Κυριάκος Πιερρακάκης: Στην Αυστρία ο υπουργός Παιδείας

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στην Αυστρία ο υπουργός Παιδείας

Συναντήθηκε με Αυστριακούς αξιωματούχους - Συτήζησαν και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και για την επαγγελματική εκπαίδευση

pierrakakis
Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης με ανάρτησή του στα social media κάνει εκτενή αναφορά στις συναντήσεις που είχε με Αυστριακούς αξιωματούχους για θέματα του υπουργείου του, μεταξύ των οποίων και ο νέος νόμος για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, αλλά και η επαγγελματική εκπαίδευση.

face
austra9
austria
austria-
austria0
austria1
austria2
austria3
austria4
austria6
austria9


Αναλυτικά, ο υπουργός Παιδείας αναφέρει:

«Στην Αυστρία είχαμε ιδιαίτερα παραγωγικές συναντήσεις σχετικά με ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ανταλλάξαμε καλές πρακτικές με στελέχη της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και αξιωματούχους του κρατιδίου της Στυρίας, με επίκεντρο την ανώτατη και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Με τους ομολόγους μου σε ομοσπονδιακή και τοπική κλίμακα Martin Polaschek και Werner Amon συζητήσαμε αναλυτικά για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ελλάδα και Αυστρία θα αναπτύξουν πιο στενή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε μια δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Γκρατς, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μαθητείας για τη χρήση τεχνολογιών στη διαδικασία παραγωγής. Η Αυστρία αποτελεί ένα από τα παραδείγματα που μελετούμε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση ειδικά ως προς τη σύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας και τις ανάγκες της.

Σε σύσκεψη στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας παρουσιάσαμε επίσης σε Πρυτάνεις και σε στελέχη του Υπουργείου τον πρόσφατο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, που ενθαρρύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με εγνωσμένου κύρους ιδρύματα του εξωτερικού και παράλληλα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Τέλος, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιο συζητήσαμε για τη λειτουργία της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας στην Αυστρία, ιδίως των εκπαιδευτικών μας που υπηρετούν εκεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο από τα τελευταία λεπτά πριν το έγκλημα - Το καρτέρι του δολοφόνου έξω από το σπίτι της Κυριακής

Θεσσαλονίκη: Στο φως η δράση κυκλώματος που «ξάφρισε» €315.000 από τραπεζικούς λογαριασμούς

Βέροια: «Λιποθύμησα, ο Θεός να δίνει δύναμη στις οικογένειές τους» λέει ο οδηγός που παρέσυρε τις δύο γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης