Στη δίνη του κυκλώνα η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Στη δίνη του κυκλώνα η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Βαριές καταγγελίες και αιτήματα για άμεση σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα του 2015 - Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να κρύβεται - «Εκτροπή», «συμμορία», «απειλή στη Δημοκρατία» μπήκαν στο πολιτικό λεξιλόγιο

Στη δίνη του κυκλώνα η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη
Οι τρομακτικές αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις οποίες δημοσιοποίησε εκτενώς το «Πρώτο ΘΕΜΑ» την Κυριακή, άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας για τον Αλέξη Τσίπρα
και το επιτελείο του. Σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε αμέσως με αποτροπιασμό για τα όσα απίστευτα φέρνει στο φως ο Βαρουφάκης στο βιβλίο-χρονικό της κρίσης «Adults in the Room» («Ενήλικοι στην αίθουσα»). Σε εκκωφαντική ομοβροντία έχουν μετατραπεί πλέον οι εκκλήσεις για Εξεταστική, για κάθαρση, για λογοδοσία των κυβερνητικών στελεχών ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη,
Κλείσιμο
ιδιαίτερα εφόσον βασίζεται πιθανότατα σε αδιάσειστα τεκμήρια μιας και ο ίδιος τονίζει εξ αρχής ότι χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις του από συζητήσεις και συνεδριάσεις, λειτουργεί σαν αμείλικτο «κατηγορώ». Ξεσκεπάζει την απάτη του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης», την συνειδητή και συστηματική προετοιμασία του Plan X και του παράλληλου συστήματος πληρωμών -δηλαδή την έξοδο από την Ευρωζώνη- αλλά και το εξωφρενικό «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο για την αρπαγή 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αφ' ότου έκλεισαν οι τράπεζες. Ο Βαρουφάκης αποτυπώνει στο βιβλίο του, αφ' ενός το βρώμικο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας, αφ' ετέρου τον ερασιτεχνισμό και την επιπολαιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται να λέει «φοβάμαι Γουδή» ή και πραξικόπημα, όταν απαξιώνει βασικούς συνεργάτες του όπως ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όταν απειλεί να εφαρμόσει μεθόδους χούλιγκαν επικεφαλής κρίσιμης σημασίας θεσμικών οργάνων όπως ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος («θα πάω στην ΤΤΕ και θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές») αντιλαμβάνεται κανείς το γιατί οι βαρύτατες κατηγορίες περί διακύβευσης της δημοκρατίας στη χώρα αποκτούν βάση.

Πολιτικοί παράγοντες, είτε ως κόμματα είτε ως άτομα, από εχθές βοούν για τις καταγγελίες που περιέχει το «Adults in the room». Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για «συμμορία». Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός είπε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοίμαζαν μέλλον Βενεζουέλας για τους Έλληνες. Ο Γιάννης Μανιάτης, επίσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε ανοιχτά για «ομολογία συνταγματικής-πολιτειακής, οικονομικής και κοινωνικής εκτροπής». Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης συνέδεσε τις πρόσφατες επιθέσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, σαν προληπτικό μέτρο ενόψει ελέγχου των πεπραγμένων της το 2015.

Σε όλα αυτά η μόνη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν μια σύντομη ανακοίνωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε έντονα σαρκαστικό τόνο, η οποία αποπειράται να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των καταγγελιών και εύχεται καλές πωλήσεις στο νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο και αποκαλεί περιφρονητικά «βίπερ».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και μερικά μηνύματα μεμονωμένων πολιτικών προσώπων:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χρέος της Δικαιοσύνης να παρέμβει»

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.
Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.

Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα.

Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει.

Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά.

Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας.

Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: «Ο λαός θα μάθει την αλήθεια»

«Ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει».

Σε tweet του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε: «Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι. Το 15 αγγίξαμε το χάος. Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;»

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται»

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ Βαρουφακης.

Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζανης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη.

Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως η άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως.

Κανείς δε μπορεί να παίζει με την Ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσιπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

ΚΚΕ: « Για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση»
«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

ΔΗΜΑΡ: «Διαφημιστής του βιβλίου Βαρουφάκη ο Τσίπρας»

«Oι παραδοχές Βαρουφάκη αποδεικνύουν περίτρανα πως μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοίμαζαν σχέδιο που θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε. με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μπορεί πλέον να σιωπά καθώς πέραν των άλλων χρειάστηκε προ της πλήρους καταστροφής ένα 'αιματηρό' μνημόνιο.

Εξάλλου, οι επιλογές των προσώπων σε μία κυβέρνηση είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Και ο κ. Βαρουφάκης την κρίσιμη περίοδο εξέφραζε πλήρως τον κ. Τσίπρα. Συνεπώς, ο καλύτερος διαφημιστής για την προώθηση του βιβλίου του Βαρουφάκη είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που τον επέλεξε για το πιο σημαντικό Υπουργείο. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του στο Μαξίμου με όσα έπραξαν την περίοδο του 2015 εξασφάλισαν όχι απλά τις πωλήσεις του βιβλίου του Βαρουφάκη αλλά ένα best seller με θύμα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Σήμερα, η αμηχανία της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Τσίπρα στις αποκαλύψεις είναι έκδηλη. Δεν είναι δυνατόν όμως να βαφτίζουν τις ευθύνες αυταπάτες και να νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν. Οι ευθύνες δεν μπορεί παρά να διερευνηθούν γιατί ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει ζημιές δεκάδων δις ευρώ που προκάλεσαν οι πολιτικές φαντασιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ερασιτεχνισμοί και τα κρυφά σχέδια Τσίπρα- Βαρουφάκη πλήγωσαν τη χώρα και τη Δημοκρατία!»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Μας ετοίμαζαν Βενεζουέλα»

«Οι αποκαλύψεις των πρώην συντρόφων τους και συνάμα κορυφαίων υπουργών της πρώτης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Βαρουφάκη, Τσιρώνη, Λαφαζάνη) ενδεχομένως να δρομολογήσουν εξελίξεις γιατί τέτοιας απαξίας πράξεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες και σίγουρα οδηγούν σε συμπεράσματα για το ποιοι ακριβώς μας κυβερνούν. Είναι δυνατόν να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και να αποφασίζουν για μας και για τα παιδιά μας άνθρωποι που διανοήθηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κρατικοποιήσουν την Τράπεζα της Ελλάδος, να κλέψουν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να τυπώσουν τη νέα δραχμή ή παράλληλα νομίσματα-υποσχετικές, να φέρουν πετρέλαιο από την Βενεζουέλα, κ.ο.κ;

Αν οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν όλα αυτά τότε, ασφαλώς θα τους είχαν μαυρίσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα όμως που τους "πληρώνουν" ακριβά και τους κατάλαβαν και θα τους μαυρίσουν.

Γιατί δεν πρόκειται απλώς για ανερμάτιστους πολιτικούς τυχοδιώκτες, αλλά για ανθρώπους που προόριζαν και προετοίμαζαν για τον ελληνικό λαό την δυστυχία του λαού της Βενεζουέλας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές: «Ομολογία εκτροπής»

«Ομολογία συνταγματικής-πολιτειακής, οικονομικής και κοινωνικής εκτροπής συνιστούν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη και Λαφαζάνη (και συμπληρωματικά του Κορεάτη Κιμ, συμβούλου ακόμα και σήμερα της κυβέρνησης), ότι ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η κυβέρνησή του προετοίμαζαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι απλά από το ευρώ, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού.

Η ομερτά που διαπερνά τις πράξεις της παρέας του Μαξίμου, σπάει. Η αποκάλυψη Βαρουφάκη ότι υπάρχουν απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι, όπου οι "αριστεροί" σύντροφοι καταγράφουν κρυφά ο ένας τον άλλον, αποκαλύπτουν τον πραγματικό σκοπό του δημοψηφίσματος. Ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατ’ επέκταση και από την Ε.Ε. Η φράση του Α. Τσίπρα «τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ο Σαμαράς», ήδη από το 2015, δεν είναι απλά ομολογία κυνισμού και ανηθικότητας. Είναι ευθεία βολή, σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και αφού ο Πρωθυπουργός φοβόταν ένα νέο Γουδί, σημαίνει ότι είχε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του και του διακυβεύματος. Άρα δεν μπορεί να επικαλεστεί ψευδαισθήσεις και λανθασμένες εκτιμήσεις.

Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει με βάση ποιο σχέδιο υποθήκευσαν το μέλλον του, καταχρέωσαν την κοινωνία με 100 δισ. ευρώ και παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές για εκατό χρόνια. Να μας απαντήσουν ποιοι διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση και επωφελήθηκαν βγάζοντας τα χρήματά τους από την Ελλάδα τις κρίσιμες μέρες πριν τα Capital Controls.
Να σπάσουν επιτέλους την ένοχη σιωπή τους και να μιλήσουν για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, για τις μυστικές συμφωνίες με Ρωσία και Βενεζουέλα, για τις αποκαλύψεις Κιμ για διπλό νόμισμα, αλλά και για τις συνομιλίες που είχε ο “ακροδεξιός συνωμοσιολόγος εταίρος” Καμμένος (κατά Βαρουφάκη), με ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών.

Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει άμεσα το καθήκον της. Όμως, ο Α. Τσίπρας έχει ηθική υποχρέωση να μιλήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό και να ομολογήσει όλη την αλήθεια . Όχι στο ασφαλές περιβάλλον της κρατικής τηλεόρασης και των ανώνυμων Non Papers του Μαξίμου, αλλά στη Βουλή, μπροστά στους εκπροσώπους του λαού. Η οσμή πραξικοπήματος της ηγετικής ομάδας Α. Τσίπρα, δεν πρόκειται να πνίξει τη χώρα».

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ανεξάρτητος βουλευτής): Επίκαιρη ερώτηση απευθείας στον πρωθυπουργό

«Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις αποκαλύψεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Δύο χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον έναν υπουργό της τότε κυβέρνησης μετά τον άλλο να προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα διημείφθησαν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

Δε χωρά πλέον αμφιβολία ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση και τέθηκε εν αμφιβόλω η ευρωπαϊκή της πορεία, γεγονός που ο κ. Θεοχάρης είχε τότε αποκαλύψει από το Βήμα της Βουλής.
Αποκάλυψη για την οποία -υπενθυμίζουμε- λοιδορήθηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης και απειλήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση, χωρίς φυσικά ποτέ να κινηθεί η διαδικασία γιατί ότι όπως αποδεικνύεται ίσχυαν αυτά που είχε δημοσιοποιήσει.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως των κ. Βαρουφάκη και Λαφαζάνη καταδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα κατά την περίοδο εκείνη βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των άστοχων και άκρως επικίνδυνων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας.

Ρωτά ο κ. Θεοχάρης τον Πρωθυπουργό:
- Προτίθεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τα γεγονότα του 2015;
- Ήταν όντως στις προθέσεις του να δεσμεύει το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν κατατεθειμένο στην ΤτΕ προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα ATM των τραπεζών;
- Ευσταθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και προέδρου της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ, εκτύπωσης δραχμής, χρηματοδοτικής στήριξης από τη Ρωσία και προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα;
- Ισχύουν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΤτΕ;
- Αληθεύουν οι διαλόγοι που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του Πρωθυπουργού, του κ. Βαρουφάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης;
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της πρωθυπουργικής ιδιότητας που καταβαραθρώνεται και σε διεθνές επίπεδο από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του;

Τέλος, σοβαρά ερωτήματα -ηθικά και νομικά- προκαλεί και η ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι ηχογραφούσε καταφανώς παράνομα και εν αγνοία του πρωθυπουργού τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Γιατί ο κ. Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες;
Οι ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες χρησιμοποιήθηκαν άραγε και αν ναι, με ποιον τρόπο από τον κ. Βαρουφάκη;
Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που μας έφερε εδώ.

Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μέλλον της χώρας, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης κ.α.): «Διαρκής επίθεση κατά της κοινοβουλυετικής δημοκρατίας»

«Ο επιχειρούμενος διαχωρισμός της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην περίοδο Τσίπρα- Βαρουφάκη και στην περίοδο μετά από αυτήν σαν δύο διακριτές φάσεις, είναι ένα θεμελιώδες λάθος.

Η διαρκής υπονόμευση των θεσμών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι χαρακτηριστικό της συνολικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο διαρκής ευτελισμός της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και η απόλυτη υποταγή του, μέσω της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην Κυβέρνηση, η μόνιμη απόπειρα καθολικού ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, η απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τις Ανεξάρτητες Αρχές, η σταθερή επίθεση προς την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, η πέρα από κάθε όριο ανοχή προς τις ομάδες βίας και του καταστροφικού τους έργου, η μετατροπή των Πανεπιστημιακών χώρων σε ορμητήρια βίας και παρανομίας, η νομοθέτηση αποφυλάκισης τρομοκρατών, οι ομολογημένες επαφές Υπουργών με τον υπόκοσμο, είναι η συνειδητή επιλογή καταπάτησης των βασικών λειτουργιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας, με προφανή σκοπό τη δημιουργία συνθηκών συνταγματικής εκτροπής.

Οι διαρκείς επιθέσεις προς τη Δικαιοσύνη και οι απόπειρες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καταλυθεί η ανεξαρτησία της με την αναγόρευσή της από τον Τσίπρα ως «θεσμικό εμπόδιο», συνιστούν μια κορυφαία επιλογή τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αντιμετώπιση των ανομημάτων τους μπορεί να προέλθει κυρίως από την Δικαστική λειτουργία και γι’ αυτό ενεργούν προληπτικά και υπονομευτικά εναντίον της.

Οι αναφορές Βαρουφάκη για την εφιαλτική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα που θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη και την απερίγραπτη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, μπορεί να μετατραπεί απλώς σε θερινό λαϊκό ανάγνωσμα αν δεν κατανοηθεί στο συνολικότερο πλαίσιο της βαθιάς αντιδημοκρατικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η Ώρα Αποφάσεων πιστεύει ότι επιβάλλεται, επιτέλους, η αφύπνιση και η κινητοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας ώστε να μην χρειαστεί καταφύγουμε στην εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος που εναποθέτει στον πατριωτισμό των Ελλήνων την, με κάθε τρόπο και μέσο, υπεράσπισή του».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης