Άμεση εκταμίευση των κονδυλίων για την ανεργία ζήτησε ο Σαμαράς από την Ευρώπη

Άμεση εκταμίευση των κονδυλίων για την ανεργία ζήτησε ο Σαμαράς από την Ευρώπη

Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, τα φαινόμενα λαϊκισμού και εξτρεμισμού θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Βερολίνο

Samaras visits Berlin today
Στην άμεση ανάγκη εκταμίευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί το «τέρας» της ανεργίας, αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο για την τόνωση της απασχόλησης των νέων, μετά από πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα στην  πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι το ποσό, αλλά ο χρόνος διάθεσής του και επεσήμανε ότι όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη καθυστερούν να γίνουν, γεγονός που αποτελεί, τελικά, το πρόβλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο πρωθυπουργός, εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος.

Επίκεντρο της ελληνικής προσπάθειας αποτελούν, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις (start up).

Στην τοποθέτησή του ο Έλληνα πρωθυπουργός ανέδειξε ακόμη τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού. «Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα», προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς και δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης