Νέες φωτογραφίες από το «γυμνό σκάνδαλο» του Χόλιγουντ

Νέες φωτογραφίες από το «γυμνό σκάνδαλο» του Χόλιγουντ

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που γίνονται για να αποσυρθούν οι φωτογραφίες το υλικό παραμένει ενεργό

Νέες φωτογραφίες από το «γυμνό σκάνδαλο» του Χόλιγουντ
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σάλος που έχει ξεσπάσει στον λαμπερό πλανήτη του Χόλιγουντ με τις γυμνές φωτογραφίες περισσότερων από 100 σταρ. Και ενώ οι όμορφες κυρίες βλέπουν τους εαυτούς τους κυριολεκτικά όπως τις γέννησε η μαμά τους όλο και περισσότερο καυτό υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από διάφορα σάιτ. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που γίνονται για να αποσυρθούν οι φωτογραφίες το υλικό παραμένει ενεργό.

Οι πειρατικές» φωτογραφίες που απεικονίζουν σε γυμνές στιγμές τους μεταξύ άλλων τις Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton, Gabi Grecko αλλά και πολλές άλλες έχουν προκαλέσει την οργή τους.

«Είναι τόσο ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπουμε πώς κάποιοι παίρνουν στα χέρια τους την ιδιωτική ζωή σου» σημείωσε στο Twitter η ηθοποιός Jennifer Lawrence και απειλεί με αγωγές.

Η Arianna Grande ηθοποιός και τραγουδίστρια, πρωταγωνίστρια στο Nickelodeon και αγαπημένη σταρ των παιδιών







Teresa Palmer: Ηθοποιός και μοντέλο από την Αυστραλία


















Victoria Justice: Ηθοποιός επίσης στο Nickelodeon






Πάντως την ώρα που οι σταρ «βράζουν από οργή» η μετοχή της της Apple όταν ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα λύθηκε, εκτοξεύτηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 103, 74 δολαρίων σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1% παρά το γεγονός ότι η διαρροή φέρεται να προκλήθηκε από τους λογαριασμούς ορισμένων επωνύμων στο iCloud.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας του τεχνολογικού κολοσσού, που διήρκησε 40 ώρες, από αυτή την «στοχευμένη επίθεση» εκτέθηκαν σε κίνδυνο μόνο ορισμένοι λογαριασμοί επωνύμων αλλά δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στο αποθηκευτικό σύστημα iCloud.Ενας ιός του 2009 βρήκε την «κερκόπορτα» του συστήματος

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς φέρεται να προκλήθηκε από τον ιό με τίτλο «ibrute» ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία στην εφαρμογή «Find my iPhone».

Ο iBrute δημιουργήθηκε το 2009 όταν διέρρευσαν 32 εκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικοί ασφαλείας με τους δημιουργούς του να καταλήγουν στους 500 πιο συνηθισμένους συνδυασμούς τους οποίους δημοσίευσαν σε ειδικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Yvonne Strahovski: Ηθοποιός εξ Αυστραλίας










Πιθανότατα, λοιπόν, αυτό που κατάφεραν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής χάκερς με τη χρήση του ιού, ήταν να βρουν τους κατάλληλους κωδικούς δοκιμάζοντας συνεχώς νέες πιθανές «λύσεις» μέχρι να βρουν την κατάλληλη και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες ηθοποιών και άλλων διασημοτήτων.



Είναι δυνατή η απόλυτη θωράκιση του χρήστη;

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό Time «ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς 100% στο διαδίκτυο είναι να μην το χρησιμοποιείς». Επειδή όμως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο, οι ειδικοί καταλήγουν σε πέντε βασικά βήματα προστασίας:

Becca Tobin: Ηθοποιός του Glee












1. Να χρησιμοποιείτε μοναδικούς και διαφορετικούς κωδικούς σε όλες τις συσκευές σας


2. Να χρησιμοποιείτε την επιλογή της ταυτοποίησης σε δύο βήματα όπου αυτή είναι διαθέσιμη. Αυτή η επιλογή υπάρχει σε Apple iCloud, Google και Gmail, Dropbox, Facebook, Twitter, PayPayl και Microsoft.

3. Απενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματου «ανεβάσματος» φωτογραφιών.

Ειδικά για το iCloud η μόνη ασφαλής διαδικασία απαιτεί αρχικά να «κλείσει» κανείς την υπηρεσία στο iPhone, δηλαδή στην ουσία να μην την χρησιμοποιεί. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαγράψει από το φάκελο Photo Stream τις φωτογραφίες που δεν θέλει να είναι εκτεθειμένες. Το επόμενο βήμα είναι να «κλείσει» κανείς το iCloud στο pc αποεπιλέγοντας όσες υπηρεσίες δεν θέλει να «μοιράζεται» στο διαδίκτυο.

Brie Larson: Ηθοποιός από το 21 Jump Street








4. Ενεργοποιήστε τις υπηρεσίες κλειδώματος στο κινητό τηλέφωνο και τους λογαριασμούς σας.


5. Επικαιροποιήστε το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας τηλεφώνου καθώς εταιρείες όπως η Apple προχωρούν συνεχώς σε «διορθώσεις» που προστατεύουν από τέτοιου είδους προβλήματα.

Kirsten Dunst: Και η διάσημη ηθοποιός στα θύματα







Lea Michelle: Η σταρ του Glee







Mc Cayla Maroney: Αμερικανίδα αθλήτρια γυμναστικής με χρυσά και ασημένια μετάλλια και παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης