Αλ. Μητρόπουλος: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε αισθανθήκαμε την ανάγκη για σχέδιο Β»

Αλ. Μητρόπουλος: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε αισθανθήκαμε την ανάγκη για σχέδιο Β»

«Δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες με τους δανειστές», δηλώνει ο βουλευτής την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει για το αντίθετο

Αλ. Μητρόπουλος: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε αισθανθήκαμε την ανάγκη για σχέδιο Β»
“Δεν υπάρχει plan Β, ούτε και αισθανθήκαμε την ανάγκη να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο Β”.

Με τη δήλωση αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε στην ερώτηση περί εναλλακτικών σχεδίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έρχεται με τη σειρά του – μετά το διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά – σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κλείσιμο
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι ο Τσίπρας «θα διαπραγματευτεί με πυγμή και σοβαρότητα με τους εταίρους μας και θα έχει σοβαρό αποτέλεσμα», διευκρινίζοντας όμως παράλληλα πως εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αμέσως μνημονιακούς νομούς για τα εργασιακά και άλλα θέματα, όπως έχει δεσμευτεί.

Στις δηλώσεις του και αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της αλλά και ο κόσμος από την πλευρά του θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι “δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες με τους δανειστές μας μέχρι να επιτευχθεί το νέο πακέτο”, ενώ υπογράμμισε ότι οι δόσεις αναφέρονται στην αποπληρωμή του χρέους και στο εσωτερικό μέτωπο δεν υπάρχει πρόβλημα, “δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κόσμου από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως μόλις προ ολίγων ωρών, την Παρασκευή, για το θέμα είχαν εκφράσει δημοσίως αντικρουόμενες απόψεις κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa δήλωνε πως: «Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις», την ίδια ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διατείνετο πως είναι «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» η «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς και ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, τόνιζε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή»... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης