Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

Θα σταλεί το πρωί της Τρίτης στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη - Συμπεριλαμβάνονται τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, τους πλειστηριασμούς, τα «κόκκινα δάνεια», τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Στο φως έρχεται, με «non paper» που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας, η λίστα μεταρρυθμίσεων που εισηγείται η Αθήνα προς τους εταίρους.

Τα μέτρα, μάλιστα, που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση, διέρρευσαν αρχικά με τρόπο «αποσπασματικό και λανθασμένο», όπως αναφέρει η κυβέρνηση με δεύτερο «non paper», που επισημαίνει ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:
a. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
b. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
c. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
d. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
e. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές  συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

5.  Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία - Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά  σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Στην αρχική διαρροή αναφέρονταν οι εξής μεταρρυθμίσεις:

1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:
a. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
b. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
c. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
d. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
e. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί το πρωί της Τρίτης στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, την Τρίτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 12:00.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που εξειδικεύει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, αυτές αφορούν σε 12 τομείς, δίχως να υπάρχει και παράλληλη κοστολόγηση.

Για τις 100 δόσεις, αναφέρεται γενικώς και αορίστως ότι θα δοθούν κίνητρα σε όσους θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», δε, συνδέεται με την προστασία των κεφαλαίων των τραπεζών και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τα εργασιακά, το γενικό πλαίσιο προβλέπει διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και μεταρρυθμίσεις με βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ.

Στο ασφαλιστικό, προτάσσεται η διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος, χωρίς χρονοδιαγράμματα, αλλά και χωρίς αναφορά σε ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι θα σεβαστεί τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού, δε, συνδέεται με τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ.

Για τις μεταρρυθμίσεος στο Δημόσιο, τέλος, δεν υπάρχει αναφορά σε επαναπροσλήψεις.


ΣΧΟΛΙΑ (235)

Δημήτρης

Κύριε Καμενε άρχισε να μτέρας τα κουκιά σου σε λίγο θα τον φτάσεις τον κύριο Κουβέλη.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τροπή σας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ έστειλαν μμεγαλύτερη Λίστα υποταγής Στα αφεντικά . το μμεγαλύτερο ποσό της Αμοιβής στο τέλος θα το εισπράξει η ΑΝΕΛ ΠΡΑΒΩ ΤΗΣ.

751

Γιατί έγιναν εκλογές;

Αγύριγο κεφάλι

Μεγάλε πεφωτισμένε ΗΓΕΤΗ Αλέξη Τσίπρα. Διέγραψε ΤΩΡΑ και με συνοπτικές διαδικασίες τον ΠΡΟΔΟΤΗ και ΦΑΣΙΣΤΑ Βαρουφάκη που δίνει το δικαίωμα στους δεξιούς να μας ειρωνεύοντε οτι δεν θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσαλλονίκης. Οτι υποσχεθήκαμε θα ΓΙΝΕΙ και ας ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ οσο θέλουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ Γλέζος-Λαπαβίτσας κλπ.

πανηγύρι

Eίσαι τρελό τρολ, σε λυπάμαι λίγο, φτωχός και χαζούλης.

kke

Επιμενω......που ειναι το αγυριγο κεφαλι....????Που εχει κρυφτει αυτο το συριζολαμογιο....???? Σε ποιο κομα θα τρεξει τωρα να βρει καταφυγιο........ο τεμπελης με το φραπε και το iphone???

kki

Επιμενω......που ειναι το αγυριγο κεφαλι....????Που εχει κρυφτει αυτο το συριζολαμογιο....???? Σε ποιο κομα θα τρεξει τωρα να βρει καταφυγιο........ο τεμπελης με το φραπε και το iphone???

@12%&56

Ολοκληρώνοντας προηγούμενο σχόλιο θα ήθελα να προσθέσω οτι είναι προτιμότερο να περιμένουμε 4 μηνες με ενα χρόνο κανοντας στο διάστημα αυτό επιφυλακτικά σχόλια. Η ιστορία θα δείξει στο τέλος τα πραγματα ως έχουν γιατί και εμείς τώρα δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειές. Για μένα τουλαχιστον ενα είναι σίγουρο: ειτε είσαι δεξιός ειτε αριστερός ειτε οτιδήποτε άλλο αν μείνεις στην παλιά αντίληψη των προηγούμενων 30 χρονων είσαι τουλαχιστον παλαιολιθικος. Είναι μια νέα περίοδος που ο λαος συνειδητοποιεί σε αντίθεση με πριν οτι έχει ευθύνες, απόδειξη τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια όπως παλιά. Ο σκοπός των σχολίων αυτών είναι ένας: είναι μια περίοδος που όλοι ανεξαιρέτως φέρουμε ευθύνη πλεονκκαθώς βλέπουμε οτι και με την ψήφο και με τα κινήματα έχουμε δυναμη, ασκουμε επιρροή. Ας αναλαβουμε λοιπόν πρώτα εμείς τος ευθύνες μας και ας αφήσουμε χαιρεκακα σχόλια καλυτερα στην άκρη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το οτι εγώ παρακινηθκα απο τα σχόλια και όχι από το άρθρο για να γράψω.

@1&%65;#

Ο μόνος λόγος που αποφάσισα να σχολιασω είναι γιατί πρωτα είδα τα σχόλια των αλλων. Και έχω να ομολογήσω το εξής: δεν έχω ξανακλαψειαπο το γγέλιο τόσο στη ζωή μου. Από τη μια βλέπω ολους τους δεξιούς και τους νεοδημοκρατες να βγάζουν όλη την κακία που κρύβουν μέσα τους ξεχνώντας οτι οι δίκες τους κυβερνήσεις όχι μονο της περασμένης διετιας αλλά και από το 2004 ακόμα μαζίββέβαια με αυτές του ΠΑΣΟΚ μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Ξεχνανε το τι έφερε το μνημόνιο της ΝΔ σε αύτη τη χώρα και ηθελημένα αγνοούν οτι αν ο Σαμαράς ηταν κυβέρνηση σήμερα θα μιλούσαμε για μακράν χειρότερα μέτρα. Από την αλλη βλέπω αυτους που υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση να απαντούν επίσης σπασμωδικά νευρικά και χαιρεκακα διότι αναγνωρίζουν ότι ο κ Σαμαράς έφαγε τα μούτρα του που πόνταρε στην αποτυχία της κυβέρνησης και κατεπεκατσιν της χώρας αφού τελικά συμφωνία επετεύχθη και μάλιστα φαινομενικά τουλάχιστον με καλύτερουςοόρους από τους στόχους που έθετε η ΝΔ. Και εκείνοι όμως εθελοτυφλουν καθώς ηθελημένα δεν αναγνωρίζουν οτι αυτή η συμφωνία μπορεί να κρατήσει εν τέλει τη χωρά μας παγιδευμένη σε αυτό το φαύλο κύκλο που θα εξηγήσω αργότερα και οτι μπορεί Οντως να αποδειχθεί νεο μνημόνιο. Αν θέλουμε να κάνουμε σχόλια καλυτερα να μην το παίζουμε έξυπνοι, να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές απόψεις και επιρροές και να δουμε πως έχουν τα πραγματα απο κάποια απόσταση. Αρχικά ο ΣΥΡΖΑ προς το παρόν αποδείκνυεται πιο ικανή κυ ερνηση από οτι φανταζόταν ο καθένας εκτός ίσως απο τα ίδια τα μέλη του. Και έχει καταφέρει κάτι πρωτόγνωρο για τη ζώη πολλών Ελλήνων : έχει το λαό στο πλευρό του όχι σε απόσταση απο αυτόν.ΕΕπιπλέον έχω την αίσθηση ότι με την υπεράσπιση και αναδειξη της αξιοπρέπειας του λαού που αντιπροσωπεύει και προστατεύοντας τουλάχιστον στις δηλώσεις το δικαίωμα της ψήφου και της ετυμηγορίας του ακόμα και να βγάλει την Ελλάδα απο τηνεΕυρώπη ο λαός πάλι αυτον θα προτιμήσει. Επιπλέον η ΝΔκαι το ΠΑΣΟΚ αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν και να αντιληφθούν οτι αν συνεχίσουν έτσι η ιστορία θα τους αφήσει πίσω με μεγάλη της χαρά στερώντας στσι από τη χώρα μια πάντα πολύ χρήσιμη λειτουργικά σωστη αντιπολίτευση. Οσον αφορα τη λίστα μεταρρυθμίσεων εμένα τουλαχιστον μου φάνηκε ενα αποτέλεσμα σμοιβεων συμβιβασμψν που βγάζει ως μεγάλο Νικήτη της διαπραγμάτευσης την Ελλάδα με μια κυβέρνηση που φαίνεται τελικά να έχει σχέδιο. Επειδή όμως το συμπέρασμα αυτό βγήκε απο αυτό το άρθρο κσι ελλειπή παροχή γνώσης κρατώ τις επιφυλάξεις μου για αυτό το συμπέρασμα. Καλυτερα για ολους να κρίνει η ιστορία.

ολ

να μας πει η βαλαβανη αν μεσα στις 100 δοσεις ειναι και ο ενφια των βουλευτων του συριζα που δεν πληρωναν τοσα χρονια για ηθικους και πολιτικους λογους

ο λαος στηριζει ΣΥΡΙΖΑ!!

Γιανη,προχωραμε μαζι,στηριζουμε ολοι την αριστερη οριιδευτικη κυβερνηση συριζα,ελπιδα για τον τοπο,ελπιδα για τον πολιτη,πλεον η χωρα εχει ισχυρη κυβερνηση,οχι κουινσλιγκ,αλλα κυβενηση που σεβεται και βοηθα τον φτωχοποιημενο πολιτη,κυβερνηση που κανει το καλυτερο για τη χωρα,ειμαι σιγουρος οτι η γερμανικη κυβερνηση δεν θα καταφερει να παραμεινει πολυ στον εγκλωβισμο της και την απομωνωση της, η μερκελ παγιδευτηκε απο την ελληνικη κυβερνηση,ο γιανης ανεδειξε την γερμανικη αλαζονεια,και τωρα οι μεταρρυθμισεις θα εχουν την υπογραφη και την εγκριση του ςλληνικου λαου,χωρις να γινονται νεες απολυσεις,ουτε νεες μειωσεις μισθων,εφαπαξ και συνταξεων,αντιθετα οι αδικα απολυμενοι θα επαναπροσληφθουν και θα παρουν πισω τις ζωες και την αξιοπρεπεια τους,οχι μονο τις δουλειες τους!!!

@

Ε; Θέλεις και τα λες, ή σου ξεφεύγουν; Χαχαχα.... για τρολ καλός είσαι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rallia0

Ανακοινώθηκαν δέκα ακόμη ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών  μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα της Πολιτικής Γραμματείας - ΝΔ για Πέτρο Κόκκαλη: Από τα δημόσια έργα τώρα και  στην Ευρωβουλή

30
_DPT1566

Θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για νέες υποδομές ύψους 10-12 δισ ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία

12