Ψηφίστηκε η τροπολογία Σκουρλέτη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία Σκουρλέτη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι συνδικαλιστές, ωστόσο, έλαβαν απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις - Με τη νομοτεχνική βελτίωση δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό

Ψηφίστηκε η τροπολογία Σκουρλέτη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τη νομοτεχνική βελτίωση για την απάλειψη του ορίου ηλικίας στους επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων στον τομέα καθαριότητας των δήμων κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14:30, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης
.

Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που οι συνδικαλιστές της
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κλείσιμο
, αν και είχαν προαναγγείλει τη λήψη απόφασης σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεών τους στις 12:30, ξεκίνησαν τελικά την κρίσιμη συνεδρίασή τους στις 16:00
.

«Δεν πρέπει να προσδιοριστεί το όριο ηλικίας για την υποβολή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν εργαστεί για χρόνια με διακοπτόμενες συμβάσεις στην καθαριότητα των δήμων και κάποιοι από αυτούς είναι και στο όριο της συνταξιοδότησης. Δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την συμμετοχή στον διαγωνισμό».

Έτσι, βάσει των βελτιωτικών αλλαγών, στον διαγωνισμό, δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων καθώς, όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια -ακόμη κι αν δεν εργάστηκαν συνεχόμενα- στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν αποστερούνται της μοριοδότησης.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης, όπως είπε, κατέθεσε και αλλαγή στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που αφορά το «μπλοκάρισμα» συμμετοχής ιδιωτών στην καθαριότητα των δήμων, διαβεβαιώνοντας ότι η ρύθμιση για τον διαγωνισμό για τους συμβασιούχους είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Κατά τα άλλα, ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοιχτός» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, καλώντας παράλληλα τη ΝΔ να συμφωνήσει, τουλάχιστον στο τόσο μεγάλο αυτό ζήτημα, όπως είπε, που άπτεται αφενός του μέλλοντος ανθρώπων, αφετέρου σχετίζεται υπό τις παρούσες συνθήκες, με τη δημόσια υγεία.

Η κυβερνητική τροπολογία ψηφίστηκε, ωστόσο δεν κατάφερε να λάβει ούτε την στήριξη της αντιπολίτευσης, καθώς ψηφίστηκε μόνο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Υπέρ της διάταξης που προβλέπει νέες παρατάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις έως 31 Μαρτίου 2018 και σύνταξη, έως τότε, νέων οργανογραμμάτων από τους ΟΤΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων (σ.σ. με πριμοδότηση των σημερινών συμβασιούχων και  χωρίς όριο ηλικίας) ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι, ενώ Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έταξε στους απεργούς περισσότερες από 2.500 προσλήψεις, καθώς και κατάργηση του ορίου ηλικίας, υπερθεματίζοντας τις προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αν και δεν τους έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των υποσχέσεών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε, ακόμη, μοριοδότηση βάσει της τροπολογίας Σκουρλέτη, στην οποία συμπεριλήφθηκαν, όπως προκύπτει, οι υποσχέσεις του. αλλά και νέες συμβάσεις «άμεσα» για τη συνέχιση της εργασίας τους.

Διακήρυξε τέλος ότι η κυβέρνηση προκρίνει την αποκομιδή απορριμμάτων με ίδιους πόρους από τους δήμους και όχι από τους ιδιώτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης