Έντονη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για τον Μπουρχάν Μπαράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του

Έντονη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για τον Μπουρχάν Μπαράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του

Την υπόθεση του βουλευτή Ξάνθης χειρίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης

mpourxan3423
Οι κινήσεις του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν, εξόργισαν την Χαριλάου Τρικούπη με όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στην παράταξη να είναι ανοιχτά. Μάλιστα η δυσαρέσκεια εκφράστηκε και στον ίδιο, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον κάλεσε και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος, ενώ του ζήτησε να ανακαλέσει, όπως και έγινε. Όμως, τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε μετά την αναδίπλωση του βουλευτή.  Όπως εξηγούν στελέχη του κόμματος την υπόθεση χειρίζεται ο προεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλακης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουρχάν Μπαράν φέρνει σε δύσκολη θέση την παράταξη, καθώς και στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου, με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.

Τι δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο βουλευτης Ξάνθης:

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ωςβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίςκαμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής φέρνει σε δύσκολη θέση την παράταξη, καθώς και στο παρελθόν είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία. Ο ίδιος τότε, είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τη τουρκική σημαία και όταν την είδε αποχώρησε από την εκδήλωση διαμαρτυρόμενος.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα πρόκληση από τον Ακάρ: «Πέταξε» με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο

Ιερά Σύνοδος για δηλώσεις Χρυσόστομου: Απαράδεκτες, αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας

Κύπρος: Άλλαξε χέρια παρουσία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη το κυβερνητικό αεροσκάφος που δωρίζει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης