ΟΗΕ: Ο Ακιντζί θεώρησε σωστό να αποχωρήσει

ΟΗΕ: Ο Ακιντζί θεώρησε σωστό να αποχωρήσει

Η συνάντηση εξελίχθηκε κάποια στιγμή σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τόνισε Έσπεν Μπαρθ Άιντε

ΟΗΕ: Ο Ακιντζί θεώρησε σωστό να αποχωρήσει
Την αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τη σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στη Κύπρο, παραδέχτηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ύστερα από τη συνάντηση του το απόγευμα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση εξελίχθηκε σε κάποια στιγμή σε ένα δύσκολο περιβάλλον, λόγω των συναισθημάτων που υπήρχαν.

Κλείσιμο
Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι και τόσο παράξενο αυτό, γιατί, όπως είπε, όταν συζητάμε για το μέλλον τα πράγματα τείνουν να είναι πολύ πιο εύκολο απ` ό,τι όταν συζητάμε για το παρελθόν και πώς να αντιμετωπίσεις τέτοια ζητήματα.

«Και όπως ο ίδιος ο κ.
Ακιντζί είχε δηλώσει πριν από μερικές ώρες, σε εκείνο το σημείο αποφάσισε ότι το σωστό πράγμα να κάνει, ήταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και να έρθει πίσω εδώ (στα κατεχόμενα), κάτι που συνάγεται επίσης από τη δική του δήλωση», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι η ατμόσφαιρα γύρω από τις συνομιλίες δεν ήταν η βέλτιστη, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη στιγμή σε αυτή τη φάση που έχει να κάνει με ζητήματα εκτός των ιδίων των συνομιλιών.

Μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις από τον κ. Έιντε η κυβέρνηση της Λευκωσίας έκρινε πως ήταν ικανοποιητικές ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ με τον κ. Αναστασιάδη, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης