ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί... κυνικούς και αδίστακτους ποτέ

ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί... κυνικούς και αδίστακτους ποτέ

«Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας», αναφέρει με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» βάσει του οποίου προκύπτει ότι ήταν γνωστή η ύπαρξη νεκρών, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου

mati_katastrofes_arthrooo1
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυριακάτικης «Καθημερινής» βάσει του οποίου προκύπτει ότι ήταν γνωστή η ύπαρξη νεκρών, από τη φονική πυρκαγιά, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου, της 23ης Ιουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό.

Τα δημόσια στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τη NΔ, αποδεικνύουν με το ποιο αδιάσειστο τρόπο, «ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες».

Επισημαίνει δε ότι επιβεβαιώνεται, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι «την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή», ενώ καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».

Κλείσιμο
Στο δημοσίευμα, η εφημερίδα «Καθημερινή», παρουσιάζει το δελτίο συμβάντων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) το βράδυ της 23ης Ιουλίου, βάσει του οποίου προκύπτει ότι ήταν γνωστοποιημένη η ύπαρξη νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι από τις 9:33 μ.μ.

Επίσης αναφέρει βάσει αυτού ότι:

- Η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33.

- Στις 10:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό.

- Στις 11:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους. Συνολικά μέχρι εκείνη την ώρα το ΕΚΕΠΥ έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς.

- Τέλος, στις 11:49 ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το ΕΚΕΠΥ να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινή», βάσει του δελτίου συμβάντων, πλήρη γνώση των δεδομένων είχαν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ και επομένως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της “Καθημερινής”, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή.

Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.

Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης