Από το «όλοι Φώφη», στο... Φώφη εναντίον όλων!

kinhma_allaghs_arthoos1

Ανφέρ από Παπανδρέου μέσω Σοσιαλιστικής Διεθνούς - Συζητήσεις αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής στο Ποτάμι - Μιλούν για ενότητα, αλλά επιμένουν στο «ναι» στη συμφωνία ΔΗΜΑΡ και δήμαρχος Αθηναίων

Το... φιατάκι μεγάλωσε. Η Φώφη Γεννηματά έχει την εντολή και είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει. Η οπτική γωνία των συνεργατών της είναι αποκαλυπτική για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Επισημαίνουν πως «έθεσε τον εαυτό της στην κρίση της βάσης για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, παρότι ήταν ήδη εκλεγμένη από τη βάση του ΠΑΣΟΚ». Είχε προηγηθεί η δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία είχε δεχθεί με όρους ισοτιμίας τη ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία και την ΕΔΕΜ. Μεσολάβησε η... άφεση αμαρτιών στο ΚΙΔΗΣΟ. Και ακολούθησε, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η δημιουργία του Πολιτικού Συμβουλίου, «στο οποίο έδωσε ρόλο στους ηττημένους της 12ης Νοεμβρίου και τους προέδρους των υπόλοιπων κομμάτων, αποδεχόμενη τον πολυκομματικό χαρακτήρα του νέου εγχειρήματος».

Παρολαυτά, «κανείς δεν της το ανταπέδωσε» λένε χαρακτηριστικά. «Κανείς δεν ένιωσε να δεσμεύεται από το αποτέλεσμα της κάλπης. Κανείς δεν συμπεριφέρεται ως στρατιώτης της παράταξης, όπως όλοι είχαν δεσμευθεί». Την κρίσιμη ώρα όλοι θέτουν θέματα αρχών και αξιών, δημιουργώντας εικόνα βαβέλ. Ήταν αυτή η κατάσταση που οδήγησε πριν από λίγες εβδομάδες στη δήλωση «ως εδώ». Είναι η ίδια κατάσταση που κάνει τώρα τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη να επισημαίνουν ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα να φύγουν με δική τους απόφαση, αλλά η παραμονή έχει πρϋποθέσεις». Και αυτό ισχύει για όλους.

Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Καμίνη χθες ήταν η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να ανέβει στη σκηνή. Με ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πήρε δημόσια θέση υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ, ζητώντας από τους προδευτικούς πολίτες να τη στηρίξουν. Ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά είχε διαμηνύσει στον Σεργκέι Στάνισεφ του ΕΣΚ ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές όταν αναφέρονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας. «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθώντας πιστά μία γραμμή που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός της, αλλά και την πάγια θέση της για λύση που δε θα αφήνει γκρίζες ζώνες για εντάσεις στο μέλλον. Το θέμα της εθνικότητας, της γλώσσας και των χρονοδιαγραμμάτων ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι για την κυρία Γεννηματά αγκάθια που μπορεί να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στο μέλλον. Και δεν κρύβει την ανησυχίας της, γιατί όσοι δεν πανηγυρίζουν για τη συμφωνία ζητώντας ουσιαστικές βελτιώσεις αμέσως τίθενται εκτός... προοδευτικού χώρου, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.

Ποτάμι: Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων...

Χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Ποταμιού που συμμετέχουν στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής. το ερώτημα τέθηκε χωρίς περιστροφές από τον Σταύρο Θεοδωράκη: μένουμε ή φεύγουμε; Οι περισσότεροι ήταν επιφυλακτικοί, αλλά η ουσία είναι πως το θέμα έχει ανοίξει. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Κυριακή 1η Ιουλίου στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

«Ναι» στη συμφωνία μέσω ΣΔ από τον Γιώργο...

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η Σοσιαλιστική Διεθνής:

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και ενθαρρύνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων».

Ούτε μία κουβέντα υπέρ των επιφυλάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην Αθήνα! Παρότι πρόεδρος στη διεθνή οργάνωση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Γεννηματά σε Στάνισεφ: Δε δεχόμαστε υποδείξεις...

Το απόγευμα της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε για τις απόψεις της σε σχέση με την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ τον Σεργκέι Στάνισεφ, ζητώντας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν εμπλέκονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση» εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΣΚ, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Αντίθετα, οξύνει τους εθνικισμούς και στα δύο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

«Βεβαίως» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον κ. Στανίσεφ, «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας -παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η κυρία Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Γιάννης

κ.Γεννηματά:Το ΠΑΣΟΚ για λόγους,τους οποίους ξέρετε καλύτερα από μας,τετέλεσται.Καμμιά μετονομασία δεν είναι δυνατόν να το αναστήσει.Όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε,τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρήσετε την Ελλάδα.

φωφη, θεα

Βλέποντας τη φωτο συμπεραίνω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ !! Για την ακρίβεια: αποκλείεται να είμαστε ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ !! ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ??? ΓΙΑΤΙ ?? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ??? Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ ???

Karletos

Με παλια.....και φθαρμενα......υλικα.....κανενα οικοδομημα δεν μπορει να ειναι ελκυστικο !

ΝΙΚ

Ε,καλα αμα δεν ηταν και ο Γιωργακης-που γιωργακης θα μεινει μια ζωη-,υπερ της προδοσιας της Μακεδονιας τοτε ποιος θα ηταν;.Οπου προδοσια,και ξεπουλημα η βασιλο πρωτη!

Από: Τζουμέρκα μου περήφανα

Ρε Φώφη, τι βασανίζεσαι; ΓΑΠ: υποψήφιος στο Νομό Ευρυτανίας και για να νομίζει ότι έχει λόγο ύπαρξης, ξαναστήριξέ τον για τη Σ.Δ. Θα ξαναεκλεγεί. Δεν βλέπεις ότι σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη θέση δεν τη διεκδικεί κανείς, όσο βαρεμένος κι αν είναι; Θεοχαρόπουλος: όπου θέλει. Ό,τι κουβαλούσε από πριν. Δηλαδή ούτε τον δικό του. Ανδρουλάκης: Στην Κρήτη στην πατρίδα του, αν υπάρχει διεδρική, για να δούμε την προσωπική του δυναμική. Άστο το λουλούδι να ανθίσει αλλά μόνο του. Τίποτε σήμερα δεν είναι εύκολο. Καμίνης; Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Δεν του αρέσει; Υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Κυριακή κοντή γιορτή. Θεοδωράκης; Άστον να πάει Σύριζα. Όσο κι αν κι αυτοί θα ήθελαν να τον έχουν, δεν θα τους προσφέρει τίποτε. Ρεζίλι θα γίνουν. Ο Μπόμπολας χρεοκόπησε, το Έθνος κάνει κι αλλιώς πλέον τη δουλειά του στο σύριζα. Τι φοβάσαι; μην κατέβει ως Ποτάμι; Ξερολάγκαδο είναι. Σταγόνα νερό δεν θα πέσει στις εκλογές. Δεν βλέπεις ότι με κινήσεις κορυφής δεν γίνονται κινήματα; Έχεις πειστική κι ειλικρινή εναλλακτική πρόταση γι αυτά τα τραγικά που μας βρήκαν, να πάμε κι εμείς στην κάλπη; Αλλιώς δίπολο. Μαυρογιαλούρος και ψευτοθόδωρος και για τα επόμενα χρόνια.

ΤΣΙΡΚΟ ΠΑΣΟΚ

Είμαστε δυο είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς, φύγανε οι χίλιοι δέκα και μείναμε οι τρεις.... και ο κούκος. Έτσι, να ρημάξει το καταραμένο κόμμα του πισσοκόκαλου Α.Παπανδρέου

Εμ....

Όλοι οι εθνομηδενιστές θέλουν κολεγιά με Συριζα και Τσίπρα αρχηγό, έχουν δει που πάει το καράβι και πόσο στηρίζουν Τσίπρα απ έξω και θέλουν να πηδήξουν στο τραίνο! Η Φώφη προς το παρόν τους συγκρατεί αλλά για πόσο;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΕΤΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΥΟΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.ΕΧΟΥΜΕ 135,000ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ .ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΦΩΦΗ.

TA ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ

Ο Πολωνοεβραίος Γιωργάκης Παπανδρέου - Μινέϊκο στηρίζει τα συμφέροντα των Εβραίων Σορος και σία και του Εβραίου μεσολαβητή μαριονέτα Μάθιου Νίμετς. Πριν γίνει πρωθυπουργός το 2009 είχε συναντήσει δυο φορές τον αρχιτοκογλύφο Τζωρτζ Σόρος στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

ΝΙΚ

Ε,κατι μας ειπες.τωρα το εμαθες;;;

Φάνης

Οι επιχειρήσεις συνάπτουν οικονομικές σχέσεις μεταξύ τους και αυτή είναι η δουλειά τους φίλες φασίστα. Αναλόγως, οι πολιτικοί συναντούν στελέχη επιχειρήσεων και αντίστροφα γιατί και οι επιχειρήσεις έχουν ένομα συμφέροντα, που μπορούν να εκφράζονται με διαφάνεια, και κάθε υγιής επιχείρηση που δεν εμπλέκεται στα δημόσια οικονομικά, κακή ώρα όπως στην πελατοκρατία της ΝΔ, έχει να χάσει την αξιοπιστία της. Τι σου λέω τώρα. Άστο βαριέμαι. Πες μου καλύτερα τι λέει ο Φύρερ απ αυτού χαχα

ΕΡΜΗΣ

Έχεις ακούσει ότι ο πρόεδρος ( τ επιχειρηματίας ) Τραμπ έχει κατηγορήσει τον Σόρος για εσχάτη προδοσία ? Εχεις ακούσει για τις ΜΚΟ του Σόρος που πρωταγωνιστούν στην μπίζνα του δουλεμπορίου -ψευτο μεταναστευτικού ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ πρέπει να σαι οπαδός του τέως συνεργάτη των Ναζί και προδότη του λαού του ( κατα την άποψη των ραββινων ) του σκοτεινού Σόρος ? Τρικυμία εν κρανίω ψευτοπροοδευτικούλη !

ΠΑΣΟΚ αρκαδιας

το ΠΑΣΟΚ αν απαλλαγει απ ολους αυτους τους ανυπαρκτους, ποταμι, δημαρ .κ.λ.π. θα ειναι σε λιγο δευτερο κομμα. η μεγαλη βαση του δημοκρατικου κοσμου κυριως στην επαρχια, καταλαβε πλεον καλα τη συμορια τσιπρα-καμμενου-πακη-κωστακη κ.λ.π.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D42lrcqXoAAaGSM

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Αμερικανό γερουσιαστή και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μενέντεζ έλαβε λεπτομερές κείμενο για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

man

Ο  αμερικανός γερουσιαστής (των Δημοκρατικών), Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα διατυπώνει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , ενώ για πρώτη φόρα αναφέρεται λεπτομερώς, στις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

17
polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

15
mitsweb0

Ο Κυριάκος ύψωσε ένα μέγαλο «όχι» στον λαϊκισμό, είπε ο Βέμπερ - «Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο Μέγαρο

40
tsip-pol_main01

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

106