LIVE

Κορωνοϊός

Ο Αυγενάκης αποκαλύπτει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο Αυγενάκης αποκαλύπτει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

«Μετά από 10 μήνες καθυστερήσεων η κυβέρνηση, επιτέλους προσχωρεί στη λογική, υπογράφοντας μια εξαιρετικά επικερδή για το ελληνικό δημόσιο συμφωνία», σημειώνει ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ

Την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση - αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χαιρετίζει η  Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχη Υποδομών του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη
, σχολιάζοντας παράλληλα τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα, πριν και μετά τις εκλογές. 

Ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει πως η σύμβαση που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με την κοινοπραξία υπό τη Fraport είναι εξαιρετικά επικερδής για το ελληνικό δημόσιο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου σημειώνει «ο κ. Σπίρτζης μετά το “κρυφτό” της προηγούμενης Πέμπτης, και μετά από 10 μήνες καθυστερήσεων, επιτέλους προσχωρεί στη λογική, υπογράφοντας μια εξαιρετικά επικερδή για το ελληνικό δημόσιο συμφωνία παραχώρησης, την οποία επεξεργάστηκε στο σύνολό της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στη δήλωσή του τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να τοποθετούνται λαϊκίστικα απέναντι στις επικερδείς παραχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αλλά να εστιάζουν στην αναπτυξιακή απελευθερωτική δυναμική του εγχειρήματος, την αύξηση της απασχόλησης και τη δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας που συνεπάγεται».

Σε κείμενό του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει τα «αεροπλανικά... ψέματα ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει, σε σχέση με την παραχώρηση των αεροδρομίων.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΙΚΑ.... ΨΕΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ


-Στις 25 Νοεμβρίου 2014, από το Σίτι του Λονδίνου, ο κ. Σταθάκης, που σήμερα υπογράφει την παραχώρηση:
 
«Η ανακοίνωση του ανάδοχου για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή».
 
-Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, ο κ. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου τότε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης υπογράφει την παραχώρηση, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι:
 
«Λέτε για μεταρρυθμίσεις. Να σας πω ένα παράδειγμα. Λέτε επένδυση την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων. Για πηγαίνετε κάτω να δείτε τι επιπτώσεις θα έχει. Σύσσωμη η κοινωνία των Χανίων, εργαζόμενοι, επιχειρηματικός κόσμος εναντιώνονται. Ξέρετε γιατί; Γιατί 500 χιλιάδες επιβάτες ήρθαν το 2013 από την Ryanair, να πούμε και το όνομα της εταιρείας, η οποία έχει πει ότι αν ιδιωτικοποιηθεί, εγώ θα σηκωθώ και θα φύγω. Διότι ο ιδιώτης θα κοιτάξει να βάλει τέτοια τέλη που θα κάνει ασύμφορη τη χρήση. Και ξέρετε τι σημαίνει 500 χιλιάδες προσγειώσεις επιβατών στο αεροδρόμιο των Χανίων για τον τουρισμό; Αφήστε τα λοιπόν. Δεν έχετε σχέδιο. Θέλετε να εξυπηρετείτε ημετέρους και πολιτικά είστε ουραγός της Μέρκελ στην Ευρώπη».
 
-Στις 29 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στη Λαμία, όταν μίλησε περί νταουλιών και ζουρνάδων, ο κ. Τσίπρας:

«Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι».
 
-Στις 30 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας:

«Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή είναι η δική τους στρατηγική. Απέναντι στην στρατηγική αυτή, αντιπαραθέτουμε την δική μας: την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σοβαρό σχεδιασμό, αντίστοιχο στις κοινωνικές ανάγκες».
 
-Στις 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Περιφερειακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας:

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι. ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».
 
-Στις 23 Ιανουαρίου 2015, στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κ. Τσίπρας:

«Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα».
 
-Στις 9 Απριλίου 2014, κατά τη συνάντησή του με κοινωνικούς φορείς της Καρδίτσας, ο κ. Τσίπρας:  

«Υπάρχουν, τέλος, οι μεγάλοι αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, οι μεγάλοι αγώνες για να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια».
 
-Στις 21 Μαρτίου 2014, στην Ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: «Το αεροδρόμιο, τα λιμάνια, η παράκτια ζώνη, όλα πωλούνται έναντι πινακίου φακής, την ίδια ώρα που για τους εργαζόμενους ένα μέλλον υπάρχει:

Ειδικές οικονομικές ζώνες, εργασία πολλών ωρών, έναντι ελάχιστων ευρώ και κανενός δικαιώματος», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία -δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια- θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας».
 
-Στις 11 Δεκεμβρίου 2014, στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Καμμένος:  

«Είναι δυνατόν να λένε ότι θα δώσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας και μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα Χανιά τα οποία απαγορεύεται να δοθούν, γιατί έχουν ΕΣΠΑ που θα τελειώσει σε λίγο καιρό και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται να τελειώσει σε πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία».
 
-Στις 9 Δεκεμβρίου 2014, κατά την παρουσίαση της «πρότασης» του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, ο κ. Κριτσωτάκης:

«Πρόσφατα, η κυβέρνηση επέλεξε την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτέλεσε τη συνέχεια μιας - πολυετούς πλέον – στρατηγικής ιδιωτικοποιήσεων με όρους ξεπουλήματος, η οποία περιλαμβάνει αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, χιονοδρομικά κέντρα, ιαματικές πηγές. Μάλιστα, ακόμα και οι πιο νηφάλιες οικονομοτεχνικές αναλύσεις καταδεικνύουν την αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, τα έσοδα των οποίων δεν αντιστοιχούν ούτε στο ελάχιστο στις δυνατότητες αξιοποίησης τους από το κράτος. Αν στο παραπάνω προστεθεί η απαράδεκτη - και εκτός των άλλων και «αντιτουριστική» - σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος» και η μετάβαση των αερομεταφορών από το καθεστώς του κρατικού μονοπωλίου στο καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου, μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν αφοπλισμό του κράτους από αναπτυξιακά εργαλεία».
 
-Στις 20 Οκτωβρίου 2014, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (άλλοι έχουν ψηφίσει τη συμφωνία και άλλοι όχι, αφού τότε ήσαν όλοι μαζί), κατέθεσαν ερώτηση υπογραμμίζοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ζητώντας να μάθουν «ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων».
 
-Στις 22 Ιανουαρίου 2015, στην τηλεόραση του Μέγκα (Εκπομπή «Η Ώρα της Κάλπης»), ο κ. Βαρουφάκης:

«Τα 14 αεροδρόμια θα τα ξαναδούμε το ΤΑΙΠΕΔ είναι τεράστιο σκάνδαλο. Αντί να αξιοποιήσουμε τα ασημικά ξεπουλιούνται για να τα ρίξουμε στη μαύρη τρύπα του χρέους. Θα ξαναδούμε τις συμβάσεις για να δούμε αν είναι συμφέρουσες».

-Στις 22 Ιανουαρίου 2015, στο Σταρ και στην Π. Τσαπανίδου, ο κ. Σκουρλέτης: «Δεν είναι επένδυση να πωλείται ο ΟΠΑΠ και να δίνονται με leasing τα περιφερειακά αεροδρόμια την ώρα που απογειώνεται ο τουρισμός».
 
Συνέχισαν και μετά τις εκλογές:
 
-Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγκα και στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμμένος: «Τα αεροδρόμια δεν είναι επένδυση. Τα αεροδρόμια αυτή τη στιγμή αν προχωρήσουν, στη συγκεκριμένη εταιρεία, δηλαδή στο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το αποτέλεσμα θα είναι ότι στα περισσότερα νησιά θα κοπούν οι συνδέσεις με τις εταιρείες φθηνού εισιτηρίου».
 
-Στις 18 Φεβρουαρίου 2015, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Στερν, ο κ. Τσίπρας: «Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος». Και ειδικά για τα αεροδρόμια: «Η τιμή του ενός δισεκατομμυρίου ήταν δίκαιη. Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος του τουριστικού τομέα μας. Έτσι κερδίζει η Ελλάδα τα προς το ζην. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε».
 
-Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, επέμεναν με Non Paper: «Όσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν κλείσει δεν θα αναιρεθούν. Θα επανεξεταστούν, όμως, όλες όσες είναι σε εξέλιξη -και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης».
 
-Στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στο Μέγκα: «Δεν είναι σωστή η λογική ότι βουτάς όλα τα αεροδρόμια της χώρας και τα δίνεις».
 
-Στις 10 Μαρτίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στην τηλεόραση του Σκάι: «Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί 14 αεροδρόμια να δοθούν πακέτο».
 
-Στις 15 Μαρτίου 2015, ο κ.  Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στη Real News: «Δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια περιουσία, ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος. Αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου».
 
-Στις 31 Μαρτίου 2015 σε συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας:  «Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε όχι την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - δεν ήταν αξιοποίηση αυτό που γινόταν στη χώρα τα τελευταία χρόνια - αλλά το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιου πλούτου. Όποιος επιθυμεί κοινοπραξίες με συμμετοχή και έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, όποιος έρχεται για να επενδύσει χρήματα που θα έχουν αναπτυξιακή προοπτική στην πραγματική οικονομία, θα είναι καλοδεχούμενος. Δεν είναι, κύριε Θεοδωράκη, ένα ή δύο πρόσωπα. Αναφερθήκατε στο θέμα των αεροδρομίων. Είπατε μία θέση ενδιαφέρουσα, να μην ανήκει σε έναν. Προσέξτε εδώ τι έχουμε. Αυτό που έχουμε εδώ είναι μία μεταβίβαση τίτλων ιδιοκτησίας από το ελληνικό Δημόσιο στο Δημόσιο άλλων χωρών. Ως εκ τούτου, εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα χρήζουν επανεξέτασης και επαναδιαπραγμάτευσης με κριτήρια».
 
-Στις 3 Απριλίου 2015, στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Φίλης: «Δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει και οι οποίες ξεπουλάνε υποδομές. Οι υποδομές είτε είναι αεροδρόμια είτε λιμάνια πρέπει να έχουν έντονη την παρουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση».
 
-Στις 4 Απριλίου 2015, ο κ. Λαφαζάνης, στην «Αγορά»: «Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και ακινήτων «φιλέτων», δεν πρόκειται να γίνουν και σας διαβεβαιώ γι’ αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα υπό εκποίηση και υπό παράδοση.
 
-Στις 6 Απριλίου 2015, στον «Ενικό» και στο Ν. Χατζηνικολάου (Σταρ), ο κ. Καμμένος: «Το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να πωληθεί για πέντε χρόνια». «Είτε θα συμφωνήσουν με τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο λαός ή θα πάμε σε ρήξη».
 
-Στις 7 Απριλίου 2015, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης: «Θα θέσουμε κόκκινες γραμμές δεν θα τα χαρίσουμε όλα»!
 
-Στις 9 Απριλίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης: «Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45% ως 55% του ελληνικού Δημοσίου. Τα αεροδρόμια και το Ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν επαχθείς».
 
-Στις 15 Μαΐου 2015, ο κ. Βαρουφάκης στην ERTOpen: «Εγώ δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να έχουν πωληθεί όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια σε μία εταιρία και χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Στη Γερμανία δεν θα συνέβαινε».
 
-Στις 28 Μαΐου, ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή: «Θα δείτε ότι με το που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση οι όροι θα αλλάξουν. Η σύμβαση θα γίνει θετικότερη τόσο από την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος, όσο και από την πλευρά του ιδιώτη».
 
-Στις 30 Μαΐου 2015, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο των Χανίων, ο κ. Σταθάκης: «Η κυβέρνηση κληρονόμησε δυο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις, των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά. Έχει ανοίξει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων, αφορά φυσικά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους εταίρους, διότι είναι καθοριστικό σημείο που αφορά τα δημόσια οικονομικά του 2015, άρα αποτελεί και αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα έχει ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου στους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό κάνει η κυβέρνηση, το κάνει συστηματικά και μεθοδικά και όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στα δύο επίπεδα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα».
 
-Στις 27 Ιουλίου 2015, πριν από λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (επίσης ανάμεσά τους βουλευτές που υπερψήφισαν ή καταψήφισαν τη Συμφωνία), κατέθεταν ερώτηση διακηρύσσοντας και πάλι την αντίθεσή τους όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
 
-Στις 12 Αυγούστου 2015, δηλαδή τώρα, ο κ. Δραγασάκης, που και αυτός υπέγραψε την παραχώρηση, προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ιδιωτικοποιούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε περιουσιακά στοιχεία εκεί, θα υπάρχει μια Επιτροπή που θα ορίζει αν έχει λογική το κάθε στοιχείο να πουληθεί, ή να αξιοποιηθεί. Θα μπορεί κανείς να κάνει σχεδιασμό σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Και ειδικά για τα αεροδρόμια, ο κ. Δραγασάκης είπε πως «ο κ. Σταθάκης, είχε βρει διαφορετικό μοντέλο που θα εξασφάλιζε στα αεροδρόμια μια συμμετοχή του Δημοσίου επιπέδου 20%»! Φυσικά, η σύμβαση παρέμεινε η ίδια, αλλά ο κ. Δραγασάκης έλεγε ψέματα ότι κάτι είχε βρει ο κ. Σταθάκης ακόμη και λίγες μέρες πριν βάλει την υπογραφή του.
 
-Τα ίδια έλεγαν και στο Non Paper της 7ης Αυγούστου 2015: «Η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση. Κάποια ακίνητα, πράγματι, μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο. Για παράδειγμα μπορεί να συμφωνηθεί ότι για κάθε κοντέινερ που μεταφέρεται με τραίνο θα καταβάλλεται στο Ταμείο ένα μικρό ποσό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα αεροδρόμια. Το Ταμείο θα πρέπει να «εφευρίσκει» τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα, όχι κατ’ ανάγκη από την πώληση ακινήτων του δημοσίου».
 
Και ύστερα ήλθε η παραχώρηση…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

φγδφγ

Δεν καταλαβαίνω το τσίρκο που γίνεται εδώ στην Ελλάδα με το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου! Μόνο ς' αυτήν την χώρα γίνεται αυτό. Σε άλλες χώρες μπορείς να αγοράσεις και να νοικιάσεις ότι θέλεις. Σπίτια θέλεις, διαμερίσματα, χωράφια, δάση, ότι θέλεις! Μάλλον πρόκειται για πλύση εγκεφάλου. Π.χ. χιλιάδες ακτές καταρρέουν και βρομάν στην χώρα μας. Τι κολοπλούτος είναι αυτός; Κάποιοι έχουν φαίνεται συμφέρον να μην καλλιεργούνται. Μόνο με την καλλιέργεια ατελείωτων Ελληνικών ακτών ο μισός πληθυσμός των Βαλκανίων θα μπορούσε να βρει θέσεις εργασίας και τα ταμεία θα γεμίζανε. Και τι γίνεται; Οι πουρναριές και οι βρομιές ζουν και βασιλεύουν. Κάποτε ρώτησα έναν ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα για μία μικρή κοντινή ακτή, η οποία ήταν γεμάτη με πέτρες, βράχους, αγκάθια, πουρναριές, βρομιές και κάνα δυο παλιά ξεσκισμένα ξύλινα μπαράκια, γιατί δεν καλλιεργείται. Μία ακτή, κάτσε καλά! Αν την δούλευαν τα γύρω ξενοδοχεία, θα κυλούσε το φράγκο και θα δημιουργούνταν ένα κάρο δουλειές. Και τι μου λέει! Ότι ο δήμος δεν τους επιτρέπει να μαζέψουν τις πέτρες και τα βράχια ή να πειράξουν την ακτή! Τι ανωμαλία είναι αυτή; Κάτι τέτοια γίνονται σ όλη την χώρα. Πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι και για ποιους λόγους γίνεται αυτό. Ο κόσμος θέλει να αναπτύξουν κάτι και το σύστημα τους βάζει εμπόδια. Μεγάλη ανωμαλία! Και το τσίρκο που γίνεται συνέχεια με τα αεροδρόμια! Άλλη ανωμαλία και αυτή! Τι πλούτος είναι αυτός, όταν δεν μπορείς ούτε στην τουαλέτα να πας γιατί είναι συνέχεια χαλασμένες. Αποδείχτηκε ότι εμείς, για διάφορους λόγους, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον "πλούτο" μας. Φέρτε τους ξένους να τα καλλιεργήσουν για να δημιουργηθούν τουλάχιστον θέσεις εργασίας. Μόνο αυτό, είναι μεγάλο κέρδος για την χώρα. Καλοί πολιτικοί είναι αυτοί που δημιουργούν στον ιδιωτικό τομέα και στην αγορά τις συνθήκες για να μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αποδείχτηκε τόσα χρόνια ότι τα παλιά κόμματα δεν μπορούν.

ΤΟΤΟΣ

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!

....ολε!

ο Λ.Αυγενακης ειναι ενας νεος πολιτικος που κανει τη διαφορα ,τολμα να μηλα ,να καταγγελει ,να ξεσκεπαζει και δεν φοβαται!Μραβο!

Η Φραπόρτ δεν είναι

το "Γερμανικό δημόσιο", αλλά μία εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στα αεροδρόμια. Το 2009 ο Ρέππας κοστολογούσε το καινούργιο αεροδρόμιο στην Τρίπολη στα 30 εκατομμύρια ευρώ (εφημερίδα Ελευθερία, εξώφυλλο). Η Φραπόρτ πάει και δίνει 90 εκατομμύρια για αεροδρόμια το οποία θα πρέπει να ανακατασκευάσει για 40 χρόνια;;; Πάνε καλά οι Γερμανοί;;;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ.ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΤΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης