«Ο Ντε Νίγκρις έπασχε από δυσπλασία και το ήξερε!»

«Ο Ντε Νίγκρις έπασχε από δυσπλασία και το ήξερε!»

Το  ισχυρό σοκ που ένιωσε όλη η  ποδοσφαιρική Ελλάδα (και όχι μόνο) από τον αιφνίδιο θάνατο του θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί μέσα σε λίγες ώρες. Πλήθος κόσμου, αλλά και οι συμπαίκτες του στη Λάρισα, λένε το δικό τους αντίο, σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Το  χρονικό

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία

«Ο  Ντε Νίγκρις έπασχε από δυσπλασία  και το ήξερε!»

Το  ισχυρό σοκ που ένιωσε όλη η  ποδοσφαιρική Ελλάδα (και όχι μόνο) από τον αιφνίδιο θάνατο του θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί μέσα σε λίγες ώρες. Πλήθος κόσμου, αλλά και οι συμπαίκτες του στη Λάρισα, λένε το δικό τους αντίο, σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Το  χρονικό

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:30) σε ηλικία 31 ετών.  
Ο παίκτης, γύρω στις 03.30 αισθάνθηκε δυσφορία στον ύπνο του. Η σύζυγος του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», όμως, εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο από  άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. 
Ο  επιθετικός της Λάρισας είχε γεννηθεί την πρωταπριλιά του 1978. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη μεξικανική Μοντερέι στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 2002.  
Στην συνέχεια πέρασε  από ουκ ολίγες ομάδες. Ο Ντε Νίγκρις, πρόλαβε να αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Βιγιαρεάλ, Πούμας, Σάντος, Γκαζιάντεσπορ. Στη Λάρισα υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο και αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. 
 
Αντόνιο Ντε Νίγκρις: Η  οδύνη δεν έχει σύνορα...
 
Το σοκ, η θλίψη  και ο θρήνος δε γίνεται ν’ αποτυπωθούν  σε μερικές δεκάδες λέξεις... Αλλά το καθήκον επέβαλε στη διοίκηση της ΠΑΕ Λάρισα να εκδώσει συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Το κείμενο  της ανακοίνωσης: 
 «Η οικογένεια  της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα  τα ξημερώματα για τον αδόκητο  χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού  ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε  Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη,  διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στην σύζυγό του Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».

Στην πατρίδα  του ποδοσφαιριστή, στο Μεξικό, αμέσως έγινε πρώτο θέμα η είδηση του  θλιβερού γεγονότος. Ο εκπρόσωπο  της Μοντερέι (που ήταν η ομάδα  που ξεκίνησε την καριέρα του  ο Ντε Νίκγρις το 1999), Εβεράρδο Βαλντέζ, ανέλαβε το θλιβερό καθήκον  ν’ ανακοινώσει το τραγικό μαντάτο και έδωσε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του παίκτης. 

Ο πρόεδρος της  Μοντερέι, Χόρχε Ουρντιάλες όπως και  ο αντιπρόεδρος Λουίς Μιγκέλ Σαλβαδόρ επιβεβαίωσαν την είδηση και τόνισαν  ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να σταθούν στο πλευρό της  οικογένειας του Ντε Νίγκρις  και στην αδερφό του που αγωνίζεται στην ομάδα τους. 

Ο κ. Ουρντιάλες δήλωσεε  «Είναι κάτι απίστευτο. Θα υποστηρίξουμε  τον Άλντο και όλη του την  οικογένεια σε ότι χρειαστούν. Θα τους βοηθήσουμε στην μεταφορά του Αντόνιο  στο Μοντερέι και ότι άλλο χρειαστούν». 

Στο ίδιο μήκος  κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σαλβαδόρ: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σοκαρισμένοι. Απίστευτο, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Οτι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε για να βοηθήσουμε την οικογένεια». 

Στην επίσημη  ιστοσελίδα της Μοντερέι αναρτήθηκε συλλυπητήρια ανακοίνωση που καλεί  και όλους τους οπαδούς της ομάδας να αφήσουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του αδικοχαμένου 31χρονου στράικερ. 

H καριέρα του  «Ελ Τάνο», όπως ήταν το ποδοσφαιρικό του παρατσούκλι, ήταν πλούσια.  
Ιδού οι σταθμοί που πρόλαβε να κάνει:  
1999–2002 Μοντερέι 65 (37)  
2002 Κλαμπ Αμέρικα 3 (0)  
2003 Βιγιαρεάλ 15 (2)  
2003–2004 Πόλι Εχίδο 31 (2)  
2004 Κάλντας 19 (1)  
2004–2005 Πουέμπλα 13 (1)  
2005 Πούμας 15 (2)  
2006 Μοντερέι 0 (0)  
2006 Σάντος 2 (1)  
2006–2007 Γκαζιάντεσπορ 39 (15)  
2008 Ανκάρασπορ 25 (7)  
2009 Ανκαραγκουτσού 14 (2)  
2009 Λάρισα  6 (0)  
  
Εθνική Μεξικού  
2001–2008 16 (4 συμμετοχές)

Το  γύρο του κόσμου έκανε  ο θάνατος του  Ντε Νίγκρις...

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από τον πρόωρο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις  και ήδη η τραγική είδης  έκανε το γύρο του κόσμου.  

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες χαρακτηριστικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες: 

Goal.com: «Ο Μεξικανός  πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής  πέθανε την Κυριακή από καρδιακή  προσβολή. Ο 31 ετών παίκτης άνηκε  στο ρόστερ της Λάρισας».  

Reuters (Λατινικής  Αμερικής): «Ο Μεξικανός επιθετικός, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε  σε ηλικία 31 ετών από καρδιακή προσβολή στην Ελλάδα, όπου έπαιζε στη Λάρισα. Ο “Τάνο” φέρεται να πέθανε στον ύπνο του».  

La Jornada (Μεξικό): «Ο  Μεξικανός ποδοσφαιριστής, Αντόνιο  Ντε Νίγκρις, πέθανε την Κυριακή  το βράδυ, αφού υπέστη καρδιακή  ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό τύπο, ο παίκτης έπαιζε στη Λάρισα και πέθανε ξαφνικά σπίτι του».  

Milliyet (Τουρκία): «Μετά  την είδηση του θανάτου του  τερματοφύλακα Ρόμπερτ Ένκε, ακολούθησε  αυτή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.  Ο πρώην ποδοσφαιριστής της  Γκαζιάντεσπορ, της Νιούκαστλ  και της Άνκαρασπορ πέθανε  χθες από καρδιακή προσβολή. Η  τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Λάρισα, στην οποία ήταν συμπαίκτης του Τουμέρ Μετίν».  

Elvillarreal.com (Ισπανία): «Ο Μεξικανός παίκτης, που είχε  φορέσει το 2003 την κίτρινη φανέλα (σ.σ.: της Βιγιαρεάλ) πέθανε από  καρδιακή προσβολή σε ηλικία 31 ετών. Ο παίκτης ήταν στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος στη Λάρισα, η οποία τον απέκτησε φέτος το καλοκαίρι από την Άνκαραγκουτσου. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο θάνατός του διαπιστώθηκε ότι οφείλεται σε καρδιακή προσβολή, που υπέστη στον ύπνο του».  

CNN Τουρκίας: «Ο  πρώην παίκτης της Άνκαρασπορ  και της Νιούκαστλ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε από καρδιακή προσβολή. Μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Ένκε, ακολούθησε αυτή τη Ντε Νίγκρις που είχε αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η τελευταία εμφάνιση που φόρεσε ήταν αυτή της Λάρισας, στην οποία ήταν συμπαίκτης με τον Τουμέρ Μετίν».

Ενός  λεπτού σιγή

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Ντε Νίγκρις εξέδωσε η Superleague, στην οποία αναφέρεται ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη στους αγώνες της 11ης αγωνιστικής, ενώ οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων θ’ αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Το κείμενο της  ανακοίνωσης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και την ΠΑΕ ΑΕΛ, για τον ξαφνικό θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή. 
 
Σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 11ης Αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, θα τηρηθεί ένα λεπτό σιγής και οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η ΕΠΟ, ο ΠΣΑΠ, ενώ  τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απ’ όλες τις ομάδες καταφθάνουν σωρηδόν στα γραφεία της ΠΑΕ Λάρισα. 

 Καρδιοαναπνευστικά  τα αίτια  

 Παθολογικά ήταν τα αίτια του θανάτου του Αντόνιο  Ντε Νίγκρις, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η νεκροτομή έδειξε βλάβη στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα, χωρίς προς το παρόν να γίνουν γνωστές παραπάνω λεπτομέρειες.

 Επιθυμία της  οικογένειας του άτυχου ποδοσφαιριστή  είναι να μη γίνει περαιτέρω ιατροδικαστική έρευνα. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την οικογένεια του εκλιπόντος είναι να βγουν βίζες για τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του Ντε Νίγκρις, οι οποίοι αναμένονται αύριο στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί τους θα είναι και Μεξικανός γιατρός.

 Στο μεταξύ, από  το πρωί βρίσκεται στο σπίτι της γυναίκας του Ντε Νίγκρις και της μικρής κόρης του ένας ψυχολόγος, αλλά και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΛ. Τέλος, στο Αλκαζάρ δημιουργήθηκε ήδη ειδικός χώρος, όπου ο κόσμος θα μπορεί να καταθέτει λουλούδια στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή. 

 «Έπασχε από δυσπλασία και το ήξερε!» 

 Νέα δεδομένα και ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Συγκεκριμένα, ο Μπουράκ Κουντουρατσίογλου, πρώην γιατρός της Ανκαρασπορ και νυν της Ανκαραγκουτσού, αποκάλυψε πως στο ξεκίνημα της σεζόν είχε διαγνωστεί στον άτυχο Μεξικανό ποδοσφαιριστή γενετική καρδιακή δυσπλασία!

 Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τουρκική «Χουριέτ» ο κ. Κουντουρατσίογλου, «ο Ντε Νίγκρις πήγε στο θάνατο γνωρίζοντάς το...».

 Μέχρι στιγμής, δεν  έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από  το ιατρικό επιτελείο της Λάρισας.

 Στο μεταξύ, το ερώτημα που έχουν όλοι όσοι έχουν πληροφορηθεί το θάνατο του επιθετικού της Λάρισας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, έκανε ο Ντουντού. Πως συνέβη αυτό και σε τι οφείλεται; Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε στην «globoesporte» και αποκάλυψε ότι η απώλεια του Μεξικανού αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης στου Ρέντη.

 «Όταν άνοιξα την  τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας όλα  τα κανάλια μιλούσαν για τον θάνατο του Ντε Νίγκρις. Όταν πήγα για προπόνηση, όλοι μιλούσαν για αυτό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα που να συζητιέται. Και λογικό. Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένας αθλητής να πεθαίνει ξαφνικά μόλις στα 31 του χρόνια. Αυτό έχει προκαλέσει απορία και ο κόσμος θέλει να μάθει τι τον σκότωσε»! 
 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ