Σπυράκη: «Τα 4 ψέματα του κ. Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ»

Σπυράκη: «Τα 4 ψέματα του κ. Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ»

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε, ούτε έχει δυνατότητα να υλοποιήσει» - Προειδοποίηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση ότι η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα

spyraki3
Τα 4 ψέματα του κ. Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ, παρουσίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε ούτε και πλέον έχει καμία δυνατότητα να υλοποιήσει» δήλωσε η κ. Σπυράκη. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «η ακατάσχετη παροχολογία
είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Αποσταθεροποιεί την εικόνα της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, λόγω των υψηλών επιτοκίων, και τελικά αυξάνει και το κόστος δανεισμού για όλες τις επιχειρήσεις».

Με αυτή την ευκαιρία η γαλάζια εκπρόσωπος θύμισε τέσσερις εξαγγελίες που έκανε πέρυσι τέτοια εποχή ο Πρωθυπουργός, στις 11 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, οι οποίες σποδείχθηκαν ψέματα.

Ψέμα 1ο: Οι ρυθμοί ανάπτυξης. «Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η χώρα κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναμένονται να φτάσουν στο 2% για το τρέχον έτος»

Η πραγματικότητα: Ο αρχικός στόχος για την ανάπτυξη το 2017 ήταν 2,6. Έκλεισε στο 1,4%, σχεδόν στο μισό του στόχου.

Ψέμα 2ο: Η εξαγγελία επενδύσεων. Ο Πρωθυπουργός λέει στη Διεθνή Έκθεση: “Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται βελτίωση».

Η πραγματικότητα: Το σύνολο των επενδύσεων το 2018 είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετίας. Ο Πρωθυπουργός διατείνεται πάλι από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως ότι το εθνικό σκέλος του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και μάλιστα κατά 25% κι έφτασε το 1 δισεκατομμύριο.

Κλείσιμο
Η πραγματικότητα: Οι δαπάνες του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων έχουν δραματική μείωση. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018. Μόνο τα 6 από τα 10 διαθέσιμα ευρώ διατέθηκαν το 2017.

Ψέμα 3ο: «Στο παρελθόν δημιουργήθηκαν στρατιές ομήρων συμβασιούχων».

Η πραγματικότητα: Επί ΣΥΡΙΖΑ οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατά 25%. Από 60.692 σε 75.810. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επανέρχεται για να μιλήσει για το Δημόσιο και λέει πέρυσι τέτοια εποχή: «Βασικός άξονας της στρατηγικής μας είναι και εδώ η διαμόρφωση νέων θεσμών».

Η πραγματικότητα: Οι μισοί από τους Γενικούς Γραμματείς, οι μισές προκηρύξεις θέσεων για τους Γενικούς Γραμματείς κρίθηκαν ακατάλληλοι από την Τρόϊκα και τελικά ακυρώθηκαν.

Ψέμα 4ο: Κόκκινα Δάνεια. Ο κ. Τσίπρας είπε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό: «ο γόρδιος δεσμός της υπερχρέωσης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο επιτέλους αρχίζει να λύνεται».

Η πραγματικότητα: Από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη μόνο οι 50.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία, μόλις οι 67 έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους. Εν τω μεταξύ υπάρχουν 700.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και ιδιωτών και εκκρεμούν άλλες 500.000».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης