Μνημόνιο, προσφυγικό, ελληνοτουρκικά και επενδύσεις στην ατζέντα Γιούνκερ

Μνημόνιο, προσφυγικό, ελληνοτουρκικά και επενδύσεις στην ατζέντα Γιούνκερ

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν για επαφές με Παυλόπουλο, Τσίπρα, Μητσοτάκη και ομιλία στη Βουλή

junker
Με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να συνεχίζεται, τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΔΝΤ και προ της επίσημης λήξης του μνημονίου, αλλά και της θητείας του, ο Ζαν κλοντ Γιούνκερ
θα επιχειρήσει να αφήσει στην ελληνική πρωτεύουσα το πολιτικό του στίγμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν
έφθασε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά το επίσημο πρόγραμμά του ξεκινά σήμερα. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και περίπου μία ώρα αργότερα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στις 13:00 ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένο (στις 5.30μμ) το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το
Μέγαρο Μαξίμου
αναμένει τη στήριξή του στη θεωρία της καθαρής εξόδου, αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία. Γιατί, και ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ανάγκη από ένα... success story για να κλείσει την θητεία του.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού χρειάζονται μια θερμή υποστήριξη και για το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό, αλλά και ενόψει του έκτακτου Eurogroup στην Σόφια, για το ελληνικό σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης και την τέταρτη αξιολόγηση.

Κορυφαία θέματα στις συζητήσεις θα είναι το πλαίσιο της εποπτείας μετά τη λήξη του προγράμματος και οι μηχανισμοί ελάφρυνσης του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελαν να ακούσουν από τα χείλη του είναι το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας μας σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, πόσο μάλλον για παράταση του μνημονίου.

Ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να ζητήσει και από την Αθήνα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και θα υπογραμμίσει την ανάγκη η Τουρκία να περιορίσει τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει και στο Πακέτο Γιούνκερ, θέλοντας να μιλήσει για επενδύσεις την επόμενη μέρα των μνημονίων. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις του για το Σκοπιανό, αλλά και την αντιπαράθεση για τους ενεργειακούς πόρους στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης