Novartis: Την Τρίτη η συζήτηση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου

Novartis: Την Τρίτη η συζήτηση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου

Την Τρίτη η συζήτηση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου για την σκευωρία Novartis

papaggelopoulos_arthro_2609
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσαν 30 βουλευτές της ΝΔ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα ή Τρίτη και την επόμενη ημέρα θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση στηρίζεται σε όσα ανατριχιαστικά έχουν καταθέσει στην προανακριτική ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αλλά και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής για τους ωμούς εκβιασμούς και τις κυνικές παρεμβάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την προσθήκη των αδικημάτων της σύστασης συμμορίας, δωροληψίας κ.ά.

ΝΔ: ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε την κατάθεση της Ξ. Δημητρίου

Την ίδια ώρα ένταση μεταξύ των μελών της προανακριτικής προκαλεί η πολυήμερη κατάθεση της κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Πηγές της ΝΔ κατηγορούν ευθέως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή για συστηματική διαστρέβλωση των καταθέσεων των μαρτύρων. Αφορμή αποτέλεσε χθεσινή διαρροή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «αποκάλυψε» δικογραφία που εμπλέκει τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ με εταιρείες offshore η οποία αποσιωπήθηκε απο τον πρώην εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου.

Ωστόσο, σήμερα και μετά απο διευκρινήσεις που ζήτησαν βουλευτές της ΝΔ, η κυρία Δημητρίου φέρεται να επισήμανε πως δεν υπάρχει υπόθεση που να εμπλέκει «γαλάζιους» υπουργούς με εξωχώριες εταιρείες. Υπό αυτά τα δεδομένα ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε στην συνεδρίαση: «Καταγγέλουμε τη στάση όσων βουλευτών διοχετεύουν σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ψευδείς πληροφορίες. Αλλοιώθηκαν - βάσει και των πρακτικών που διαθέτουμε και τα οποία λένε την απόλυτη αλήθεια - οι δηλώσεις της κυρίας Δημητρίου. Κάποιοι τις άλλαξαν για να επωφεληθούν επικοινωνιακά. Αυτό γίνεται για πολλοστή φορά με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι ντροπή. Καλούμε ως πλειοψηφία σε καταδίκη τέτοιων πρακτικών. Τα fake news δεν χωράνε εδώ».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάννης Γκιόλας φέρεται να αντέδρασε μιλώντας για «υποκριτικό αίτημα καταδίκης» ενώ πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας εξήγησε πως «άλλο είναι διαρροή πραγμάτων κι εντελώς διαφορετική η διαστρέβλωση τους. Πρόκειται για συρραφή αποσπασμάτων που αλλοιώνουν το τι πραγματικά λέχθηκε».

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην δική του ανάγνωση όσων είπε η κυρία Δημητρίου και υποστηρίζει πως «Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στην ομοβροντία των αποκαλύψεων της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για το σκάνδαλο Novartis, επιλέγει στη γνωστή τακτική της διαστρέβλωσης και της παραποίησης των στοιχείων και της αλήθειας. Η κ. Δημητρίου επανέλαβε και σήμερα όσα κατέθεσε χθες περί της απόκρυψης για τρία συναπτά έτη από τον τότε οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, φακέλων για οφσορ και εμπλοκή τριών πολιτικών προσώπων της ΝΔ. Πίσω από τον τεχνητό θόρυβο της ΝΔ βρίσκεται η προσπάθεια αποδόμησης των συντριπτικών στοιχείων που κατέθεσε και σήμερα η κ. Δημητρίου. Και οι τελευταίες αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Η ενέργεια του κ. Αγγελή να αποσπάσει υλικό από την δικογραφία όχι μόνο ήταν παράνομη αλλά επικαλέστηκε ψευδώς ότι εκτελούσε εντολές της. Επίσης η κ. Δημητρίου κατέθεσε για μια ακόμη φορά ότι, ο κ. Αγγελής και η κ. Ράικου ουδέποτε αναφέρθηκαν σε ανάμειξη του κ. Παπαγγελόπουλου. Όσο καιρό χειρίζονταν την υπόθεση δεν υπέβαλαν ούτε γραπτή ούτε προφορική αναφορά για ανάμειξη του πρώην υπουργού στην υπόθεση Novartis».

Την ίδια ώρα και με αφορμή όσα φέρεται να λέει η κυρία Δημητρίου στην προανακριτική, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής απέστειλε επιστολή ζητώντας να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με την κυρία Δημητρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Με μάσκες και χωρίς κενές θέσεις στα αεροπλάνα τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Αποτελέσματα τον Οκτώβριο για το εμβόλιο του Ινστιτούτου Παστέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης