Η Ισπανική ομοσπονδία απέλυσε τον Λοπετέγκι μια ημέρα μετά την πρόσληψή του από τη Ρεάλ

Η Ισπανική ομοσπονδία απέλυσε τον Λοπετέγκι μια ημέρα μετά την πρόσληψή του από τη Ρεάλ

Σε κρίση οι φούριας ρόχας μια ημέρα πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ - Ο Φερνάντο Ιέρο, τεχνικός διευθυντής μέχρι χθες της ισπανικής  ομοσπονδίας, θα είναι ο αντικαταστάτης του

realmesa
Μεγάλη κρίση ξέσπασε στην εθνική Ισπανίας μια ημέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ καθώς η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της πρόσληψή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως είχε ανακοινωθεί την Τρίτη ο 51χρονος Βάσκος είχε συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης και όπως είχε γίνει γνωστό θα καθόταν στον πάγκο των μερένχες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την απόλση ανακοίνωσε στον Λοπετέγκι ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες ο οποίος μετέβη στην Ισπανία εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης αν και την Τετάρτη θα έπρεπε να βρίσκεται στη Μόσχα για το συνέδριο της FIFA.

«Αναγκαστήκαμε να διώξουμε τον εθνικό μας προπονητή. Του ευχόμαστε καθέ τύχη» δήλωσε ο Ρουμπιάλες, παρόλο που αρχικά είχε φανεί να πείθεται από τους παίκτες της ομάδας να διατηρήσει τον Λοπετέγκι στη θέση του.

Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε τους Ισπανούς είναι ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τις κινήσεις του Λοπετέγκι. Όπως δήλωσε ο Ρουμπιάλες «οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. του Λοπετέγκι με τη Ρεάλ) έγιναν χωρίς η Ισπανική Ομοσπονδία να έχει κάποια ενημέρωση. Το μάθαμε πέντε λεπτά πριν γίνει η ανακοίνωση της συμφωνίας. Υπάρχουν διαδικασίες βάσει των οποίων γίνονται αυτά τα πράγματα».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην ομάδα ο Ρουμπιάλες είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα. Το ψάχνουμε ήδη και όταν έχουμε απαντήσεις θα σας ενημερώσουμε. Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα κάνουν τα πάντα, μαζί με το νέο προπονητή, προκειμένου η ομάδα να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η νίκη είναι πολύ σημαντική, το να έχεις τον καλύτερο προπονητή, επίσης, αλλά πάνω από όλα είανι το να συμπεριφέρεσαι με τον σωστό τρόπο. Μπορεί να είναι σκληρό τώρα, αλλά στο τέλος θα μας κάνει πιο δυνατούς».

Κλείσιμο
«Πήρα αεροπλάνο, επέστρεψα από τη Μόσχα, έχασα την ψηφοφορία για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για να είμαι εδώ. Έπρεπε να δράσουμε, γνωρίζω πως ό,τι και να έκανα θα δεχόμουν κριτική και αυτό το αποδέχομαι».

Λίγες ώρες αργότερα πάντως έγινε γνωστό ότι ο άνθρωπος που θα κάτσει την άκρη του πάγκου στο Μουντιάλ θα είναι ο Φερνάντο Ιέρο. Ο άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ ήταν άμεσος συνεργάτης του Λοπετέγκι καθώς είχε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, αλλά από σήμερα αναλαμβάνει χρέη προπονητή.

Η Ισπανία ξεκινά στο Μουντιάλ την Παρασκευή κόντρα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

O 51χρονος Λοπετέγκι υπενθυμίζουμε ότι είχε φορέσει μόνο για μία φορά τη φανέλα της Ρεάλ σε αγώνα πρωταθλήματος (σε δύο σεζόν) και 5 αυτή της Μπαρτσελόνα (σε τρείς σεζόν), ενώ ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (2003) αποχωρώντας μετά από 10 αγωνιστικές, για να περάσει από τη Β' ομάδα των Blancos (2008-09) και να συνεχίσει με όλα τα μικρά εθνικά κλιμάκια της Ισπανίας, κατακτώντας το EURO U-19 (2012) και το EURO U-21 (2013).

Στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκε για δύο χρόνια στο τιμόνι της Πόρτο, όπου όμως απέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο στην Πορτογαλία για να απομακρυνθεί κι ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάμβανε την αγγλική Γουλβς, αναπάντεχα βρέθηκε το καλοκαίρι του 2016 να διαδέχεται τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο τιμόνι της La Roja. Η ισπανική Ομοσπονδία εκτίμησε προφανώς το ότι γνώριζε όλους τους διεθνείς από τη θητεία του στις μικρές εθνικές ομάδες και τα αποτελέσματα τη δικαίωσαν καθώς ο Βάσκος έχει πραγματικά εξαιρετική παρουσία σ' αυτή τη διετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης