Κι όμως, ο Τσίπρας πήρε φανέλα του Μέσι!

Κι όμως, ο Τσίπρας πήρε φανέλα του Μέσι!

Σαν να ήθελε να επιβεβαιώσει όσους τον κατηγορούν ότι έκανε ένα ταξίδι «τουριστικού» χαρακτήρα στη Λατινική Αμερική...

Κι όμως, ο Τσίπρας πήρε φανέλα του Μέσι!
Η φωτογραφία που απέστειλε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το αποδεικνύει: Στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Αργεντινής Αρμάντο Μπουντού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έλαβε ως δώρο μια φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ίσως τη φανέλα με το 10 που φορά ο Λιονέλ Μέσι!
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον κ. Τσίπρα να παραλαμβάνει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής από τον κ. Μπουντού μοιάζει να θέλει να επιβεβαιώσει όσους επικρίνουν τον κ. Τσίπρα ότι έκανε ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στη Λατινική Αμερική «τουριστικού χαρακτήρα».



Στη συνάντησή του πάντως με το νυν αντιπρόεδρο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής Αρμάντο Μπουντού, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα υπήρξε «το πειραματόζωο της παγκόσμιας κρίσης». Κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «η συνταγή είναι γνώριμη σε εσάς, λιτότητα και ξεπούλημα. Έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση σε μια χώρα που διέθετε ένα σχετικά καλό επίπεδο υποδομών και βιοτικού επιπέδου. Έχει καταστραφεί η χώρα, ενώ το πρόγραμμα δεν πετυχαίνει κανένα στόχο στο επίπεδο της διαχείρισης του χρέους και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Εξυπηρετεί τη γερμανική στρατηγική μείωσης της ψαλίδας στην ανταγωνιστικότητα, διατηρώντας παράλληλα τα πλεονάσματά της σε σχέση με τον Νότο. Μια πολιτική καταστροφική για το Νότο και τους εργαζόμενους του Βορρά, ενώ παράλληλα απειλεί το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας».
Κλείσιμο
 
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι «σε περίπτωση δικής μας διακυβέρνησης θα θέλαμε προνομιακή σχέση με την Αργεντινή και άλλες χώρες της περιοχής προς όφελος των λαών, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θέλουμε να δούμε πως υπερβαίνετε τη νεοφιλελεύθερη επέλαση που έλαβε χώρα στη χώρα σας».

«Υποφέραμε πολύ, προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τους θεσμούς και το κράτος αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουντού απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου της Αργεντινής, «η κρίση είναι βαθιά. Κρίση πολιτικού συστήματος, Έχει να κάνει με την ισχύ των αγορών που θέλουν να περιορίσουν τη δημοκρατία και την επιστημονική γνώση. Πρόκειται για ένα σχέδιο επιβολής και καταδυνάστευσης των λαών και όχι για κάποιο οικονομικό σχέδιο. Πρόκειται για ένα άδικο και οικονομικά απαράδεκτο σχέδιο που βασίζεται στην αναδιανομή υπέρ των πλούσιων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης