ΝΔ: Κατηγορηματικά αντίθετη σε υιοθεσία ή αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

nea-dimokrateia-grafeia

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά», υποστηρίζουν από την οδό Πειραιώς

Την κατηγορηματική αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντά η προοπτική υιοθεσίας ή αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Με αφορμή κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία
ξεκαθαρίζει ότι δεν υποστηρίζει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από την οδό Πειραιώς.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιταχθεί και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει φέρνοντας στην επιφάνεια το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ή επιχειρήσει να ανοίξει ένα παράθυρο μέσω της αναδοχής».

Εκτιμάται, μάλιστα, από γαλάζια στελέχη ότι πέραν της ΝΔ, αντίθετοι είναι και πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, όπως υποστηρίζουν «οι ΑΝΕΛ αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπονοήσει ή και προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια επιλογή».

Κατά τα λοιπά, η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει αναλυτικά όλες τις διατάξεις που αφορούν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αναδοχές παιδιών και θα επιδιώξει να υιοθετηθούν οι θέσεις που σε «ανύποπτο χρόνο» έχει παρουσιάσει και προβλέπουν τα εξής:

1. Σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης ανηλίκων.
2. Λειτουργία τριών ηλεκτρονικών εθνικών μητρώων: Εθνικού μητρώου ανηλίκων προς αναδοχή και προς υιοθεσία, μητρώου εγκεκριμένων υποψηφίων αναδόχων και μητρώο υποψηφίων θετών γονέων. Παρακολούθηση και συντονισμό ιδιωτικών υιοθεσιών.
3. Αύξηση αριθμού εισαγγελέων ανηλίκων.
4. Ενίσχυση υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και κοινωνικών υπηρεσιών, με στοχευμένη κινητικότητα.
5. Ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την ενίσχυση και υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.
6. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του θεσμού αναδοχής.
7. Επιτάχυνση διαδικασίας υιοθεσίας.
8. Υιοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για ιδιωτικές υιοθεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μαριαννα

Και πολύ καλά κάνουν. Αν νομίζει η ομοφυλοφιλική κοινότητα ότι ο Συριζα τους υποστηρίζει καιρός να καταλάβουν ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι ψήφων. Δεκάρα δεν δίνουν, μια ζωή στήριζαν την πολιτική τους και καλά στις ευαίσθητες ομάδες και έτσι καλλιέργησαν ένα προφίλ ηθικού πλεονεκτήματος. Η διακυβέρνηση τους απέδειξε το αντίθετο. Μόνο βόλεμα και υποκρισια. Ο Μητσοτάκης έχει προχωρήσει μπροστά στην υπογραφή συμφώνου συμβίωσης αυτό το θέμα δεν το προσπερνά Υπεύθυνη στάση για ένα θέμα που ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι δεν το ξεπετανε με ελαφριά την καρδία Το ίδιο ισχύει και για τις υιοθεσίες από ετεροφιλα ζευγάρια. Όλα στο πόδι

Κατερίνα

Οι παιδικές ψυχές δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δεξαμενή ψήφων για οποιοδήποτε πολιτικό χώρο. Το νομικό πλαίσιο πρέπει να γίνει αυστηρότερο, να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν οι φορείς που εμπλέκονται με τις υιοθεσίες και να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα. Στο βωμό της καρέκλας ο ΣΥΡΙΖΑ θα θυσίαζε και τη μάνα του, για τα ορφανά του κόσμου θα ενδιαφερθεί; Μπράβο στη ΝΔ που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης.

Leon.

Η Ευρώπη μας μάρανε! ΝΔ χίλια χρόνια πίσω.

Λάουρα Ξεπετοπούλου

Αχ συγκινήθηκα...

Δημήτρης

Πάλι το κάρο μπροστά από το άλογο βάζει η κυβέρνηση Συριζανελ για να εξυπηρετήσει το μικροκομματικό της συμφέρον. Το μόνο που την απασχολεί είναι να διεμβολίσει τη ΝΔ, και να δείξει παράλληλα στην κοινωνική ομάδα (ομοφυλοφιλοι) ότι αυτή νοιάζεται, ενώ η κακή δεξιά τους ρίχνει στην πυρά. Σε καμια περίπτωση δεν την ενδιαφέρει να λύσει το θέμα. Κάνει ότι κάνει σε όλα τα θέματα. Αλλά δεν τσιμπάει κανείς πια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

85
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

37
4176719

«Το ελάχιστο, που πρέπει άμεσα να πράξει ο κ. Τσακαλώτος είναι να ακυρώσει με νέα απόφασή του την μεταφορά όλων των προστατευόμενων ακινήτων στο Υπερταμείο, ως ελάχιστη πράξη μεταμέλειας και συγγνώμης» τονίζει ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής

1