Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατήγγειλε ότι τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις στην περιοχή - «Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας»


Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ειδομένη
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να σταματήσει το χάος που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη προανήγγειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».
 
Ο κ. Τζιτζικώστας κατήγγειλε ότι τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής και υπογράμμισε πως έπρεπε ήδη ο αρμόδιος Υπουργός να έχει δώσει εντολή επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεση εκκένωση της Ειδομένης προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  τις επόμενες μέρες για να δοθεί μια λύση, καθώς η τοπική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της.

Όπως είπε, «στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις. Θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να συνεχίζει να κωφεύει και να μη δίνει εντολή στην ΕΛΑΣ να επέμβει προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή, που επί δυο μήνες είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ελληνικές επιχειρήσεις, να αυξάνεται δραματικά το κόστος για τις εξαγωγικές εταιρίες και ταυτόχρονα να χάνονται σημαντικά ποσά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες μέρες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή στην τύχη της. Οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία στην περιοχή όπου τελούνται παράνομες δραστηριότητες κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους την ανάγκη εκκένωσης της περιοχής. Περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε να αναλαμβάνει η Πολιτεία δράση. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν το κάνουν. Έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχεδιασμό έχει αυτή η Κυβέρνηση. Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, να δώσει εντολή επέμβασης της Αστυνομίας άμεσα… χτες και να αναλάβει τις ευθύνες του».

Κλείσιμο
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε επίσης ότι παρά τις πιέσεις της Περιφέρειάς του και τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, δεν γίνεται καμιά ουσιαστική ενέργεια αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων να έχουν εγκλωβιστεί στην Κεντρική Μακεδονία.

«Δεν μπορεί να συνεχίζει να σηκώνει μόνη της η Κεντρική Μακεδονία όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος. Δεν είναι δυνατό να φιλοξενείται σε μια Περιφέρεια της χώρας το 70% του προσφυγικού πληθυσμού της χώρας. Δεν θα λύσει μόνη της η Κεντρική Μακεδονία ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ολόκληρη η Ευρώπη. Τα όρια των ανοχών της τοπικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Περιμένω αποφάσεις αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο που λαμβάνουμε τόσο καιρό είναι διαβεβαιώσεις και πηγαίνουμε από τη μια εβδομάδα στην άλλη, από τα Χριστούγεννα στο Πάσχα κι από το Πάσχα στο καλοκαίρι. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ειδικά στην Ειδομένη, αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. 

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να αφήσω την τέλεση αξιόποινων πράξεων στην περιοχή και ειδικά αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση, αλλιώς καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης