FT: Τι θα περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη προς τους Θεσμούς

FT: Τι θα περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη προς τους Θεσμούς

Θα έχει μεταρρυθμίσεις δομικής φύσεως δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος

FT: Τι θα περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη προς τους Θεσμούς
Ένα περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες και οι οποίες ανταποκρίνονται στους όρους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τους Financial Times, η λίστα που θα στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους Θεσμούς.

Οι μεταρρυθμίσεις θα είναι «κυρίως δομικής φύσεως» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στους FT.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα πρόκειται για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και τσιγάρα μέτρα από τα οποία θα μπορούσαν να υπάρξουν έσοδα της τάξης των 2-2,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Αλλά παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο, γράφουν οι FT, αν στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για τη συμφωνία της Παρασκευής οι FT γράφουν επικαλούμενες αξιωματούχο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ότι η ταχέως επιδεινούμενη δημοσιονομική θέση έβαλε έξτρα πίεση στην Αθήνα για να προχωρήσει σε συμφωνία. «Οι πλάτες τους ήταν κολλημένες στον τοίχο» είπε η ίδια πηγή.
Κλείσιμο

Οι Financial Times γράφουν, τέλος, ότι αν οι ελληνικές προτάσεις δεν κριθούν επαρκείς τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης