Μουντιάλ 2022, Αυστραλία-Δανία 1-0: Τα «καγκουρό» έβγαλαν νοκ άουτ την παρέα του Έρικσεν - Δείτε το γκολ

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία-Δανία 1-0: Τα «καγκουρό» έβγαλαν νοκ άουτ την παρέα του Έρικσεν - Δείτε το γκολ

Ή Δανία ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί, αλλά η Αυστραλία ήταν πολύ καλύτερη και με το γκολ του Λέκι στο 60' επικράτησε δίκαια και πήρε το εισιτήριο για τους 16...

26528846
Μεγάλη πρόκριση για την Αυστραλία, την δεύτερη στην ιστορία της καθώς είχε ακόμα μία το 2006, στους «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «καγκουρό» με γκολ του Λέκι πήραν τη νίκη επί της Δανίας και μαζί την μεγάλη πρόκριση. Οι Δανοί από την πλευρά τους είχαν τον έλεγχο του ματς, προσπάθησαν και με το παραπάνω για να κερδίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πλέον η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει στους «16» είτε την Αργεντινή του Μέσι, είτε την Πολωνία του Λεβαντόφσκι, εκτός αν το ματς αυτό λήξει ισόπαλο και η Σαουδική Αραβία επικρατήσει του Μεξικού και να πάρει αυτή την πρωτιά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copsa1jl5ljl)


Πίεσε στο πρώτο χωρίς να σκοράρει η Δανία
Με την Αυστραλία να έχει ήδη μία νίκη στο ενεργητικό της, τα «καγκουρό» κατέβηκαν στην αναμέτρηση με την Δανία με ξεκάθαρο βασικό στόχο να μην δεχθούν γκολ, καθώς αν πετύχαιναν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους θα έφταναν μια ανάσα από την πρόκριση, εκτός αν γινόταν η μεγάλη έκπληξη και η Τυνησία επικρατούσε στην Γαλλία.

Στον αντίποδα η Δανία ήθελε μόνο νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση για να φτάσει αυτή με την σειρά της μια ανάσα από τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό θα λέγαμε πως είδαμε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μια Αυστραλία που ήταν όλη πίσω έχοντας ως βασικό στόχο να κρατήσει το μηδέν και μια Δανία που προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά δεν θα λέγαμε πως το κατάφερε και πολλές φορές.

Κλείσιμο
Ο Ράιαν κράτησε το μηδέν στο σουτ του Γιένσεν
Για την ακρίβεια θα λέγαμε πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το σημαντικότερο που είδαμε ήταν η φάση στο 11', όταν ο Ράιαν με ωραία επέμβαση στο σουτ στο Γιένσεν κράτησε το μηδέν. Οι Δανοί είχαν άλλες δύο-τρεις επισκέψεις στην περιοχή των Αυστραλών, που με την σειρά τους δεν αντιμετώπισαν ουσιαστικά το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσουν το μηδέν, έχοντας κλείσει εξαιρετικά την άμυνά τους.

Ιδανική αντεπίθεση και 1-0 της Αυστραλίας με τον Λέκι
Και ενώ η Δανία δεν σταματούσε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να πιέζει, η Αυστραλία ήταν αυτή που έκανε το 1-0 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Αρχικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι άκουσαν όλοι πως η Τυνησία κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στην Γαλλία, με το 1-0 να έδινε την πρόκριση στους Τυνήσιους. Τρία λεπτά αργότερα από το τέρμα στην άλλη αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 60' η Αυστραλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στους Δανούς.

Τα «καγκουρό» έφυγαν εξαιρετικά στη κόντρα, ο Λέκι ξεκινώντας πίσω από την σέντρα δεν ήταν σε καμία περίπτωση οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εύστοχα τον Σμάιχελ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ένα γκολ που στεναχώρησε το ίδιο, μην πούμε και περισσότερο και τους Τυνήσιους που πριν προλάβουν να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς τους για το 1-0 επί της Δανίας, είδαν τον Λέκι να τους παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coprfwmqlvxd)


Φουλ επίθεση και πέναλτι που ακύρωσε το VAR για την Δανία
Μετά το 1-0 από τον Λέκι η Δανία από την στιγμή που δεν είχε απολύτως τίποτα να χάσει βγήκε όλη μπροστά πιέζοντας προκειμένου αρχικά να ισοφαρίσει και μετά να κάνει και το 1-2 που θα της έδινε την πρόκριση. Μια πίεση που στο 71' παραλίγο να αποδώσει καρπούς. Και λέμε παραλίγο γιατί αρχικά ο Ντόλμπεργκ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μουσταφά Γκορμπάλ που το υπέδειξε άλλαξη απόφαση μετά την υπόδειξη του VARίστα με το 1-0 να παραμένει και τη Δανία να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coprqw3zl03d)


«Έπεφταν κορμιά» με τους Αυστραλούς να κόβουν τα πάντα
Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο η πίεση της Δανίας μεγάλωνε. Οι Σκαδιναβοί μπορεί να ήξεραν πως ήταν δύσκολο να κάνουν την ανατροπή, καθώς και με 1-1 έμεναν εκτός, αλλά το πάλεψαν και με το παραπάνω. Ένα γκολ που αν το έβαζαν δεν θα έφτανε σε αυτούς, αλλά σίγουρα θα έφτανε στην Τυνησία. Ένα γκολ που δεν μπήκε, καθώς οι Αυστραλού έκοβαν τα πάντα πίσω, με το 1-0 να παραμένει και τα «καγκουρό» να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89΄ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46΄ Μπάκους), Ντιουκ (82΄ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74΄ Ράιτ) ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46΄ Μπα), Μέλε (70΄ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59΄ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69΄ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59΄ Ντόλμπεργκ)

To πανόραμα του 4ου ομίλου

1η αγωνιστικη
:
Δανία-Τυνησία 0-0
Γαλλία-Αυστραλία 4-1

2η αγωνιστική:
Τυνησία-Αυστραλία 0-1
Γαλλία-Δανία 2-1

Tετάρτη 30 Νοεμβρίου
3η αγωνιστική:
Aυστραλία-Δανία 1-0
Tυνησία-Γαλλία 1-0

Η βαθμολογία
1. Γαλλία 6 (6-3)
2. Αυστραλία 6 (3-4)
3. Τυνησία 4 (1-1)
3. Δανία 1 (1-3)

Ειδήσεις σήμερα:

Άλυτο πρόβλημα το άγνωστο ρήγμα στην Εύβοια - «Τα 5R είναι πονηρό μέγεθος»

Κροκόδειλος κατακρεούργησε κι αποκεφάλισε 8χρονο μπροστά στα μάτια των δικών του

Ο 26χρονος Αλβανός πρώτα έχασε τον έλεγχο και μετά παρέσυρε την Έμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ