Τσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές

Τσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές

«Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία» - «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την αντιπολίτευση

tsip_ras_mpoputaris_arthroo1
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει έναν χρόνο ακόμη θητεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο και πως θα ήταν ανόητος, «να μην το ζήσει κι αυτό». Να είναι δηλαδή, όπως εξήγησε, πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της. 

«Τον Οκτώβριο του 2019 θα ψηφίσουμε και για πρωθυπουργό και για δήμαρχο;» ρώτησε τον πρωθυπουργό ένας δημοσιογράφος.

«Κοιτάχτε, έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί για το θέμα που με ρωτάτε, το θέμα των εκλογών. Νομίζω ότι κατ΄αρχάς θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να πάρουμε την πρωτοβουλία να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από κει και πέρα γνωρίζετε ότι  η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Έχω πολλάκις τοποθετηθεί γι' αυτό και με την ευκαιρία του ερωτήματός σας να το επαναλάβω: Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Και με το που θα βγει η χώρα απ'τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλο ένα χρόνο -με βάση τη συνταγματική μας θητεία- για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο - σ'αυτά τα πλαίσια βεβαίως που έχουμε τα δημοσιονομικά- αλλά ένα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα 'ναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο.
Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».

«Τώρα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας «γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν σ' αυτό, είναι προφανές γιατί επιμένουν. Διότι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Γνωρίζουνε ότι αν αυτό συμβεί θα υποστούνε κατά πάσα πιθανότητα μια ήττα δεινή και στις επόμενες εκλογές γι' αυτό θέλουν να μην προλάβει αυτή η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά να διαχειριστούμε τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας και μη μνημονιακής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο
Δηλώσεις Τσίπρα για εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης