Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την ευθύνη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ρίχνει στην αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση 

Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Την ευθύνη στη ΝΔ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ επιχειρεί να ρίξει  ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η κυβέρνηση κατηγόρησε ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκινεί  τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ότι η απεργία συνεχίσθηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να... μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων.

«Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία» επεσήμανε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Η ΝΔ και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται.»

Κλείσιμο
«Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε πριν από λίγο και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.



Στην κυβερνητική αντεπίθεση πήρε μέρος και ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτηση του στο Twitter ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα.

«Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νομοθετική λύση υπέρ των εργαζομένων, η ΝΔ Α.Ε. βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα» ήταν το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στο Twitter.



Ανακοίνωση και από τους ΑΝΕΛ

«Την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει την επιπλέον μοριοδότηση (μπόνους) και την απάλειψη των ορίων ηλικίας για τους υφιστάμενους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας των δήμων, σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κάποιοι από τη ΝΔ παίζουν βρώμικο παιχνίδι με επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Στην πράξη, οι εν λόγω κύκλοι της Ν.Δ. σε αγαστή σύμπνοια με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν την είσοδο ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η κ. Παπαδοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης