξομείωση της δύναμης των περισσότερων κομματικών σχηματισμών στη διάρκεια της τελευταίας διετίας δεν δείχνουν διάθεση της κοινής γνώμης για αλλαγή πλεύσης. Αντιθέτως, όλα τα ευρήματα της συγκεκριμένης μέτρησης, όπως και αρκετών προγενέστερων που κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό παιχνίδι έχει εν πολλοίς κριθεί και μόνο λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν στην πορεία προς τις κάλπες.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι επτά στους δέκα πολίτες (69,5%) βλέπουν νίκη της Ν.Δ. είναι ενδεικτικό για τις τάσεις που επικρατούν στην κοινή γνώμη. Επίσης, αξιοπρόσεκτο δείκτη αποτελεί και το σταθερά υψηλό προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (38,4% έναντι 25% του κ. Τσίπρα σε αυτή την έρευνα), καθώς δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο να υπολείπεται ο εν ενεργεία πρωθυπουργός από τον διεκδικητή του αξιώματος.


pinakas1
pinakas2

ΣΧΟΛΙΑ (195)

Dijctstra

Το ΜέΡΑ25 (DiEM25) του Βαρουφάκη που ειναι?

Πρώην ευρωβουλευτής ΧΑ

"Η ΧΑ είναι ένας στενός κύκλος άεργων καφενόβιων με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας τα τελευταία 4 χρόνια.". Προφανώς ο στρατηγός αναφερόταν στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αντιπολιτευτική στάση της ΧΑ κατά του συριζα από τότε που τους αποφυλάκισαν και διέκοψαν την δίκη οι αναρχοκατσαπλιάδες καθιστώντας τους γιουσουφάκια της Αριστεράς.

@17:32

Ποιον Σαμαρά λες... αυτόν τον αποστάτη κιαρατά που το 1992 άνοιξε τα σύνορα και μπούκαραν χιλιάδες παράνομοι Αλβανοί στην Ελλάδα και το 1992 έριξε τον Μητσοτάκη και μας κατσικώθηκε το κλεφτοπασοκ για 11 χρόνια στο σβέρκο; (1993-2004)

Αα...ψεματα ποτε !

Αα... εγω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο τον συγκατοικο του ΓΑΠ στην Βοστωνη ! Πιστεψα στο 25% μαξιμουμ οικογενειακη φορολογηση που υποσχεθηκε πριν πιασει την κουταλα , και ξαφνικα βρεθηκα στο 75% ατομικη φορολογηση με τον προσθετικο ΕΝΦΙΑ των σαμαροβενιζελων στο 45% φορου εισοδηματος συν 8% αλληλεγγυης ! Αααα... οι αποφητοι του χαρβαντ δεν λεει ποτε ψεμματα ! Ουχαχαχαχα..! Η συνεχεια επι της οθονης με τους φιλελεφτ του κολεγιου....

Πώς φαίνεται

πως δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους τα αυγά μαζί με τους αναρχοαριστερούς! Ως εθνοκομμουνιστές και λάτρεις του γκεμπελίστικου εθνικοσιαλισμού όμως, ακολουθούν και αυτά σαν τα συριζοαδερφάκια τους την γνωστή τακτική της λάσπης, των ψεμάτων και της συκοφαντίας: επί Σαμαρά ο φόρος στους ΕΕ ήταν 22% με 50% προκαταβολή και με τον τσιπροθίασο που μας φόρτωσαν, πληρώνουμε 29% με 100% προκαταβολή. Ο φόρος αλληλεγγύης το 2014 ήταν 1% για 12Κ-20Κ εισόδημα, 2% για 20Κ-50Κ, 3% για 50Κ-100Κ και 4% για άνω των 100Κ ετήσιο εισόδημα. ΚΑΝΕΝΑ 8% ΔΕΝ υπήρχε επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Ψέμα στο ψέμα φυσικά...Ο καταληψίας όμως που μας φορτώσατε εξαιτίας σας διπλασίασε τον φόρο αλληλεγγύης και τον πήγε από 2% εως 10%!! Ο φόρος στις επιχειρήσεις επί Σαμαρά ήταν 26% και ο αμόρφωτος που μας φορτώσατε τον πήγε στις 1/1/2015 στο 29%. Το αφορολόγητο για ΔΥ, μισθωτούς και συνταξιούχους ήταν στα 9600Ε, ο πινόκιο το έριξε στα 8600 και σε 3 μήνες θα το πάει στα 5600, δηλαδή 800ευρώ παραπάνω φόρο κάθε χρόνο επειδή δεν θέλατε κλειστά σύνορα και Αμυγδαλέζες. Ο ΦΠΑ από 13% στο 90% των αγαθών-προϊόντων, πήγε στο 24% εξαιτίας της "στροφής 360 μοιρών" που μας φορτώσατε! Προχθές υπήρξε αναλυτικό άρθρο όπου έλεγε οτι πληρώνουμε το 70% του εισοδήματος μας στον τσιπροθίασο και τους αγράμματους γιδοβοσκούς. Οπότε το 75% υπερφορολόγησης επί ΝΔ να τα πείτε στις μαϊμούδες που κάνετε παρέα στα καφενεία που ξημεροβραδιάζεστε.

@21:39

Φααααααπππππ... εσένα θα στον κοκκινίσω τον σβέρκο τσιράκι των βαμπίρ!!! Εκεί που σε πονάει!!!

Δεν ξεχναμε

Μερικοι εχουμε και ακινητη περιουσια υπερασπιστη των σαμαροβενιζελων .Και αρκετοι απροσοδη περιουσια .Μηπως θελεις να στην χαρισουμε ? Ο φιλος σου μας εκανε χρεοφειλετες ( γιατι ραγιαδες δεν ειμαστε να τους ακουμπησουμε πανω απο 30% φορους ) αν και δεν πιασαμε ποτε δημοσιο χρημα στα χερια μας ! Τα περι χρυσων αυγων ειναι για ηλιθιους και δεν αποτελουν επιχειρηματα σε εμενα .Με αυτους τους ( φιλελευθερους ) του χαρβαντ και του κολεγιου θα λυσουμε μια και καλη τις διαφορες μας .

Ξεχνάς και πολύ μάλιστα!

Ο ΕΝΦΙΑ προϋπήρχε ως φόρος ακίνητης περιουσίας επί ΓΑΠ και λεγόταν ΕΕΤΗΔΕ. Επί Βενιζέλου-Παπαδήμου άλλαξε και έγινε ΕΕΤΑ κι επί ΝΔ μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ. Το 2014 υπήρξε μείωση 7%. Σήμερα με την συμμορία που κυβερνά, όχι μόνο δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ όπως υποσχέθηκε ο καταληψίας, αλλά λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών αυξήθηκε και ο φόρος. Να γράφετε ό,τι θέλετε αλλά να είναι αλήθειες και όχι ψέματα, 75% φόρο πληρώνεις σήμερα, όχι το 2014. Όλες οι χώρες που προοδεύουν κι ευημερούν στον πλανήτη, ακόμη και οι πρώην ιδρυτές του Κομμουνισμού (Ρωσία και Κίνα), εφαρμόζουν Φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Όλες οι χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια, μείωσαν τις δημόσιες-κρατικές δαπάνες και προσχώρησαν στον Οικονομικό Φιλελευθερισμό, ή έστω στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό όπως η Πορτογαλία που είχε ανέκαθεν αριστερές κυβερνήσεις. Αν θέλετε άκρατο Κρατισμό και ΣοσιαλΚομμουνισμό που μας χρεοκόπησε, οι μεν χρυσαυγίτες να πάτε στην Βόρεια Κορέα (99,99% εθνικιστές) για να ζήσετε από πρώτο χέρι τον ΕθνοΚομμουνισμό, και οι δε αριστεροί να πάτε Κούβα και Βενεζουέλα για να γνωρίσετε τον "σοσιαληστικό" Παράδεισο.

Δεν ξεχναμε αυτους που μαα εκαναν χρεοφειλετες

Ασε τον ( φιλελευθερισμο ) του Σαμαρα .Τον ειδαμε τον νιωσαμε .Να σου θυμισω και το τελος επιτηδευματος ..Προσωπικα σε εμενα ο ΕΝΦΙΑ ειναι 22% του συνολικου φορου που πληρωνω. . Αλλα ξερω αλλους με ΕΝΦΙΑ πανω απο το πραγματικα εισοδημα τους Αριστερους δεν ψηφισα ποτε αλλα και οι κρατικοδιαιτοι οφσορ μαιμουδοδεξιοι δεν με κοροιδευουν επισης .Μιλας με ανθρωπο με πανω απο 2 εκ περιουσια και τρεις γενιες μη κρατικοδιαιτο για να κανεις καλυτερες υποθεσεις .

Παρομοίως

(1) μιλάς σε άτομο του ΙΤ που δεν έχει δουλέψει ποτέ του στο ή για το Δημόσιο με 2 ακίνητα αξίας 400Κ προ κρίσης (τώρα ούτε τα μισά δεν πιάνουν). Τα φορτώνεις όλα στη ΝΔ θαρρείς και αυτή δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ ή αυτή αύξησε όλους τους φορολογικούς συντελεστές που ανέφερα παραπάνω. Επαναλαμβάνω, όσα "κακά" ανέφερες και τα χρέωσες στη ΝΔ, προϋπήρχαν επί ΓΑΠ και αυξήθηκαν επί συριζα. Επί ΝΔ συγκριτικά από το 2010 εως σήμερα, είχες τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Το τέλος επιτηδεύματος εφαρμόστηκε την 1/1/2011 επί ΠΑΣΟΚ και πάλι βρίζεις τη ΝΔ!!! Να συμφωνήσω για τους κρατικοδίαιτους μαϊμουδοδεξιούς της περιόδου 2004-2009 με τις 200 χιλιάδες προσλήψεις των stage του Σημίτη και τις χιλιάδες εθελούσιες εξόδους των 40άρηδων "συνταξιούχων", αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις εκείνη την κρατικιστική-σοσιαλιστική ΝΔ με την δεξιότερη και πιο φιλελεύθερη ΝΔ του Σαμαρά ή έστω ακόμη και του κεντρώου-κεντροδεξιού Μητσοτάκη! Αριστερός δεν είσαι, τη ΝΔ την βρίζεις περισσότερο κι από το συριζα που κουβάλησε όλη τη σάρα και τη μάρα, για το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε και πρωτοεφάρμοσε όσα βρίζεις δεν είπες κάτι, τα αυγά λες είναι για ηλίθιους... ποιόν περιμένεις δηλαδή να γίνει κυβέρνηση? Ο Τζήμερος του 0,5%?

Παρομοίως

(2) ΟΚ, τον Τζήμερο τον εκτιμώ, αλλά κόμματα που δεν έχουν καμία προοπτική ούτε καν να μπούν στην Βουλή, είναι πεταμένη ψήφος, δωράκι στους αριστερούς και λοιπούς πασοκοσυριζαίους που έκαναν "στροφή 360 μοιρών", ξεπούλησαν τα πάντα όλα για απειροελάχιστα ψίχουλα, ξεπούλησαν την Μακεδονία, ξεπούλησαν όλη την δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, ξεπούλησαν τις τράπεζες για 5δις όταν επί ΝΔ το 2014 είχαν αξία 50δις, ξεπούλησαν όλες τις ΔΕΚΟ στο 1/10 της αξίας του 2014 όταν έβριζαν τον Σαμαρά και τον απειλούσαν να μην τις ιδιωτικοποιήσει, δεν κράτησαν ούτε καν το 50% υπερ του Κράτους για τα προσχήματα να λένε πως είναι σοσιαληστές κι αριστεροί, προσκύνησαν ΗΠΑ και Γερμανία στα 4, κατάντησαν οι μεγαλύτεροι ακρονεοφιλελεύθεροι αμερικανογερμανοτσολιάδες που πέρασαν ποτέ από αυτόν τον τόπο...και παρ'όλα αυτά, θα πετάξουν έναν φρέσκο σανό στο τέλος "ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά" και θα πάνε τα ζώα να τον ξαναψηφίσουν!! Το μόνο αριστερό που κράτησαν και εφάρμοσαν από το προεκλογικό τους πρόγραμμα, είναι η ακραία υπερφορολόγηση, το άνοιγμα των συνόρων προς όλους τους "αδικημένους" του πλανήτη και η ισότητα στην φτώχεια. Και έρχεσαι τώρα εσύ και άλλα 50 νέα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, διπλάσια-τριπλάσια κι από τα ΚΚΕ-μλ / μλ-ΚΚΕ που είχε η Αριστερά παλιά και κοροϊδεύαμε, άλλοι ρωσόφιλοι, άλλοι τραμπόφιλοι, άλλοι κινεζόφιλοι, άλλοι βορειοκορεάτες σαν την ΧΑ, άλλοι λεπενίτες, άλλοι ρωσόφιλοι με ευρώ, άλλοι ρωσόφιλοι με φοίνικα, άλλοι τραμπόφιλοι με δραχμή, άλλοι τραμπόφιλοι με δολλάριο (στο τέλος τα κόμματα αυτά θα είναι πιο πολλά από τους ψηφοφόρους), να πάρετε από 0,1%, 0,3%, 0,5%, 1%, 1,5%, συν την ΧΑ που θα πάρει 7%...για να καταφέρετε τί? Να ξαναβγεί ο συριζα? Να πάρει 28%-30% η ΝΔ και να χρειαστεί να ξανασυγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ ή άλλο κεντροαριστερό κόμμα για να την βρίζετε μετά που θα συνεχίσει αναγκαστικά λόγω συγκυβέρνησης τον Κρατισμό και τον Σοσιαλισμό? Ή να κάνουμε κάθε μήνα εκλογές μέχρι να έρθει το χάος και η αναρχία και πολύ πιθανόν ένας νέος εμφύλιος?? Ο @13:47 κάνει "ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ" λίγο πιο κάτω. Όλα αυτά που ρωτάει, τα είχες το 2014, ΝΑΙ ή ΌΧΙ???

οπότε

θα ψηφίσεις Μητσοτάκη τώρα. μην σε δω όμως αβγοκέφαλε να προπαγανδίζεις για τα εθνοκομμούνια της ΧΑ.

Theopar

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνανε τραγικά λάθη, όμως δε παύουν τα 40 αυτά χρόνια που κυβέρνησαν να είναι τα καλύτερα της σύγχρονης Ελλάδας. Τώρα όποιος και να διαδεχτεί τον σημερινό θίασο, αποκλείεται να μας πάει χειρότερα από την απόλυτη παρακμή που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Ισα-ίσα με μια κανονική/Ευρωπαίκή κυβέρνηση μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες χώρες με τα δικά μας προβλήματα!

....

οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις παιρναν μιζες σαν τον Τσουκατο του πασοκ?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ληστεψαν τις περιουσιες του κοσμακη με τις απατες του χρηματηστηρίου??? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν παρτυ μιζων εξοπλιστκών?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν βατοπεδια κουμπαρους και νταβατζηδες?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις ειχαν τους κομιστες μαυρου χρηματος στο εξωτερικο?? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις στελναν greek statistics? οι κανονικες ευρωπαϊκες κυβερνησεις καταληστεψαν ετσι τις χωρες τους στελνοντας τες στην οικονομική αβυσσο και ενω ο κοσμος εψαχνε στα σκουπιδια φαγητό συνεχιζαν να κλεβουν και στην υγεια με τις νοβαρτες τα κεελπνο με βαλιτσες πολυχρωμων χαρτονομισματων??? Είμαι βεβαιος οτι για αν επιθυμείς αυτό να συμβαίνει στη χώρα στο σπιτι σου ομοιως συμβαίνει του σκοινιού και του παλουκιού!!! Ετσι δεν είναι???

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ηταν κυβερνησεις σε ανθρωπινες κοινωνιες, και οχι σε κοινωνιες αγγελων, οπως ηταν και στην Ιρλανδια,Πορτογαλια,Κυπρο,Ισπανια και σχεδον σε ολες τις νοτιοευρωπαικες Χωρες με πρωτογενη παραγωγη στη δομη των οικονομιων τους, που σχεδον ολες χρεοκοπησαν και ας ειχαν οποιας αποχρωσης κυβερνησεις. Η ντροπη εγκειται οχι στη χρεοκοπια, τα εχει ολα η ζωη,αλλα σε αυτο το πρωτοφανες που εκαμε ο Τσιπρας.Να του παραδωσουν μια οικονομια στο κατωφλι της εξοδου της στις Αγορες και να γυρισει μπρος πισω ο ηλιθιος, να μας φεσωσει με 200 δις επι πλεον χρεος,συμφωνα με ειδικους αντικειμενικους αναλυτες που τα ξερουν καλα τα θεματα, να μας δεσει χειροποδαρα ως το 2060 τουλαχιστον, να πουλησει-χαρισει τη Μακεδονια, να γεμισει τιγκα την Ελλαδα λαθραιους και επικινδυνους, και ολα αυτα για την πλακα του, για να παιξει το ρολο του πρωθυπουγου, λες και επαιζε τις''κουμπαρες''! Λοιπον φυλακη ή ψυχιατρειο; Διαλεχτε!!

Theopar

Προσωπικά προτιμώ τον κλέφτη από τον ανίκανο ψεύτη. Ολο και κάποια δεξιότητα έχει και κάτι καλό θα κάνει για το κοινωνικό σύνολο. Να υποθέσω ότι στην οικία σου είστε όλοι ανεπάγγελτοι, αργόσχολοι, λέτε ψέματα κοροϊδεύοντας ο ένας τον άλλον???

Τώρα τον ήπιαμε

Δεν σας άρεσε ο Σαμαράς λαμάκες.Θελατε επανάσταση τρομάρα σας.

Στρ. Ιωάνvης

@17:32: Ρε γαλάζιε μιζαδόρε, ξέχασες τι σου έκανε αυτός ο αλήτης; Αυτός ο Σαμαράς που λες... αυτόν τον αποστάτη κιαρατά που το 1992 άνοιξε τα σύνορα και μπούκαραν χιλιάδες παράνομοι Αλβανοί στην Ελλάδα και το 1993 έριξε τον Μητσοτάκη και μας κατσικώθηκε το κλεφτοπασοκ για 11 χρόνια στο σβέρκο; (1993-2004) Ξέχασες ρε [...] τι ζημιά έκανε στην χώρα;;;

ΕΜΕΤΟΣ

Χθες έγιναν εκλογές στη ''αριστερόστροφη'' Σουηδία. Τα αποτελέσματα ήταν, κεντροδεξιά 143 έδρες, κεντροαριστερά 143 έδρες, άκρα δεξιά 63 έδρες, αναλογία δεξιάς=αριστεράς 60ο/ο με 40ο/ο. Οι λαοί της ευρώπης άρχισαν να ξυπνάνε και να αντιτιθενται στον εξισλαμισμό των χωρών τους. Αυστρία, Σουηδία και τέλος του μήνα Βαυαρία,που θα σημάνει και το τέλος της Μέρκελ. Μετά έρχεται η σειρά του Τσιπρόφσκι. Αριστερά σύνολο 35ο/ο maximum. Δεξιά 50ο/ο +, κέντρο 15ο/ο Ερχεται ένα νέο 1949, η τελευταία ελπίδα όπως τότε, για τη σωτηρία της χώρας.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟ. ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΥΣ. 1. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΨΕΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΩΝ-ΛΕΣΧΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 2. ΤΗΝ ΑΥΘΩΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ,ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ,ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ. 3. ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΟΥΝ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ.

....

που'σαι...πες του αμα δεν βρισκει ταξι να παει να φωναξει το βλακαηδώνη να τον παει καβαλα στο γαϊδαρό του το Μπεκερελ....

&&&&&-

Ήξερε ο Σαμαράς γιατί έλειπε και δεν παρέδωσε στο βλαμμένο...... έβλεπε τι έρχεται....

Καλά κρασιά πατριώτες

Τα αφεντικά έβγαλαν ένα πλάνο για την Ελλάδα,το οποίο έπρεπε πάση θυσία να υλοποιηθεί.Ο Γιωργάκης, μας το έφερε,αλλά δεν μπόρεσε να το "τρέξει",ο Αντώνης,αν και το έτρεξε λίγο, ήτανε ο κακός δεξιός,άνοιγε το στόμα του και καιγόταν η χώρα,οπότε τα αφεντικά βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη τον ιδανικό μ@λ@κα που έψαχναν:Νέος πολιτικός,άρα και άφθαρτος,συνάμα όμως και άπειρος και άσχετος.Αρα και εύπλαστος.Επανάσταση από τη μία,στα τέσσερα από την άλλη.Θα-θα-θα στο λαό,ναί-ναί-ναί κεκλεισμένων των θυρών.Αφού τους έδωσε όλα αυτά που ήθελαν και άλλα τόσα που δεν φαντάζονταν(μια κατάσταση είδα φως και μπήκα)χωρίς την παραμικρή αντίδραση,ουτε κάν μια διαδηλωσούλα,τώρα πια δεν υπάρχει κάτι άλλο.Ελλάδα Game over!Ο Αλέξης με τον Σύριζα την έκλεισε τη χώρα.Αυτό θα έκαναν βέβαια και ο Γιωργάκης και ο Σαμαράς,αλλά δεν μπόρεσαν.Ή δεν τους αφήσαμε.Ο Αλέξης πιάστηκε κορόιδο των αφεντάδων και "μπόρεσε".Τον αφήσαμε να μπορέσει.Γιατί ήτανε πρώτη φορά αριστερά.Κάπου εδώ όμως η πολιτική του πορεία,οπως και του Σύριζα,τελείωσαν.Οχι γιατί ξύπνησε ο λαουτζίκος,αλλά γιατι δεν υπάρχει πια κάτι άλλο να τους δώσουν.Η χώρα τελείωσε.Γι'αυτό απο δω και πέρα μην περιμένετε τίποτα και από κανέναν.Οποιος πιστεύει οτι μπορεί κάποιος να αλλάξει κάτι, είναι απλά βλ@κας.Ο πρωθυπουργός μας-είτε δεξιός/είτε πασόκος/είτε αριστερός- για τα επόμενα 50χρόνια(τουλάχιστον) θα είναι μια μαριονέτα.

Η ΝΔ

είναι ένας light ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να λύσει ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα που δημιούργησε ή βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από καμιά μπούρδα του στυλ: αλλαγή συστήματος πανελληνίων κτλ

Ναι μωρε...

Ο Σύριζα σας κορίδεψε και διέλυσε τη χώρα.Τώρα πια τι περιμένεις να σου λύσει ο Κούλης ή ο όποιος Κούλης ρε κατακαημένε?Δεν υπάρχει τίποτα πια.Ο Σύριζα διέλυσε την Ελλάδα.Χωνέψτε το.Δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

ο λαος δεν ξεχνα!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας καταστρεψαν! Απ' αυτους παραλαβε διαλυμενη τη χωρα ο Συριζα...Οσο κι αν σκουζετε οι πρασινομπλε, αυτο δεν αλλαζει!

Και εσύ γιατί χαίρεσαι?

Επειδή ο Σύριζα έδωσε τη χαριστική βολή?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ναι μωρε, η ΝΔ σε κατεστρεψε! για ρωτησε να μαθεις σανοταισμενο συριζανελι ποσα χρονια θα περασουν για να ξαναφτασει η Οικονομια μας στο επιπεδο αναπτυξης που ειχε την περιοδο της τελευταιας κυβερνησης της ΝΔ το 2009; ΑΕΠ 240 διςΑναπτυξη 7% Ανεργια7% κλπ.Χώνεψέ το,Μονο με ΝΔ η Οικονομια καλπαζε προς την προοδο και μονο με αυτην θα ξαναπαρει εμπρος.Οι αλλοι,τους ειδες, πανε ολοι τους προς τα πισω!

Μαλιστα

Για πες μας ποσοι απο το παλαιο πασοκ και νδ βρισκονται σημερα στην κυβερνηση συριζανελ που ψηφισες; ελα ευκολακι ειναι...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Άλλα λενε οι ξενοι αντικειμενικοι παρατηρητες που τα ξερουν απο κοντα και απο μεσα καλυτερα απο εσενα, φανατισμενο τσιριζοτρολι.Οτι την καταστροφη της ελληνικης Οικονομιας την εκανε ο Τσιπρας, που τη φορτωσε στα καλα του καθουμενου, τουλαχιστον με 200 δις χρεος επι πλεον και με τη στενη εποπτεια της ως το 2060,ετσι για την πλακα του και για να μαθει να κανει τον πρωθυπουργο!!

Αριστερός

O κουμπαράς του Πινοσέτ καταδίκασε οριστικά την ΝΔ. Υ.Γ Νεοφιλελέρες τα λέμε τον Οκτώβριο του 2023...

Προφανώς

δεν έχεις πάει ποτέ στην Χιλή, δεν θα μιλήσω για δείκτες γιατί απαιτούν και κριτική σκέψη απλά να αναφέρω ότι το 1981 είχε πληθυσμό 11 εκατ. και τώρα έχει 18 εκατ. με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα $15.000

Γιώργος 45

Το γεγονός ότι ο Πινοσετ ήταν ένας στυγνός δικτάτορας δεν σημαίνει ότι οι βασικές αρχές του ασφαλιστικού συστήματος που εφάρμοσε δεν ήταν σωστό. Απόδειξη ότι το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σήμερα από όλα σχεδόν τα προηγμένα κράτη της Δύσης. Αλλά είπαμε, οι αριστεροί είναι μανούλες στην διαστρέβλωση και την αρνητική προπαγάνδα.

Γιώργαρε

Η τουρκία σου,βούλιαξε.Ολα τ'άλλα είναι μπούρδες.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Φαινεται οτι τα μουσλιμια, μπουργκες και μαντιλες που ανεμαζεψατε στο Συριζανελικο κομμα σας, σας πιπιλησαν το μυαλο και δεν καταλαβαινετε ουτε μια δημοσκοπηση να διαβασετε, Και τι ηθελες να σου πει παραπανω η δημοσκοπηση δηλαδη; Οτι και καλα ο Μητσοτακης σας ειναι σιγουρος και με ανετη αυτοδυναμια, μονο πεσετε και κοιμηθειτε του καλου καιρου οι Νεοδημοκρατες, και ο αγωνας τελειωσε;;Αυτο και αν θα ηταν προβοκατσια εις βαρος της ΝΔ! Θα ηταν σαν το γνωστο παραμυθι του λαγου με τη χελωνα.! Οχι, ο Μητσοτακης δε θα συμβιβαστει ,πιστευω, ουτε με την αυτοδυναμια του, αλλα μονο εαν οδηγησει με την ψηφο των πολιτών το Συριζανελ εκτος Βουλης!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης