Πέντε εκδηλώσεις και περιοδείες Κασσελάκη: Ετοιμάζει «Ναυτική Εβδομάδα» και ταξίδι στις ΗΠΑ

Πέντε εκδηλώσεις και περιοδείες Κασσελάκη: Ετοιμάζει «Ναυτική Εβδομάδα» και ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο Φώτης Κουβέλης πρόεδρος στην εφορευτική για τις προκριματικές- Σε Νέα Υόρκη και πιθανά Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον Απρίλιο

kasselakis
Πυκνό σε εκδηλώσεις, ομιλίες και επαφές είναι το πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, περιλαμβάνοντας περιοδείες εντός και εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, πέντε εκδηλώσεις αναμένεται να διοργανώσει η Κουμουνδούρου μέσα στον Απρίλιο, εντείνοντας τους προεκλογικούς της ρυθμούς. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, όποτε επισήμως θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποκαλύπτει, κατά πληροφορίες, και τα πέντε πρόσωπα που θα επιλέξει προσωπικά για την ευρωλίστα.

Νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Απριλίου θα λάβει χώρα ειδική εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για το Κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη.

Θα ακολουθήσει μια εκδήλωση στις 24-25 Απριλίου ειδικά για την υγεία, με πιθανότερη τοποθεσία διοργάνωσης, το νησί της Κω. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται με την απώλεια μιας γυναίκας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Στον προγραμματισμό της Κουμουνδούρου, θα ακολουθήσουν δυο θεματικές εκδηλώσεις, η μία για τη στεγαστική κρίση και μία εκδήλωση για τους συνταξιούχους.

Ως προς την τρέχουσα περιοδεία του στην Κρήτη, ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί και τους τέσσερις νόμους, θα περιοδεύσει στις πόλεις και θα πραγματοποιήσει ομιλίες διαδραστικού χαρακτήρα, όπως στο Κερατσινι, απαντώντας ανοιχτά, στις ερωτήσεις του κοινού, με αφετηρία σήμερα το βράδυ, στα Χανιά.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελακης θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας στις 13-16 Απριλίου. Η παρέλαση θα λάβει χώρα στις 14 Απριλίου στην Νέα Υόρκη, ενώ ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με ομογενειακές οργανώσεις και ομογενείς, προκειμένου να δώσει έμφαση στην ψήφο των αποδήμων. Είναι πιθανόν να μεταβεί και στην Ουάσιγκτον για μία ημέρα, ενώ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές, καθώς θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.

Δεν αποκλείεται, ακόμη, στις 19-20 Απριλίου να πραγματοποιηθεί ένα επίσημο ταξίδι, στην Κύπρο.

«Ναυτική Εβδομάδα» στο Αιγαίο

Κλείσιμο
Επιπλέον, το μοντέλο της περιοδείας που πραγματοποίησε ο κ. Κασσελάκης για τις ανάγκες των εθνικών εκλογών του 2023, περιοδεύοντας με σκάφος στα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλαδες αναμένεται να επαναλάβει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, η «Ναυτική εβδομάδα», όπως περιγράφεται από την Κουμουνδούρου, θα λάβει χώρα περίπου στις 20- 28 Απριλίου, ξεκινώντας για συμβολικούς λόγους από το Καστελλόριζο και ανεβαίνοντας προς Κυκλάδες στη συνέχεια. Η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί με σκάφος, ενώ τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνοδεύει ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τέλος, πριν την αναχώρηση του για την Αμερική, ο κ. Κασσελάκης θα συμμετάσχει στο «Φόρουμ των Δελφών».

“Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, θα είμαστε δεύτερο κόμμα”

Σχολιάζοντας, πριν από όλα, την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, «θεωρούμε ότι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα αποκαλύπτει παντελώς την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ για τον νόμο, την τάξη και την ασφάλεια» ανέφεραν κομματικές πηγές, συμπληρώνοντας πως μιλάμε για μια διαλυμένη και σάπια αστυνομία, ένα σάπιο κράτος, το οποίο έχει παραλύσει. Το βλέπουμε στους σιδηροδρόμους, στην αστυνομία, στα νοσοκομεία, πρόσθεταν. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τον υπουργό του, ο οποίος είχε επιλέγει ως ο καταλληλότερος για τη θέση, ή και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοιδης όφειλε τουλάχιστον να υποβάλει την παραίτηση του.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, «εμείς επιμένουμε και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει επισήμως να πει αν θέλει να δώσει αμνήστευση στον κ. Καραμανλή ή θέλει να συμβάλει στην Προανακριτική Επιτροπή», επισήμαναν πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμη, το αίτημα για εκλογές παραμένει, όπως παρατηρούσαν, λέγοντας ότι αυτό είναι πάντα στο τραπέζι. Ως προς τις δημοσκοπήσεις, ούτε τα μυαλά μας περνούν αέρα, ούτε μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις, σημείωναν, διαπιστώνοντας σταδιακή τάση ανόδου, μετά το Συνέδριο του κόμματος. Όμως, πρέπει να επιδείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και να κάνουμε καλή αντιπολίτευση, εξήγησαν. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, θα είμαστε δεύτερο κόμμα, κατέληγαν.

Τέλος, «το παρακολουθούμε» σχολίασαν οι ίδιες πηγές, για τη δίωξη κατά των «Σπαρτιατών».

Αναφορικά με τις Προκριματικές εκλογές, αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου με Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τον Φώτη Κουβελη, ενώ η σταυροδοσία θα διαμορφωθεί με ποσοστό που θα αντιστοιχεί στο 30% των εκλογίμων θέσεων, δηλαδή στην στην Αττική θα εκλεγούν 12 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, θα μπορούν να μπουν μέχρι και 4 σταυροί.

Πάντως, κομματικές πηγές παρατηρούσαν με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ πως το ερώτημα για το εάν συμφωνούν οι πολίτες με το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές αθροίζει, ούτε χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, ποσοστό 35%, λέγοντας πως όταν αντίστοιχα είχε θέσει το ίδιο αίτημα ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα της πρώτης θητείας του Κυριακου Μητσοτάκη, το ποσοστό αυτό ήταν σαφώς χαμηλότερο και μη προσωποποιημένο στον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγιοι Ανάργυροι: «Της είπα ότι δεν γίνεται να μπει σε περιπολικό, μόνο να κληθεί το 100» - Η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας

Νίκος Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής

Αρχαία Μεσσήνη: Πώς αλλάζει και αναβαθμίζεται η ελληνική… Πομπηία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης