Καϊλή σε Ντιμιτρόφ: Είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία

eyaa1

Η Εύα  Καϊλή απαντά στο «Είμαι Μακεδόνας» του Νικόλα Ντιμιτρόφ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη πώς θα ονομάζεται ο λαός του μετά την ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ντιμιτρόφ δεν δίστασε να δηλώσει: «Είμαι Μακεδόνας» και πρόσθεσε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Η απάντηση της Εύας Καϊλή

Μόλις έλαβε τον λόγο ως πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Ευρωκοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ

«Θα μιλήσω Ελληνικά, καθώς είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία. Και όπως καταλαβαίνετε θα απαιτούνται διαρκώς διευκρινήσεις για αυτά τα ζητήματα ταυτότητας που ανακύπτουν, από λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεων μας, αλλά και από όσα πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε ως προς τα Μακεδονικά μας προϊόντα και την χρήση του όρου».

Στην συνέχεια τον ρώτησε ευθέως, αν έχει διακρίνει την ανάγκη να διορθωθεί το παράδοξο να υπάρχει άλλη ονομασία για την χώρα και άλλη στην ταυτότητα τους. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει μια επιτροπή που θα επιλύει όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν στην πορεία, αλλά και αναγνώρισε το ότι είναι μια διαλλακτική κυβέρνηση που αναγνώρισε ότι πρέπει να αρθούν στην επιθετική ρητορική τους και το Σύνταγμα τους οι αλυτρωτισμοί. Προσέθεσε όμως, «Με την ιδιότητα μου ως πρόεδρος του ΝΑΤΟ στο ΕΚ, επιτρέψτε μου να σας διορθώσω όταν λέτε πως συμβιβάζεστε και εσείς για να σας επιτρέψουν οι Έλληνες την είσοδο στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν είναι οι γείτονες σας που επιμένουν να λυθεί, αλλά όλοι οι σύμμαχοι, όταν έθεσαν υπό αίρεση αυτή την συμφωνία αν δεν γίνει συνταγματική αναθεώρηση. Έτσι θα δεσμεύει εσάς και την όποια επόμενη κυβέρνηση σας, πως δεν θα εσωτερικευθεί στην συμμαχία οποιαδήποτε διένεξη».

Κατά τα άλλα πολύ ευγενικά του είπε πως «Είμαστε τυχεροί που η κυβέρνηση σας προσπαθεί να λύσει χρόνια ζητήματα, αλλά οι λαοί μας συνεργάζονταν οικονομικά έτσι κι αλλιώς παρά τα ζητήματα που έμεναν ανοικτά, ενώ οι πολίτες των δύο χωρών στην καθημερινότητα τους είχαν καλή σχέση ανέκαθεν».

Σε μια γεμάτη αίθουσα που σχεδόν όλοι αναφέρονταν στην γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», διαπιστώθηκε πως δημιουργείται ένα τετελεσμένο από Τσίπρα Καμμένο, που ναρκοθετεί μια νέα προσπάθεια διορθωτικής διαπραγμάτευσης από μια επόμενη κυβέρνηση. Στο ίδιο κλίμα ο συνάδελφος Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε σαφέστατα στην ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα της ταυτότητας, άλλο η γεωγραφία άλλο το Έθνος, τονίζοντας πως η παράταξη του δεν είναι σύμφωνη, ενώ και ο συνάδελφος Νίκος Ανδρουλάκης ρώτησε αν είναι διασφαλισμένη η συνταγματική αναθεώρηση, καθώς η οποιαδήποτε ενταξιακή πορεία είναι ως τότε υπό αίρεση, σε μια συζήτηση που οι Έλληνες επιχείρησαν να διορθώσουν την αντίληψη και τα τετελεσμένα που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του Τσίπρα και του Καμμένου, διαπιστώνοντας πως η πλειοψηφία όσων πήραν τον λόγο δεν θυμήθηκαν τον προσδιορισμό Βόρεια στις ομιλίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ (47)

κα

Η φτώχια στην τσέπη και στο μυαλό φέρνει το λαϊκισμό. Δεν αναφέρομαι ούτε στην Καϊλή ούτε στον Ντιμιτρόφ. Αυτοί μεροκαματάκι βγάζουνε.

ΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ .<.ανδρες>..ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ .ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

σακης

Όχι σε αυτόν τον κόσμο δεν ισχύει ότι είσαι ότι δηλώσεις. Είσαι αυτό που κληρονόμησες από τους προγόνους σου και αυτό που ο ίδιος πάλεψες και κατάκτησες. Ο σκοπανιοί δεν ξέρουν τι είναι. Αναζητούν απεγνωσμένα μια ταυτότητα για να μην διαλυθούν. Επέλεξαν ευκαιριακά και συγκυριακά να είναι μακεδόνες. Για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι αν πιστέψουν όλοι στο τραγικό κρατίδιο ότι είναι μακεδόνες θα αποφύγουν την διάλυση. Ο άλλος είναι επειδή συμβαίνει ο πραγματικός ιδιοκτήτης του όρου και της ιστορίας του να είναι μια χώρα περίγελος της οικουμένης η οποία δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της και την ιστορία της. Αν αντί για Ελλάδα είχαν γείτονα την Τουρκία και προέβαλαν ανάλογες διεκδικήσεις απλά θα διακόπτονταν η παρουσία τους στον χάρτη. Τώρα μάλιστα που αναλαμβάνει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, έναν οργανισμό που εξυπηρετεί μόνο γιατί δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τα δικά μας παιδιά, μια 30χρονη πρώην καθαρίστρια στο ίδιο υπουργείο με μοναδικό προσόν την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς περιμένουμε να συμβεί; Πιστεύει κανείς ότι η κοπελίτσα επιλέχτηκε για να υπερασπιστεί την ιστορία μας; Πιστεύει κανείς ότι θα προσφέρει οτιδήποτε; Άσχετα λοιπόν με όσα λέει ο φαιδρός σκοπιανός το παιχνίδι δεν το κέρδισε αυτός. Το παιχνίδι το χάσαμε εμείς. Γιατί επιλέξαμε ανάξιους όμοιους μας να μας κυβερνούν γιατί τέτοιοι είμαστε κι εμείς.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Δεν υπάρχουν σήμερα "Ιδιοκτήτες" του Ελληνισμού, ούτε "Ιδιοκτήτες" των Αρχαίων Μακεδόνων.___________Μην τα πείτε πουθενά σε Ξένους αυτά (που ξέρουν από Ιστορία) γιατί θα γελάνε ασταμάτητα!..

mm

Πολιτισμικά σαφώς και είμαστε απογονοι, των Μακεδόνων που μέσα από τη Μακεδονική Αυτοκρατορία και τα Μακεδονικά Ελληνιστικά βασίλεια έφεραν τον Ελληνισμό σε θέση να επιβιώσει τη Ρωμαική κυριαρχία και να κυριαρχήσει σε Βυζάντιο που έφερε με τη σειρά του εμάς. Ως προς τη γλώσσα πάλι των Μακεδόνων αφού η κοινή πρόγονος της τωρινής φτιάχτηκε από τους Αλεξανδρινους γραμματείς στο Μακεδονικό Ελληνιστικό βασίλιειο του Πτολεμαίου.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Απόγονος των Αρχαίων Μακεδόνων, είσαι όμως; Μ΄ ... Δύσκολο να το βρούμε! __________ Στον Πανηγυρικό του Λόγον ο Αρχαίος Ρήτωρ Ισοκράτης λέγει: _________ "Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας, ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας". __________Στα Αγγλικά! _"So far has Athens left the rest of mankind behind in thought and expression that her pupils have become the teachers of the world, and she has made the name of Hellas distinctive no longer of race but of intellect, and the title of Hellene a badge of education rather than of common descent".____Μετάφραση:_____Τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας η Αθήνα τους άλλους ανθρώπους, ώστε οι μαθητές της έγιναν δάσκαλοι των άλλων. Και η Πόλις μας (το Κράτος μας η Αθήνα) κατάφερε ώστε το ΟΝΟΜΑ Έλληνας να δίδει την ΓΝΩΣΗ ότι είναι χαρακτηριστικό ΟΧΙ του Γένους, αλλά της διανοίας. Και πλέον να αποκαλούνται ΕΛΛΗΝΕΣ μάλλον οι μετέχοντες της ημετέρας εκπαιδεύσεως και όχι της κοινής καταγωγής._____Αφού λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι οι Μετέχοντες της Εμής Παιδείας και όχι οι κατά γένος, ΕΠΕΤΑΙ ότι και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είναι οι Μετέχοντες της Παιδείας των Αρχαίων Μακεδόνων, χωρίς όρια συνόρων ή καταγωγής βιολογικής.______ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. _____Η εις τα ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ Κατισχύουσα!

Παρατηρητης1

Υπαρχει μεγαλη διαφορα και διαφθορα στην Αγγλικη μεταφραση και γενικα στην ολη εννοια του λογου του Ισωκρατη ακομα και στην γλωσσα μας.Πηραμε τον λογο και τον ραβουμε με οτι κλωστη θελουμε και καταληγεις χωρις ντροπη σε ενα τουρλου- τουρλου.Για σενα και τους ομοιους σου, Λεω, Αιδος Αχρειοι.

M.Γ.

Στην Π.Γ.Δ.Μ. συνυπαρχουν δυο εθνοτητες. Οι Αλβανοι και οι Σλαβομακεδονες.Οι Αλβανοι υψωνουν στα σπιτια τους Αλβανικες σημαιες και φυσικα αυτοπροσδιοριζονται ως "Αλβανοι"..Ποιος ο λογος λοιπον να δεχθουν οι Τσιπροκοτζιαδες να ονομασουν τους κατοικους της "Βορειας Μακεδονιας" ως "Μακεδονες" και τη παραφθορα της Βουλγαρικης , που ομιλουν , ως "Μακεδονικης" γλωσσας??...Στην Π.Γ.Δ.Μ. κατοικουν δυο εθνοτητες οι Σλαβομακεδονες και Αλβανοι..Και ομιλουν την Σλαβομακεδονικη και την Αλβανικη ..Τα οσα λεει ο Ντιμιτρωφ ειναι "επιτυχια" του Συριζομαζωματος και μαλιστα χωρις τη συναινεση του Καμενου..

Καλά.

Θα με επιτρέψεις να διορθώσω ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια εθνότητα που να σχετίζει τους Μακεδόνες με τους Σλάβους, κάνοντάς τους ένα. Δηλαδή "Σλαβομακεδόνες". Ο όρος είναι λανθασμένος. Οι Μακεδόνες υπάρχουν στην Μακεδονία από τις απαρχές της ιστορίας της ως Δωρικό φύλο, ενώ οι Σλάβοι προσπαθώντας να την κατακτήσουν, ήρθαν στην Έλλάδα πολλούς αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού. Στην πρώην: α) Νοτιοσλαβία, β) Δημοκρατία του Βαρδάρη (Βαρντάρσκα Μανόβινα), ή Σκόπια, όπως την αποκαλούμε εμείς υπάρχουν κυρίως οι εξής εθνότητες: Βούλγαροι, Αλβανοί, Σλάβοι(Σερβικής προέλευσης), και Έλληνες(που κάλλιστα μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Σημειώνω ότι επειδή ο ελληνικός στρατός κατά την κατάρρευση την Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν κατάφερε να απελευθερώσει ένα μικρό μέρος της βόρειας Μακεδονίας και που σήμερα συμπεριλαμβάνεται σε ένα μικρό μέρος των Σκοπίων, οι Έλληνες Μακεδόνες που κατοικούσαν εκεί και είναι είτε Σαρακατσάνοι είτε Βλάχοι, σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για την καταγωγή τους. Ο τελευταίος που μίλησε γι'αυτούς είναι ο πρώτος μεταγιουγκοσλαβικός πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόρωφ). Υπάρχουν όμως και οι "άγνωστης ταυτότητας πολίτες των Σκοπίων", οι οποίοι μέσα από τις αναμείξεις που έγιναν ανάμεσα στα έθνη, πλέον έχουν χάσει την εθνική τους ταυτότητα και κάτι το "Μακεδονικό" τους προσδίδει κύρος. Ακόμη υπάρχουν και οι Έλληνες που μετά από τους διωγμούς του εμφυλίου στην Ελλάδα κατέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία και - ναι μεν είναι Μακεδόνες - αλλά είχαν πεισθεί από το Γιουγκοσλαβικό καθεστώς ότι δεν είναι Έλληνες, εφόσον δεν έβλεπαν η επιστροφή τους στην μητέρα πατρίδα να είναι εφικτή. Είμαι της άποψης ότι η αρχαία ονομασία Παιονία, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη για όλους μας. Δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις μεταξύ όλων των εθνικοτήτων. Κανείς, εκτός από αυτούς που έχουν πεισθεί από το χρόνιο καθεστώς προπαγάνδας ότι είναι μη Έλληνες Μακεδόνες, δε θίγεται από αυτό.

Ἀριστοτελης Ντοβόρης ὁμηριστὴς συγγραφεύς.

« ............. λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεων μας, αλλά και από όσα πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε ως προς τα Μακεδονικά μας προϊόντα και την χρήση του όρου ». Οἱ πολιτικοί [της δεξιάς της αριστεράς και της πρόοδου] καλὰ νὰ κάμουν ν᾿ ἀνοίξουν τὸν νόον των εἰς τὴν γνῶσιν, πρῶτον ἂς μάθουν τι ἐστι ὁ ὅρος «ΜΑΚΕΔΩΝ» καὶ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τότε μόνον θ᾿ ἀποστομώσουν ἅπαντας τοὺς ἀνιστορήτους σφετεριστὰς τῆς Μακεδονίας. ------------------------------------------------------------------------------------------- Μ ..... Μάγνητος --- Α .... ἀδελφεὸς --- Κ .... κούρης --- Ε .... ἔκγονος --- Δ ....Δευκαλίωνος --- Ω .... ὠνομάσθη --- Ν .... νεώτερος ------------------------------------------------------------------------------------------ Καὶ εἰς ἀπόδοσιν: Ὁ ἀδελφὸς τοῦ Μάγνητος ὁ νεώτερος ἔκγονος (ὁ υἱὸς) τῆς κόρης τοῦ Δευκαλίωνος (τῆς Πρωτογενείας) ὠνομάσθη (Μακεδών). ------------------------------------------------------------------------------------------ Μ .... Μάγνητος --- Α .... ἀδελφεὸς --- Κ .... κούρης --- Ε .... ἔκγονος --- Δ ... Δευκαλίωνος -- Ο ... ὄχθῃσι -- Ν ... ναίεσκεν -- Ι ... ἰσοπεδίοιο -- Α ... Ἀξιοῦ Καὶ εἰς ἀπόδοσιν: Ὁ ἀδελφὸς τοῦ Μάγνητος (ὁ Μακεδὼν) ὁ υἱὸς τῆς κόρης τοῦ Δευκαλίωνος (τῆςΠρωτογενείας) εἰς τὴν πεδιάδα παρὰ τὰς ὄχθας τοῦ (ποταμοῦ) Ἀξιοῦ συνεχῶς κατῴκει.

Μπλιαχ

Πήγαινε στη Μύκονο καλύτερα να βρεις το Γιώργο.

Βούλωστο Ντιμιτρόφ

Ποια είναι η "Μακεδονική" γλώσσα που μιλάς ρε Γυφτοδόνα ;;; Την κατάληξη της γλώσσας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου μιλάς, η την Γυφτοδονική με Βουλγαρικό πασάλειμμα; Όσο για την Καϊλή, εγκλωβισμένη όπως ήταν στα δεσμά μια προδοτικής συμφωνίας, είπε λίγα γιατί απλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν δεν ήταν εγκλωβισμένη τι ακριβώς θα έλεγε. Αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να πει ότι καλύτερο. Ας της το αναγνωρίσουμε. Η συμφωνία κατ' ουσία, και όχι κατά τύποις ( Αν και ίσως και τυπικά.....) είναι παράνομη. Είναι αντίθετη με τη θέληση του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός είναι το αφεντικό και όχι εκείνο το λαρδί με το καουμπόϊκο καπέλο που χαμογελούσε γλοιωδώς μ' εκείνο το δουλικό και τσιτωμένο χαμόγελο. Αυτοί που την υπέγραψαν κάποτε θα λογοδοτήσουν. Κάποτε θα πληρώσουν. ΟΛΟΙ τους. Και αυτό θα γίνει μόνο ΟΤΑΝ η Ελλάδα αποκτήσει την Εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία. Όταν θάρθει η ώρα να λογαριαστούμε εδώ πέρα μεταξύ μας. Και τότε θα τα πούμε.

Reality check

Τα τελευταία 100 χρόνια η γλώσσα αυτή που σήμερα χρησιμοποιείται στην πΓΔΜ λέγεται ανεπίσημα μακεδονική (ακόμα κι από όλους τους Έλληνες συγγραφείς των ετών 1910-1990) και, επιπλέον, λέγεται και επίσημα έτσι διεθνώς αναγνωρισμενη από τους πάντες με αυτό το όνομα από το 1967 (διεθνές πρότυπο - ISO 639 - the International Standard for language names and codes και τα προγενέστερά του προ του προτύπου 639). Αυτό μπορεί να μην μας αρέσει τώρα, αλλά είναι η de facto πραγματικότητα. Δεν έχει καμία χρησιμότητα, επιστημονικά ή από άποψη διεθνών σχέσεων και διεθνούς πολιτικής, να αγνοεί κάποιος τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και να κρύβει το κεφάλι του σαν τη στρουθοκάμηλο. Κάτι τέτοιο (εθελοτυφλότητα) θα βόλευε μόνο τους δημαγωγούς μας, άσχετα με τις απλουστευτικές αριστερές ή δεξιές λαϊκίστικές αποχρώσεις που χρησιμοποιούν. Αρκετά πια με τον λαϊκισμό και την κοροϊδία κάθε απόχρωσης. Είναι πια καιρός πια για συνεχή εκσυγχρονισμό, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που ευημερούν με ανάπτυξη και υψηλής ποιότητας θεσμούς και υψηλής ποιότητας πολιτικό προσωπικό!

Λογικος

Αψογος και ρεαλιστης. Μακάρι όλοι οι ψηφοφοροι να σκεφτονταν σαν και σενα! Θυμηθηκα και φραση του Τσωρτσιλ Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση με τον μέσο ψηφοφόρο για πέντε λεπτά.

Ώστε ετσι

Πρώτον τί μας ενδιαφέρει αν μιλούν κάποια διάλεκτο με βουλγαρικές ρίζες (μακεδονίτικα, όχι μακεδονικά), μακεδονικά δεν πρέπει να τα πούνε διότι έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με δικά μας δικαιώματα που χρησιμοποιούμε τη λέξη 2 χιλιετιες, όχι 100 έτη. Δεύτερον, αφού είναι ντε φάκτο η κατάσταση γιατί χρειάζονται υπογραφές και επικύρωση από 2 βουλές? Τέλος, συμφωνούμε στη λογική του να κοιτουμε εμπρός, αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει παραίτηση από τα δικαιώματά μας, παραχάραξη της ιστορίας και μονομερής υποχώρηση σε ο,τι μας υποδεικνύει οποιοσδήποτε καταπατώντας την κυριαρχία μας. Μάλλον πίσω πηγαίνουμε έτσι. Όλες οι προηγμένες χώρες είναι αμείλικτες σε τέτοια θέματα, οπότε αυτοί στους οποίους λες να μοιάσουμε φέρονται πολύ διαφορετικά από τις δικές μας κυβερνήσεις

Norr Tsakis

"Περισπουδαστες" βλακειες... Κλοπηραιτ ηταν, κλοπηραιτ παραμενει, και τωρα ηρθε η ωρα που μας ζητουν να αναγνωριστει κι ΕΠΙΣΗΜΑ η ΚΛΟΠΗ! Δεν ειναι δυνατον ΠΟΤΕ η Ελλα δα να αναγνωρισει την ΚΛΟΠΗ της πνευματικης και πραγματικης της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ κι ας το "αναγνωρισουν" ολοι οι ασχετοι στον κοσμο. Ουτε καν η Βουλγαρια δεν αναγνωριζει μακεδονικη γλωσσα, θα αναγνωρισουμε...εμεις, επειδη την αναγνωριζουν ετσι, ξερω εγω,...οι μαορί;;;; ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ! Ο υπολοιπος κοσμος κανει λαθος, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!

KU

Να αναγνωρισουμε και την κατοχη στην Κυπρο τοτε, ειναι "διαμορφωθεισα πραγματικοτητα"...Κι οτι αλλο μας αρπαξουν, αρκει να το κρατησουν καποια χρονια και να βρεθουν καποιοι προθυμοι να το αναγνωρησουν...Ρεαλιστης κομμουνιστης, τι περιμενεις....

@Reality check

Ευτυχώς που οι πρόγονοί μας δεν "εκσυγχρονίστηκαν" όταν τους είχαν υπό κατοχή οι Τούρκοι επί τέσσερις αιώνες, δεν παραδέχτηκαν ποτέ ότι ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ακόμα και όταν ο τότε κόσμος τους αποκαλούσε έτσι, πάντα ήθελαν να ελευθερωθούν και τελικά το πέτυχαν. Μόνο οι αληθινοί δούλοι και ραγιάδες σκύβουν το κεφάλι, δέχονται τις αδικίες των ισχυρών και για να δικαιολογήσουν την αδυναμία και την ελαστική συνείδησή τους, μιλάνε για εκσυγχρονισμό, θεσμούς και άλλα κλισέ. Οι υπόλοιποι που δεν θα δεχτούμε ποτέ την οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας μας, πάντα θα αντιστεκόμαστε.

mm

Αλλο ανεπίσημα στα κουτουρού άλλο επίσημα. Για την ακρίβεια εντόπια λεγόταν πιο πολύ. Επίσημα κουβαλάει τα ιστορικά χαρακτηριστικά. Η Μακεδονία σαν γεωγραφία πήγαινε δεξια αριστερά με τα χρόνια. Γεωγραφικά Κάποτε ονομαζόταν η Βουλγαρία Μακεδονία και η Μακεδονία εδώ είχε άλλο όνομα. Αλλά σαν χαρακτηρισμός ειναι υποσύνολο των Ελληνικών και των Ελλήνων.

Ποια...

...μακεδονική γλώσσα μιλούσε ο Αλέξανδρος? Θα μας πεις μια επιγραφή σε ¨μακεδονική¨ γλώσσα? Όχι στο Wikipedia σε παρακαλώ, δε θα βρεις κάτι εκεί...

Μαριάνκα

Εννοεί κάποια διάλεκτο ελληνικής προέλευσης όχι τα βαρβαρικά που μιλάνε αυτοί

Γνώση κι επιστήμη

Δεν μπορεί να είναι "βαρβαρικά" με κάποια προσβλητική έννοια, διότι πχ και όλες οι σλαβικές γλώσσες και η αλβανική ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια, στην ίδια δηλαδή στην οποία ανήκει και η αρχαία και νέα ελληνική. Πχ στα γερμανικά λέμε essen και στη ρωσική διατηρείται τύπος του εσθίω (στα νέα ελληνικά όμως λέμε "τρώω") και στην αλβανική διατηρείται το παρόμοιο αρχαιοελληνικό "ουκ" (ενώ στα νέα ελληνικά λέμε "δεν"). Απλώς, τον 21ο αιώνα, ο εθνικισμός στη γλωσσολογία (ή σε οποιαδήποτε επιστήμη) θα ήταν ό,τι πιο αστείο και κωμικό θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί να εισάγει!

Καλά.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η ινδοευρωπαϊκή θεωρία είναι θεωρία, και ότι δεν έχει βρεθεί κανένα χειροπιαστό στοιχείο για την ύπαρξή της. Ούτε βέβαια υπάρχουν αποδείξεις περί της υπάρξεως Ινδοευρωπαϊκού έθνους. Ούτε καν αναφέρονται σε κανένα γνωστό αρχαίο κείμενο(ελληνικό, ρωμαϊκό, εβραϊκό ή άλλων εθνικοτήτων). Επίσης, το αρχαιοελληνικό "εσθίω" δε χρησιμοποιείται σήμερα, αλλά χρησιμοποιούνται λέξεις από τον αόριστό του, που ήταν "έφαγον". (Αντίστοιχα σήμερα ο Ενεστώτας είναι "τρώω" και ο αόριστος "έφαγα".) Επίσης, χρησιμοποιούνται παράγωγες λέξεις, όπως το "φαγητό" ή "φαϊ", κλπ. Τέλος, το αρχαιοελληνικό "ουκ", χρησιμοποιείται και σήμερα, απλά ανήκει στις λέξεις που δε συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο απαίδευτος γλωσσικά λαός μας. Όχι όμως ότι δε χρησιμοποιείται. Π.χ. λέμε "εκ των ων ουκ άνευ". (Μόλις αντιλήφθηκα ότι χρησιμοποίησα άλλες τρεις αρχαίες λέξεις: "εκ", "ων" και "άνευ").

Καλά.

Θα με επιτρέψεις να διορθώσω ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια εθνότητα που να σχετίζει τους Μακεδόνες με τους Σλάβους, κάνοντάς τους ένα. Δηλαδή "Σλαβομακεδόνες". Ο όρος είναι λανθασμένος. Οι Μακεδόνες υπάρχουν στην Μακεδονία από τις απαρχές της ιστορίας της ως Δωρικό φύλο, ενώ οι Σλάβοι προσπαθώντας να την κατακτήσουν, ήρθαν στην Έλλάδα πολλούς αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού. Στην πρώην: α) Νοτιοσλαβία, β) Δημοκρατία του Βαρδάρη (Βαρντάρσκα Μανόβινα), ή Σκόπια, όπως την αποκαλούμε εμείς υπάρχουν κυρίως οι εξής εθνότητες: Βούλγαροι, Αλβανοί, Σλάβοι(Σερβικής προέλευσης), και Έλληνες(που κάλλιστα μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Σημειώνω ότι επειδή ο ελληνικός στρατός κατά την κατάρρευση την Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν κατάφερε να απελευθερώσει ένα μικρό μέρος της βόρειας Μακεδονίας και που σήμερα συμπεριλαμβάνεται σε ένα μικρό μέρος των Σκοπίων, οι Έλληνες Μακεδόνες που κατοικούσαν εκεί και είναι είτε Σαρακατσάνοι είτε Βλάχοι, σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για την καταγωγή τους. Ο τελευταίος που μίλησε γι'αυτούς είναι ο πρώτος μεταγιουγκοσλαβικός πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόρωφ). Υπάρχουν όμως και οι "άγνωστης ταυτότητας πολίτες των Σκοπίων", οι οποίοι μέσα από τις αναμείξεις που έγιναν ανάμεσα στα έθνη, πλέον έχουν χάσει την εθνική τους ταυτότητα και κάτι το "Μακεδονικό" τους προσδίδει κύρος. Ακόμη υπάρχουν και οι Έλληνες που μετά από τους διωγμούς του εμφυλίου στην Ελλάδα κατέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία και - ναι μεν είναι Μακεδόνες - αλλά είχαν πεισθεί από το Γιουγκοσλαβικό καθεστώς ότι δεν είναι Έλληνες, εφόσον δεν έβλεπαν η επιστροφή τους στην μητέρα πατρίδα να είναι εφικτή. Είμαι της άποψης ότι η αρχαία ονομασία Παιονία, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη για όλους μας. Δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις μεταξύ όλων των εθνικοτήτων. Κανείς, εκτός από αυτούς που έχουν πεισθεί από το χρόνιο καθεστώς προπαγάνδας ότι είναι μη Έλληνες Μακεδόνες, δε θίγεται από αυτό.

σαλονικιος

Η μαφια της πόλης σε έστειλε στην Ευρωβουλή, μαζί με την άλλην ξανθιά φιλενάδα σου! Τι να πρεσβεύσεις;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammenos_tsipras

«Η Συμφωνία Κοτζιά που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή» λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα»

10
psarianos

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές - «Βγαίνουν αφίσες για τη Μακεδονία, είναι ένα αισχρό φαινόμενο. Να το σταματήσουμε γιατί είμαστε σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο»

6
galop_main01

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 7 στους 10 Έλληνες - Πιο αρνητικοί οι μικρότεροι σε ηλικία Έλληνες - Το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσυμφωνημένο, πιστεύει το 68,3% - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

80