Γεννηματά σε Στανίσεφ για Σκοπιανό: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

again_main_gennimata_synantise_stanisef

Τις απόψεις της σε σχέση με την συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ παρουσίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες

Τις ενστάσεις της στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ παρουσίασε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας τους να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν εμπλέκονται στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ειδικότερα της ΠΓΔΜ, αλλά υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού.

«Η ένστασή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή που αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και ξεκινά τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα, συντηρεί τα προβλήματα και δεν οδηγεί σε ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση» εξήγησε στον πρόεδρο του ΕΣΚ, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

«Αντίθετα, οξύνει τους εθνικισμούς και στα δύο κράτη, υπονομεύοντας έτσι την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας».

«Βεβαίως» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον κ. Στανίσεφ, «την αποκλειστική ευθύνη για τα σοβαρά ελλείμματα της συμφωνίας -παρά την ευνοϊκή συγκυρία- φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η κυρία Γεννηματά συζήτησε επίσης ζητήματα που συνδέονται με τις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος για την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΚΑΙΜΕΤΑ ΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ .ΜΠΡΑΒΟ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΣΕ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΦΗ ΚΑΜΜΙΑ.

ΑΧ

Κάνει μεγάλο λάθος η κ. Γεννηματά. Παρασύρεται δυστυχώς από τον Μητσοτάκη, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα εθνικά θέματα για κομματικά οφέλη. Αυτή η ταύτησή της με την ΝΔ δεν θα της βγει σε καλό. Και βεβαίως ψεύδονται και οι δύο, Γεννηματά και Μητσοτάκης όταν ωρύονται ότι τάχα εκχωρήθηκε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Η συμφωνία τηρεί την επί 25 χρόνια εθνική γραμμή δηλ. σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Όταν λοιπόν συνθετικό του οποιουδήποτε ονόματος θα είναι το Μακεδονία, σαφώς και η εθικότητά τους θα προσδιορίζεται Μακεδονική. Τώρα αν είναι Βορειομακεδόνες ή Μακεδόνες πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφορά. Πάντως σκέτο Μακεδόνες δεν θα λέγονται πια, όπως λεγόντουσαν μέχρι τώρα από όλον τον κόσμο. Έπειτα ο διαχωρισμός που γίνεται από τους αρχαίους Μακεδόνες και τον αρχαίο Μακεδονικό Πολιτισμό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που παραβλέπουν οι κ.Γεννηματά και Μητσοτάκης εσκεμμένα. Αυτόματα χάνουν την όποια σχέση με την ιστορία. Όσο για την γλώσσα, τι να πω, με σλαβική προέλευση αναγνωρισμένη, ας την λένε όπως θέλουν, σχέση πάντως με την αρχαία Ελληνική που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν έχει. Ήταν η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει, όταν μιλάμε για ένα συμβιβασμό. Ελπίζω να γνωρίζουν οι κύριοι της αντιπολίτευσης τη σημασία που έχει η λέξη συμβιβασμός. Σαφώς δεν παίρνεις το 100% των διεκδικήσεων. Άλλωστε στο παρελθόν πολύ χειρότερα σενάρια διακινούσαν κάποιοι πολιτικοί που τώρα ωρύονται.

Άγγελος

Αυτή είναι η εθνική γραμμή. "Ο Ανδρέας Παπανδρέου γράφει με το ίδιο του το χέρι την «Εθνική Διαθήκη» του, για τις διεκδικήσεις των πλαστογράφων πάνω στο Όνομα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το Έδαφος της Μακεδονίας μας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»! «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ» Στις 18-9-1993, στην πρωτόγνωρη σε όγκο και παλμό προεκλογική συγκέντρωση στην Παραλία Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνει εκατομμύρια Μακεδόνες για τον ανυποχώρητο εθνικό αγώνα και την υπεράσπιση του Ονόματος, λέγοντας μια φράση που θα περάσει τότε στην Ιστορία: «Το Όνομά μας είναι η ψυχή μας»!. Στις 7-10-1993, στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση εκείνης της προεκλογικής περιόδου, στην Αθήνα αυτή τη φορά, ο Ανδρέας Παπανδρέου καθορίζει δημόσια την πραγματική εθνική κόκκινη γραμμή, φωνάζοντας με όλη τη δύναμή του: «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος με το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του, στα βόρεια σύνορά μας»!. Η Εθνική Διαθήκη του για τη Μακεδονία μας, θα μένει ανεξίτηλη στην Ιστορία και τη μνήμη όλων των Μακεδόνων. Χρέος μας είναι, αυτή τη Διαθήκη, να την τιμήσουμε και να την τηρήσουμε! Αρνούμενοι με κάθε τρόπο, να δώσουμε το ιερό και ένδοξο ελληνικό όνομα «Μακεδονία» στους «βαρβάρους»"!

Δ. Κ.

Πού ζεις και συ καημένε!!!!! στην κοσμάρα σου...... Τέτοιους σαν εσένα ο Αντρέας τους είχε για επιδόρπιο. Εδώ δούλευε κόσμο και κοσμάκι σε τύπους σαν και σένα θα κόλλαγε;;

Δ.Κ.

Φώφη, οι σοσιαλιστές είναι άνθρωποι ευρείς με μυαλά ανοιχτά κι όχι κολλημένοι σε σχήματα ξεπερασμένα. Βεβαίως εσύ το κάνεις για ψήφους κι όχι γιατί το πιστεύεις- για τόσο χαζή δεν σε έχω. Να ξέρεις όμως ότι ο πραγματικός ηγέτης καθοδηγεί το λαό και δεν καθοδηγείται απ' αυτόν. Ο πραγματικός όμως, όχι ο μαϊμού που αναδείχτηκε λόγω πατρός

Άγγελος

Φώφη, έτσι προχώρα με τσαγανό. Στον κάθε κατεργάρη δείξτου την πόρτα της εξόδου. Θέλουμε καθαρότητα απόψεων με ενιαία φωνή.

Δεν περίμενα οτι θα σε συμπαθήσω.

Αλλά ρε Φώφη Γεννηματά, αν αρνηθείς την εκχώρηση παν-Μακεδονικού δικαιώματος στα Σκόπια, να ξέρεις οτι μέχρι κι εγώ μπορεί να σε ψηφίσω, που ούτε το διανοούμουν προηγουμένως. Φαντάσου τι μπορεί να κάνουν άλλοι που το είχαν ήδη κατά νου. Εύγε! Η Μακεδονία είναι του Ελληνισμού!

ΧΧΧ

Αυτο ελπιζει η τελειωμενη, οτι θα αναστηθει απο τους μακεδοκαμενους. Παιξε το παιχνιδι της.

Θάνος

Μπράβο .

Χ

Μπράβο Φώφη.Απομάκρυνε από κοντά σου τον ΓΑΠ και τον Λαλιώτη και όλα θα πάνε καλύτερα.

Κατερίνα Δ. από εξωτερικό

Εύγε κυρία μου. Οι σοσιαλδημοκράτες μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η συμφωνία δεν είναι μόνο κακή για την Ελλάδα είναι κακή και για την άλλη πλευρά, για τα Βαλκάνια και για την Ευρώπη. Η συνεργασία, η φιλία υποσκάπτεται και εν εν τέλει η ίδια η ειρήνη τορπιλίζεται. Συνεχίστε να επιχειρηματολογείτε έτσι, θα αναγκαστούν να σας ακούσουν στο τέλος. Αλλά και να μη σας ακούσουν, αρκεί που σας ακούμε εμείς. Καλή δύναμη γιατί σας περιμένει γολγοθάς. ΥΓ απομάκρυνε τα βαρίδια μόνο κακό σου κάνουν και ακόμα και αν λουφάξουν τώρα στις τρύπες τους, θα βγουν πάλι και θα σε δαγκώσουν, όταν βρουνε την ευκαιρία.

thanos

Φώφη δεν στο είχα!πλέον ομως έχει αλλάξει η γνώμη μου..δείχνεις δυναμισμό και στοιχεία ηγετικής φυσιογνωμίας λαμβάνοντας υπόψιν οτι εισαι η μοναδική του ΚΙΝΑΛ που ήσουν κατηγορηματικά εναντίον της συμφωνίας! Εύγε...ο λαος μπορεί να είνα χαζός όταν ψηφίζει αλλα αχάριστος δεν είναι!

Κατερίνα Δ. από εξωτερικό

Συμφωνώ απολύτως. Αν συνεχίσει έτσι την ψηφίζω χωρίς δεύτερη σκέψη. Προοδευτισμός δε σημαίνει να πετάς την ιστορία σου και την εθνική σου ταυτότητα στο καλάθι των αχρήστων προς χάριν δήθεν της φιλίας και της συνεργασίας. Είμαστε πρώτα Έλληνες και έπειτα όλα τα άλλα. Η Ελλάδα δεν πουλιέται.

Panos Efetzoglou

Πρωτα διαβαστε την Ιστορια της Μακεδονιας Κα. Κατερινα και κατοπιν να σχολιαζετε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lykoudis_spyros_potami

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσω, δεν είμαι μέλος του Ποταμιού» - «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151» προέβλεψε ο Σπύρος Λυκούδης

20
uytuguuw

...Πάντως εγώ ρεπατζής του Ζουράρι δεν γίνομαι, είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αναπληρώνοντας την ψήφο του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αρνείται να υπερψηφίσει το deal για τη Βόρεια Μακεδονία - Τι είπε στο ΘΕΜΑ 104,6

17
tsipras_vouli_arthro

Bloomberg: Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος, η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών -  Financial Times: Οριακή νίκη για τον Τσίπρα -ανοίγει το δρόμο για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία της «Μακεδονίας».