Οι φορολογικοί συντελεστές μπερδεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας ερμηνεύει Σταθάκη

Οι φορολογικοί συντελεστές μπερδεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας ερμηνεύει Σταθάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αποσαφηνίσει μια και καλή τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα

Οι φορολογικοί συντελεστές μπερδεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας ερμηνεύει Σταθάκη
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα προκαλούσε υπό κανονικές συνθήκες, αναμένεται η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις «μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τις θέσεις του κόμματος σε δημόσια διαβούλευση, αλλά καλείται να κάνει κάτι ιδιαιτέρως δύσκολο: Να αποσαφηνίσει μια και καλή τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα, που θα εφαρμόσει μία ενδεχόμενη κυβέρνησή του, τι θα κάνει δηλαδή με τη φορολόγηση των εταιριών, αλλά και των φυσικών προσώπων.

Κλείσιμο
Γύρω από το θέμα αυτό έχει προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες αρκετή σύγχυση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή κυρίως τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο βουλευτής του κόμματος και οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης. Ακόμη και χθες ο κ. Σταθάκης με αμφιλεγόμενες δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αφήσει τους φορολογικούς συντελεστές ως έχουν και να κατευθύνει την προσπάθειά της μόνο στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Λίγο καιρό νωρίτερα ο κ. Σταθάκης είχε περίπου συμφωνήσει ανοιχτά - διατυπώνοντας τη γνώμη του με «επιστημονικό» μανδύα» - με την άποψη του κ. Στουρνάρα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.

Ο θόρυβος από τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Σταθάκη ανάγκασε την Κουμουνδούρου να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία αποδίδει το πρόβλημα σε παρερμηνεία των δηλώσεων. Τόνιζε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετακίνητος από τη θέση του για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, με κατάργηση των χαρατσιών, μείωση ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και την εστίαση, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, δημιουργία περιουσιολογίου και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια».

Σε κάθε περίπτωση η αποσαφήνιση από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι και αναμενόμενη και αναγκαία.

Η εκδήλωση θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο (Stanley) στις 6 το απόγευμα.

Εκτός του κ. Τσίπρα θα μιλήσουν ακόμη ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης και ο κ. Σταθάκης, ως συντονιστής της ΕΕΚΕ Ανάπτυξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης