Στροφή ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει τελικά την «καλοδεχούμενη» πρόταση Χατζηδάκη για να εξεταστούν τα δημοσιονομικά περιθώρια

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει τελικά την «καλοδεχούμενη» πρόταση Χατζηδάκη για να εξεταστούν τα δημοσιονομικά περιθώρια

Στροφή 180 μοιρών από την αξιωματική αντιπολίτευση: «Καλοδεχούμενη» είχε χαρακτηρίσει ο Νίκος Παππάς την σχετική πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη, «φθηνό τέχνασμα» την χαρακτήρισε η Θεοδώρα Τζάκρη

tzakri01
Την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή όπου θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε η αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο δια της Θεοδώρας Τζάκρη από του βήματος της Βουλής, όσο και με ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι το κόμμα της δεν αποδέχεται την πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως κανονικό νομοσχέδιο. Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το δημοσιονομικό κόστος των φορολογικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν ετησίως τα 6 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο τομεάρχης οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση Χατζηδάκη. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητούσε την διεξαγωγή δημόσιας συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την παρουσία του κ. Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συζητηθούν και να αναλυθούν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την φορολογία.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την Οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης».

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Σερί πλειστηριασμών μετά τη μεζονέτα και για γραφεία στην Αθήνα

Τhe Ilisian: Το νέο όνομα του Hilton της Αθήνας

Ποιοι και πότε θα πάρουν το «κοινωνικό μέρισμα» από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης