Τα ροζ κτίρια δεν φτάνουν: Γιατί το 60% των SMS για τη δωρεάν μαστογραφία έμεινε ανεκτέλεστο

Τα ροζ κτίρια δεν φτάνουν: Γιατί το 60% των SMS για τη δωρεάν μαστογραφία έμεινε ανεκτέλεστο

Το στίγμα του καρκίνου και γιατί οι Ελληνίδες είναι τελευταίες στη Ευρώπη σε ποσοστά προληπτικού ελέγχου ενώ έχουν τις υποδομές

Τα ροζ κτίρια δεν φτάνουν: Γιατί το 60% των SMS για τη δωρεάν μαστογραφία έμεινε ανεκτέλεστο
Μιλάμε αρκετά ανοιχτά για τον Καρκίνο του Μαστού; Αύριο, 25 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού — μια μέρα αφιερωμένη στην πρόληψη και την ενημέρωση. Όπως και όλος ο Οκτώβριος, που έχει πια καθιερωθεί ως «ροζ» μήνας ευαισθητοποίησης.

 
Αλλά δεν είμαι εδώ για να κάνω άλλο ένα ροζ αφιέρωμα για τον Καρκίνο του Μαστού. Είμαι εδώ για να μιλήσουμε καθαρά — μπας και σωθεί έστω και μία από τις χιλιάδες γυναίκες που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από μια απολύτως ιάσιμη ασθένεια, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα.

 
Ροζ κορδελάκια, καμπάνιες — και απέναντι η σκληρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 2.300.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού, γεγονός που τον καθιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στον ενήλικο πληθυσμό.

Και αναρωτιέμαι: Πώς γίνεται κάθε Οκτώβριο να βάφεται ο κόσμος ροζ, να φοράμε κορδελάκια, να ανάβουν τα δημαρχεία — το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών «θα ντυθεί στα ροζ» σήμερα στις 20:00, ο ροζ Δρομέας στο κέντρο στέκει φωτεινός — να τρέχουν καμπάνιες, να γίνονται εκπομπές και παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα να έχει τα χαμηλότερα ποσοστά προσυμπτωματικού ελέγχου στην Ευρώπη; Σύμφωνα με τη Eurostat το 2023, μόλις το 14,5% των γυναικών υποβάλλεται σε μαστογραφία!

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης